Meteoroloji'den Yüksek Sıcaklık Uyarısı!

Meteoroloji'den yapılan son hava durumu tahminlerine göre; Doğu Karadeniz ile Van ve Hakkari çevrelerinde yağmur geçişleri görülürken, diğer bölgelerde yüksek sıcaklık etkili olacak. Hava sıcaklıkları mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde seyredecek.

19 Temmuz 2023 Çarşamba 11:59
10562 Okunma
Meteoroloji'den Yüksek Sıcaklık Uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzeydoğu kesimlerinin parçalı bulutlu, öğleden sonra ve akşam ilk saatlerde Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Hakkâri ve Van’ın doğu ilçelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının yurdun kuzey ve doğu kesimlerinde mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor.

Rüzgarın genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN UYARI

Resim

Bugünden itibaren etkili olması beklenen sıcak havaya karşı Sağlık Bakanlığı da bir uyarı yayınladı.

"Aşırı Sıcak Havadan En Çok Etkilenen Kişiler" denilen uyarıda, "Kronik hastalığı olanlar, 65 ve üstü yaştakiler, dört yaşından küçük çocuklar, obeziteden etkilenenler, gebeler özellikle bu gruplardaki kişiler, aşırı sıcak havada çok mecbur kalmadıkça dışarı çıkmamalıdır" denildi.

İnternet Medyası

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24