Meteoroloji'den yeni hava durumu raporu: İstanbul için yağmur saati belli oldu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son hava durumu raporuna göre bugün Trakya, İstanbul, Kocaeli, Bursa, Yalova, Balıkesir, Çanakkale, İzmir ve Manisa çevreleri ile Aydın'ın kıyı kesimleri ve Muğla'nın batı kıyı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli yağış bekleniyor. Meteoroloji beklenen kuvvetli yağışlar nedeniyle İstanbul dahil 11 kente sarı kodlu uyarıda bulundu. İstanbul'da yağışın etkisini artıracağı saat de belli oldu. İşte 2 Kasım perşembe günü hava durumu raporu...

02 Kasım 2023 Perşembe 10:33
15723 Okunma
Meteoroloji'den yeni hava durumu raporu: İstanbul için yağmur saati belli oldu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun Kuzey ve Doğusu, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz ( Artvin hariç), Doğu Anadolu'nun güney ve batısı, Güney Doğu Anadolu ( Kilis ve Gaziantep haric ) ile Erzurum ve Muş çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların Trakya, İstanbul, Kocaeli, Bursa, Yalova, Balıkesir, Çanakkale, İzmir ve Manisa çevreleri ile Aydın'ın kıyı kesimleri ve Muğla'nın batı kıyı ilçelerinin yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının yağışlı hava ile birlikte biraz azalacağı, yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların Trakya, İstanbul, Kocaeli, Bursa, Yalova, Balıkesir, Çanakkale, İzmir ve Manisa çevreleri ile Aydın'ın kıyı kesimleri ve Muğla'nın batı kıyı kesimlerinde yerel olmak üzere kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, Ege kıyılarında hortum riski, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

İSTANBUL İÇİN SAAT BELLİ OLDU

İstanbul'da bugün aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra kuvvetli olması tahmin ediliyor.

PROF. DR. ŞEN: ÖĞLE SAATLERİNDEN SONRA ETKİLİ OLACAK

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen sosyal medya hesabından hava durumuna ilişkin tahminleri paylaştı. Prof. Dr. Şen, "Bugün Perşembe Trakya, İstanbul, Kocaeli, Bursa, Yalova, Balıkesir, Çanakkale ile İzmir ve Manisa gök gürültülü sağanak yağış var, su baskını yapabilir. Akşama batıdan Anadolu'ya geçiyor. Ankara dahil İç Anadolu ve Karadeniz'de etkili olur. Gece batıyı terk ediyor, yarın doğuda" mesajını paylaştı.

Prof. Dr. Şen, "Yağış alan bölgelerde sıcaklık 4-5 derece düşüyor. Cuma günü tekrar yükseliyor. İstanbul ve İzmir aralıklı gök gürültülü sağanak yağışlı. Yağışların öğle saatlerinden sonra kuvvetli olması bekleniyor. Sıcaklık İstanbul 19 derece, İzmir 25 derece" ifadelerini kullandı.

İnternet Medyası

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24