Thodex'in kurucusu Fatih Özer yakalandı! Fatih Özer kimdir, neden kaçtı?

Kripto para borsası olan Thodex'in kurucusu Fatih Özer, yaklaşık olarak 2 milyar dolar ile birlikte yurt dışına kaçmıştı. Bunun üzerine İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı "nitelikli dolandırıcılık" suçundan Özer hakkında soruşturma başlattı. Uzun süredir kırmızı bültenle aranan Fatih Özer'in bugün Arnavutluk'ta yakalandığı öğrenildi. Özer'in Türkiye'ye iade süreci başlatıldı. Yaşanan bu gelişmelerin ardından ise Özer'in neden kaçtığı ve kim olduğu gibi konuları yeniden gündeme geldi. Peki Fatih Özer kimdir, neden kaçtı?

30 Ağustos 2022 Salı 12:16
1054 Okunma
Thodex'in kurucusu Fatih Özer yakalandı! Fatih Özer kimdir, neden kaçtı?

FATİH ÖZER KİMDİR? 

Tam adı ile Faruh Fatih Özer, 1994 Kocaeli doğumludur. 2017 senesinde kurduğu Thodex adlı şirketin ise sahibidir. Nisan 2021 senesinde şirkete başlatılan soruşturma ile birlikte gündeme gelen Özer hakkında nitelikli dolandırıcılık suçundan dava açılmıştır. Peki Fatih Özer neden suçlandı? Özer, neden yurt dışına kaçtı? 

FATİH ÖZER NEDEN KAÇTI? 

Yapılan açıklamalar ile birlikte Thodex şirketinin bünyesinde bulundurduğu 390 bin üyesinden aldığı 2 milyar dolar para ile yurt dışına çıktığı iddia edilmişti. Bunun ardından ise insanları dolandırdığı paranın 2 milyar dolar değil 150 milyon dolar olduğu anlaşıldı. Konu ile ilgili açıklama yapan İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, 

Thodex Kripto Para Borsası - Şanlıurfa Avukat İbrahim Halil AYDIN

"Thodex adı verilen kripto para borsasında gerçekleşen ve çok sayıda vatandaşın mağduriyetine yol açtığı iddia edilen olaylarla ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma başlatılmış olup, adı geçen sistem kapsamında gerçekleşip suç teşkil eden tüm eylemlerin tespiti ve failler hakkında yasal gereğine tevessül edilmesi amacıyla gereken araştırmalar titizlikle sürdürülmektedir." şeklinde açıklama yaparak konuya açıklık getirmiştir. 

Mağdur olan kişilerden ise bazılarının ifadesi,  “Maalesef ben de Thodex yüzünden mağdur olan vatandaşlardanım. 2018 yılından beri bu şirkete yatırım yapıyorum. Maalesef genç ve ihtiraslı arkadaşın kurban olduk. 125 bin liralık zararım var. Allah ona o parayı yedirmeyecek. Olayla ilgili 390 bin kişinin mağdur olduğu söyleniyor. Evraklarla beraber geldim şimdi de savcılığa gideceğim. Kaybettiğime inanmak istemiyorum. Çocuk bizim paraya doymamamızdan faydalandı" şeklindeydi. 

3 AYRI SUÇTAN CEZA!

3 ayrı suçtan 40 bin 564 yıla kadar hapis istemi olan Fatih Özer yurt dışında kırmızı bültenle aranan isim oldu. Bunun üzerine ise bugün Arnavutluk'ta yakalanarak Türkiye'ye teslim işlemleri başlatıldı. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24