New York Times dünyaya duyurdu: İsrail'e 'ABD' engeli! İsrail'den Gazze'de rehine operasyonu

İsrail ablukasındaki Gazze'den son dakika haberleri gelmeye devam ediyor... İsrail'e adeta koşulsuz destek veren ABD'nin Tel Aviv'e yaptığı çağrıyı New York Times (NYT) deşifre etti. NYT'nin haberi hakkındaki yorumları sorulan ABD Dışişleri Bakanı Blinken sessiz kaldı. Filistin Haber Ajansı Gazze'deki acı bilançoyu açıkladı. İsrail ordusu rehineler için Gazze'de rehine operasyonu düzenlendiğini duyurdu.

23 Ekim 2023 Pazartesi 13:22
12600 Okunma
New York Times dünyaya duyurdu: İsrail'e 'ABD' engeli! İsrail'den Gazze'de rehine operasyonu

GAZZE'YE 3. YARDIM KONVOYU

Gazze'ye yardım taşıyan 3. konvoy Refah Sınır Kapısı'ndan giriş yaptı. Mısır Kızılayı'ından yapılan yazılı açıklamada 'yardımların temel tıbbi ve yardım ihtiyaçları dikkate alınarak hazırlandı' denildi.

HAMAS'TAN 'ÇATIŞMA' AÇIKLAMASI

El Kassam Tugayları'na göre, Hamas savaşçıları Pazar günü Gazze Şeridi'ne sızan İsrail gücüyle çatışmaya girdi. Grup, sızmanın güney Gazze bölgesindeki Han Yunus'un doğusunda gerçekleştiğini söyledi. Açıklamada, 'Savaşçılar içeri sızan güçlerle çatışmaya girdi, iki buldozer ve bir tankı imha etti ve onları çekilmeye zorladı" denildi.

AŞKELON'DA SİRENLER ÇALIYOR

Yaklaşık 14 saatlik bir aradan sonra, kıyı kenti Aşkelon'da ve Gazze'deki bazı sınır topluluklarında roket uyarı sirenleri çalıyor. Şu ana kadar herhangi bir yaralanma veya hasar bildirilmedi.

İSRAİL'DEN GAZZE'DE REHİNE OPERASYONU

İsrail ordusu Hamas'ın elindeki rehineler için Gazze'ye girdi. Ordu Sözcüsü rehineler için sınırlı kara operasyonu yapıldığını açıkladı. 
IDF sözcüsü Tuğamiral Daniel Hagari, ordunun şu ana kadar 222 rehinenin ailelerine, sevdiklerinin Gazze Şeridi'nde tutulduğu yönünde bilgi verdiğini söyledi.
Sözcü rehinelerin arasında yabancı uyruklu kişilerin de olduğunu, bunların kimliklerinin tespit edilmesinin ve ailelerine haber verilmesinin zaman aldığını söyledi.
Bu sayıya Cuma gecesi Hamas tarafından serbest bırakılan Judith Raanan ve kızı Natalie dahil değil.

ÇİN'DEN ATEŞKES ÇAĞRISI

ÇİNDEN ATEŞKES ÇAĞRISI

Çin, Gazze'de ateşkes çağrısında bulundu. Ortadoğu'da bulunan Pekin'in özel elçisi Zhai Jun, çatışmaların genişlemesi riskine ilişkin endişelerini dile getirdi. Çin devlet medyası, ülkenin Ortadoğu'daki özel elçisine atıfta bulunarak, Çin'in diyaloğu teşvik etmek, ateşkesi güvence altına almak ve Gazze'de derinleşen çatışmanın ortasında barışı yeniden tesis etmek için 'elverişli olan her şeyi' yapmaya hazır olduğunu bildirdi.

NYT: ABD İSRAİL'E GAZZE SALDIRISINI ASKIYA ALMASINI ÖNERDİ

New York Times, ABD'nin İsrail'e Gazze saldırısını askıya almasını önerdiğini yazdı. Haberde 'Biden yönetimi, rehine müzakereleri, Filistinlilere yardım ulaştırılması ve daha fazla sivil kaybını önlemenin yollarının belirlenmesi için daha fazla zamana ihtiyaç olduğunu öne sürdü' denildi.

Gazeteye konuşan iki ABD'li yetkili, İsraillilere kara savaşını erteleme tavsiyesinin Savunma Bakanı Lloyd J. Austin III aracılığıyla iletildiğini belirtti. İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant'ın sözcüsü söz konusu iddiayı reddetti.

BLINKEN SESSİZ KALDI

ABD Dışişleri Bakanı Antony J. Blinken ise, Pazar günkü CBS News'in Face the Nation programında ABD'nin İsrail'den rehine müzakerelerine zaman tanımak için kara saldırısını ertelemesini isteyip istemediği sorulduğunda doğrudan yanıt vermekten kaçındı. Ancak ABD'nin işgal konusunda İsraillilere tavsiyelerde bulunduğunu vurguladı.

İnternet Medyası

Son Güncelleme: 23.10.2023 13:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24