Eğitim Merkezi Kurucusu Cansu Sönmez ile Röportajımız Sizlerle!

Kişisel Gelişim Uzmanı Cansu Sönmez ile güzel söyleşimiz sizlerle.

17 Mart 2023 Cuma 09:55
2843 Okunma
Eğitim Merkezi Kurucusu Cansu Sönmez ile Röportajımız Sizlerle!

Cansu Hanım Merhabalar, öncelikle sizi tanımak isteriz. Kendinizi bize anlatabilir misiniz?


Merhaba, ben Cansu SÖNMEZ. İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenliği mezunuyum. Meslekte 14. yılım. Uzun yıllar pek çok özel okulda ve sınav hazırlık kurslarında öğretmen olarak görev aldım. Daha sonra edindiğim tecrübeler ışığında 2019 yılında Göktürk’te ilköğretim kademesinden itibaren tüm kademe ve branşlarda birebir dersler verdiğimiz bir kurum oluşturdum. Bugün de aynı şekilde yola devam ediyoruz.

Kişisel gelişim ve eğitim sektörü ile ilgili tanışmanız nasıl oldu?

Eğitime hiçbir zaman uzak olmadım. Meslek seçiminden önce de bildiğimi aktarmayı, paylaşmayı hep çok sevdim. Şanslı bir eğitim hayatım olduğunu kabul ediyorum. Birbirinden kıymetli öğretmenler dokundu hayatıma. Onlardan ilham alarak öğretmen olmaya karar verdim. Bugün seçimimden dolayı hayatıma dokunan tüm öğretmenlerime minnet doluyum. Bir çocuğun dersi ve çalışmayı sevmesinin kilit noktasının öğretmen olduğunu sayısız kere tecrübe ettim. Sanıyorum benim eğitimci olmamdaki temel etken de öğretmenlerim.
 

Şu an mevcut eğitimleriniz hakkında bilgi verebilir misiniz?


Kurumumuzda ağırlıklı olarak birebir çalışmalar yapıyoruz. Okul destek dersleri, sınav hazırlık(LGS-YKS) kursu bunun yanı sıra yabancı dilde faaliyet gösteren okullara yönelik Fransızca-İngilizce ve Almanca branş dersleri(Fizik-Kimya-Biyoloji-Matematik) veriyoruz. IB-AP-SAT danışmanlığı ve destek dersleri çalışmalarımız da mevcut.

Eğitim kurumunuz için Neler Düşünüyorsunuz?

Belki günümüzde çok klişe bir tabir ancak biz de gerçek anlamda bireysel bir eğitim hakim. Butik eğitim dediklerini hakkıyla yapıyoruz. Her kademede sınırlı sayıda öğrenci ile çalışıyoruz. Amacımız hiçbir zaman çok öğrenci değil yeteneğini keşfedebileceğimiz, danışmanlığını hakkıyla yapabileceğimiz öğrenci sayısı ile çalışmak. Her çocuğun bir dili olduğuna inanırım. Şunu kesinlikle söyleyebilirim ki bir çocuğun anladığı dili bulup iletişim kurduğunuzda size kapılarını sonuna kadar açacaktır. Biz kurumumuzda öğrencinin eksiklerini tespit edip başarısız ya da isteksiz olduğu noktaların nedenlerini bulup ona uygun bir programlama ile çalışıyoruz. Her çocuğa standart ders saatini içeren bir programlama yapmıyoruz. Genelde bize sonuç ile gelirler ancak bizim için önemli olan her zaman neden. Onu bulmadan saatlerce ders anlatsanız da çocuk size dönüt vermeyecektir. Bu anlamda özel bir kurum olduğumuzu yürekten söyleyebilirim.
 

Türkiye’de ki eğitim sistemi ve yeni kuşak öğrencilere neler tavsiye edersiniz?


Elbette ki sistemin eksik yönleri mevcut. Ancak bu düzen içinde var olan sisteme uyum sağlayıp elimizden gelenin en iyisini yapmayı kendi öğrencilerime her zaman söylerim. Şikayet etmek ya da yakınmak bu sistemi değiştirmeyecek. Bir amacımız var ise o yolda düzen ve istikrar şart. Ders çalışmayı bir görev değil alışkanlık haline getirmelerini, günü planlı yaşadıklarında her türlü aktiviteye zaman ayırabileceklerini söyleyebilirim.

Kurumunuzuzn eğitim süreçleriyle ilgili danışlarınıza nasıl destek oluyorsunuz?


Yukarıda da söz ettiğim gibi her öğrenciyi birebir ele alıyoruz. Önce öğretmen ve öğrenci uyumunu yakalamak temel kuralımız. Çocuk önce öğretmenini sevecek. Bu nedenle her branşta birden çok öğretmen ile çalışıyoruz. Sonrasında her iki haftada bir kazanım taramalar ve ayda bir deneme sınavları ile çocukların akademik ilerleyişini raporluyoruz. Çocuk iyi bir dinleyici mi yoksa katılımcı mı sorusuna bu sınavlar cevap veriyor.

Değerli sohbetiniz için teşekkür ederiz. Size nasıl ulaşabilirler? Göktürk ile ilgili düşünceleriniz nelerdir?

Ben teşekkür ederim. Göktürk Mesa Plazadayız. İletişim numaralarından bize ulaşabilirler.

Telefon: 0552 704 71 74 / 0212 322 44 26

instagram: @cansusonmezegitim

Adres: İstanbul Cd. Mesa Plaza No:42/U Göktürk-Eyüpsultan / İstanbul

Göktürk Dergisi

Son Güncelleme: 22.03.2023 09:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.