Son dakika: Kar yurdun batısından giriş yaptı! İstanbul için flaş uyarı geldi

Gelen son dakika haberine göre; Meteoroloji yeni hava durumu raporunu yayımladı. Yeni raporla beraber yurdun doğusunda etkisini gösteren yağışların batıda da yeniden başlayacağı ortaya çıktı. Öte yandan İstanbul'un yüksek kesimlerinde ve Silivri'de kar yağışı etkili oldu.

03 Şubat 2022 Perşembe 10:02
563 Okunma
Son dakika: Kar yurdun batısından giriş yaptı! İstanbul için flaş uyarı geldi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz ile Konya, Karaman, Gaziantep, Kilis ve Şanlıurfa çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Kıyılarda yağmur ve sağanak, Trakya, İç Ege, Göller Yöresi, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun batısında karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görülecek olan yağışların; Marmara’nın batısı, Kıyı Ege ve Batı Akdeniz'de kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunmaktadır. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu'da yer yer toz taşınımı beklenmektedir.

SİLİVRİ BEYAZA BÜRÜNDÜ

Kar İstanbul'un kapısına dayandı. Kentin batı ve yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu. CNN Türk muhabiri Samet Güner Silivri'nin Akören bölgesinden son durumu aktardı. Bölgede oldukça kuvvetli rüzgarın olduğunu söyleyen Güner, "32 km. kadar varan bir rüzgar var. Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul'u sarı kodla uyarmıştı, yağış gelecek demişti. Metrekareye 21 ila 50 kg.'lık yağış bekleniyordu. Dün Meteoroloji'nin uyarılarında Avrupa yakasında özellikle batı kesimlerde İstanbul'un karla karışık yağmur olabileceği bilgisini aktarılmıştı. Silivri'de gece saatlerinde kar yağışı etkili oldu. Yerde ise beyaz örtüyü görebiliyoruz. Önümüzdeki saatlerde karla karışık yağmur ve kar bekleniyor. Dışarı çıkacaklar önlemlerini alarak dışarı çıksınlar. Dikkatli olmalarını gerektiğini söyleyelim' dedi.

SİLİVRİ'DE KAR YAĞIŞI

İstanbul'un yüksek kesimlerinden Silivri'de kar yağışı etkili oldu. Ağırlıklı olarak Çaydere Mahallesinde gözlemlenen kar yağışı gece saatlerinde yoğunlaştı ve etkisini arttırdı.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklıklarının ülkemiz genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Güney ve İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu ile Karadeniz’in iç kesimlerinde güney yönlerden, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (40-80 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

UYARILAR

Sağanak yağmur bekleniyor - Kıbrıs Gazetesi - Kıbrıs Haber, KKTC Son Dakika  ve Gündem Haberleri

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Marmara’nın batısı, Kıyı Ege ve Batı Akdeniz'de kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Güney ve İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu ile Karadeniz’in iç kesimlerinde güney yönlerden, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (40-80 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun yüksek kar örtüsünün bulunduğu eğimli yamaçlarda çığ riski olmasından dolayı meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON UYARISI: İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı görülmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

İnternet Medyası

Son Güncelleme: 03.02.2022 11:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24