Son dakika... AB'den flaş Rusya açıklaması...

AB, Ukrayna'ya beş milyar euroluk mali yardım için ilk adımı attı. Açıklama AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'den geldi. Layen, Rus gazına tavan fiyat uygulanmasını teklif edeceklerinin de altını çizdi.

07 Eylül 2022 Çarşamba 14:34
1409 Okunma
Son dakika... AB'den flaş Rusya açıklaması...

Ukrayna'daki savaş son sürat devam ederken AB'den yeni bir hamle geldi. Avrupa Komisyonu Ukrayna'ya beş milyar avroluk mali yardım yapılmasını önerdi. Komisyonun başkanı Ursula von der Leyen Twitter üzerinden yaptığı açıklamada 'Ukrayna'daki durum tam desteğimizi gerektiriyor' dedi.

Layen, Rus gazına tavan fiyat uygulanmasını teklif edeceklerinin de altını çizdi. Leyen, üye devletlerin Moskova'yı Ukrayna'yı işgalinden dolayı cezalandırma önlemlerinin bir parçası olarak Rus doğalgaz ithalatında bir fiyat sınırı üzerinde anlaşmalarını önerdi.

Avrupa Komisyonu başkanı gazetecilere verdiği demeçte, 'Buradaki amaç çok açık. Putin'in (Rus lider Vladimir) Ukrayna'ya karşı bu acımasız savaşı finanse etmek için kullandığı Rusya'nın gelirlerini kesmeliyiz' dedi.

AB'den Rusya krizinde yeni hamle! Doğal gaz arayışı başladı... - Son Dakika  Haberler

BATI'YA GAZ UYARISI: ARZI KESERİZ

Rusya Devlet Başkanı Putin geçtiğimiz saatlerde Batı'ya bu konu hakkında uyarıda bulunmuştu. Putin, Rusya'nın petrol ve gaz ihracatına tavan fiyat uygulanırsa Rusya'nın enerji arzını keseceğini söyledi. Putin, Batı'yı böyle bir durumda ünlü bir Rus masalındaki kurt kuyruğu gibi 'dondurulacağı' konusunda uyardı. 

Kremlin, Rusya'nın Kuzey Akım 1 boru hattı üzerinden Avrupa'ya gaz arzının, Moskova'ya karşı yaptırımları kaldırmadıkça tam olarak devam etmeyeceğini duyurmuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24