Yangınlarla mücadelede 11'inci gün... Sıcak bölgelerde son durum

Türkiye'nin orman yangınlarıyla mücadelesi sürüyor. Şimdiye kadar 47 ilde çıkan yangınlardan 209'u kontrol altına alındı. Dün de Antalya'daki yangınlar tamamen söndürüldü. 5 ilin çeşitli ilçelerindeki 13 yangın ise sürüyor. Meteorojiden de müjdeli haberler geldi... İşte son gelişmeler...

07 Ağustos 2021 Cumartesi 11:54
539 Okunma
Yangınlarla mücadelede 11'inci gün... Sıcak bölgelerde son durum

Muğla'nın; Marmaris, Köyceğiz, Milas, Kavaklıdere, Yılanlı, Seydikemer ve Yatağan ilçelerinin yanı sıra Aydın'ın Karacasu ve Bozdoğan, Isparta'nın Sütçüler, Burdur'un Gölhisar ve Karabük'teki yangınları kontrol altına alma çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Günlerdir karadan mücadele veren ekiplere havadan da yangın söndürme uçakları ve helikopterleri destek veriyor.
Bölge bölge, dakika dakika son gelişmeler şu şekilde:

SAAT 10:50 - MİLAS'TA HAVADAN MÜDAHALE YOĞUNLAŞTI

Yangınlarda son durum! Yangın son durum tablosu 2 Ağustos! Orman yangınları  son dakika! Yangın kaç gündür devam ediyor? - Haberler

Muğla, Milas'ta 7'nci gününe girilen orman yangınlarında; Fesleğen Mahallesi ve Yeniköy Termik Santrali hattında devam eden alevler, etkisini kaybetti. Yangının söndürüldüğü Antalya'daki ekiplerin bu bölgeye sevk edilmesiyle birlikte havadan müdahale yoğunlaştı.

Öte yandan Beyciler Mahallesi'nde 31 Temmuz'da çıkan orman yangını, Bodrum'un Mazı ve Gökpınar mahallelerine sıçradı. Ekiplerin müdahalesiyle yangın kısmi olarak kontrol altına alındı. Ancak rüzgarın yön değiştirmesiyle Mazı Mahallesi, yeniden tehlikeye girdi. Önce Aşağı Mazı, ardından Yukarı Mazı mevkilerindeki evler, alevlere teslim oldu. Her iki bölge de tahliye edildi.

Sürekli yön değiştiren rüzgar nedeniyle alevler Çökertme koyu ve Gökbel Mahallesi'nde etkili oldu. Buradaki mahalleler tahliye edilirken, bu kez alevler Türkevleri Mahallesi'ne yöneldi. Dağınık yerleşimin olduğu mahalledeki 3 ev kullanılmaz hale geldi. Havadan müdahalenin başlamasıyla Çökertme'deki alevler, kontrol altına alındı.

Ören Mahallesi yönünde ilerleyen alevler, Kemerköy Termik Santrali'ne girdi. Santralin ana binasına dayanan alevler, ekiplerin müdahalesi sonucu kontrol altına alındı. Yangın ardından Gürceğiz ve Bayırköy mahallelerinde etkili oldu. Gürceğiz Mahallesi’nde onlarca ev yandı. Bayırköy Mahallesi’ndeki alevler ise Yeniköy Termik Santrali'ne 5 kilometre yaklaşınca santralde önlemler arttırıldı.

SET ÇEKİLDİ

Yangın Bayırköy Mahallesi’nde ormanlık alanda devam ederken, önlem amacıyla Yeniköy Termik Santrali’nde hendekler kazıldı. Orman ekipleri yangına set çekerken, gece boyu devam eden çalışmalarla alevlerin ilerlemesi durduruldu. Fesleğen Mahallesi ve Yeniköy Termik Santrali hattında devam eden yangında ise alevler etkisin kaybetti.

SAAT 09:30 - YANGIN SONRASI YAĞMUR SEVİNCİ

Antalya'da kent merkezinin bazı bölgelerinde sabah saatlerinden itibaren yağmur etkili oldu.

Orman yangınlarıyla mücadele edilen bölgede sağanak etkili olması vatandaşları mutlu etti. Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi yetkililerinden alınan bilgiye göre, bölgede hava parçalı bulutlu, merkezde aralıklarla sağanak etkili olacak. Öğleden sonra Manavgat ve Gündoğmuş ilçelerinde, akşam saatlerinde ise Alanya'da yağışların etkisini sürdürmesi, yarından itibaren sıcaklıkların tekrar 38 derecelerin üzerine çıkması bekleniyor.

SAAT 09:00- SANTRALLER İÇİN TEHLİKE ATLATILIYOR

Muğla'nın Milas ilçesinde son gelişmeleri aktaran DHA Muhabiri Hande Nayman "Fesleğen ve Yeniköy Termik Santrali mevkiinde yangın devam ediyor ama alevlerin santrale ilerlemesi durdu. Hayvanseverler de boş kalan mahallelerde sahipsiz kalan hayvanlarla ilgilendi. Muğla bölgesinde bugün 28 helikopter ve 6 uçak müdahale edecek" dedi.

Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, Çine'ye sıçrayan orman yangınının etkili olduğu Akçaova Mahallesi Gökbel Dağı mevkisinde inceleme yaptı. Toplantıya AK Parti Aydın milletvekilleri Mustafa Savaş, Bekir Kuvvet Erim, CHP Aydın milletvekilleri Bülent Tezcan, Hüseyin Yıldız, İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, İl Jandarma Komutanı Albay Mesut İnan ve AFAD İl Müdürü Ramazan Harman da katıldı.

 SAAT: 01:00- AYDIN'DA 6 MAHALE TEDBİR AMAÇLI TAHLİYE EDİLDİ

Antalya'da yağmur bekleniyor - Norm Haber

Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, Çine ilçesindeki orman yangını nedeniyle tedbir amaçlı 6 mahallenin belirli bölümlerini tahliye etme kararı aldıklarını söyledi. Aksoy, "Bütün kurum ve kuruluşlarımızın birimleri burada fedakarca çalışıyor. Yangının özellikle yerleşim yerlerine zarar vermemesi adına tüm önlemler alınmaya gayret ediliyor. Şu anda alanda bütün birimlerimiz büyük bir hassasiyetle çalışmalarını sürdürüyor. Henüz kesin bir tespit olmamakla birlikte yaklaşık olarak Yatağan bölgesi de dahil olmak üzere 500 hektarlık alanın zarar görmüş olabileceğini değerlendiriyoruz." ifadelerini kullandı.

SAAT 00.40 - PAKDEMİRLİ: 47 İLDE 209 ORMAN YANGINI KONTROL ALTINA ALINDI

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Twitter hesabından ülke genelinde son 10 günde çıkan yangınlara ilişkin "Ormanın kahramanlarının 5 ilde 13 adet orman yangınını kontrol altına alma çalışmaları büyük bir özveri ile devam ediyor. Son 10 günde ise 47 ilde 209 orman yangını kontrol altına alındı." ifadesini kullandı.

İnternet Medyası

Son Güncelleme: 07.08.2021 12:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24