JANDARMA’DAN TARİHİ ESER KAÇAKÇILARINA OPERASYON

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince düzenlenen tarihi eser kaçakçılığı operasyonuyla; yasadışı yollarla temin edilen Roma, Bizans ve islami dönemlere ait sikke ve takılardan oluşan toplam (3368) adet tarihi eser ele geçirildi. Tarihi eserlere müşteri arayan şüpheli (M.Y.) isimli şahıs ifadesinin alınmasının ardından adli makamlara sevk edildi.

13 Aralık 2022 Salı 09:33
1450 Okunma
JANDARMA’DAN TARİHİ ESER KAÇAKÇILARINA OPERASYON

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, kimliği belirsiz şüpheli bir şahsın yasadışı yollarla temin ettiği tarihi eserleri satmak için müşteri aradığı bilgisini aldı. Yapılan istihbari çalışmalar ve takip neticesinde; şüphelinin Eyüpsultan ilçesinde ikamet ettiği belirlendi. 

Jandarma Suçüstü Yaptı

Jandarma ekipleri, tarihi eserlere müşteri arayışında olan şüpheliyi suçüstü yakalamak için yakın takibe aldı. Elindeki tarihi eserleri satma hazırlığında olan şüpheli suçüstü yakalandı. Kıskıvrak yakalanan şüphelinin üzerinde ve ikamet adresinde yapılan aramalarda; (2950) adet sikke, (392) adet obje, (8) adet ok ucu, (7) adet yüzük, (3) adet küpe ile (3) adet kemer tokası olmak üzere toplam (3368) adet tarihi eser ele geçirildi.

Roma ve Bizans Dönemine Ait Tarihi Eserler Ele Geçirildi


Ele geçirilen eserlerin İstanbul Arkeoloji Müzeleri Müdürlüğünce yapılan incelemesinde;  müzelik değerde oldukları, yurt içinde alım-satımının ve yurt dışına çıkarılmasının yasak eserler kapsamında olduğu değerlendirildi. Roma, Bizans ve islami dönemlere ait olduğu değerlendirilen eserler, 2863 Sayılı Kültür Ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamında koruma altına alındı.

Yakalanan (M.Y.) isimli şahıs,ifadesinin alınmasının ardından adli makamlara sevk edildi.

Göktürk Dergisi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24