İsrail'den Gazze'ye hava bombardımanı!

Hamas'ın Aksa Tufanı operasyonu sonrası 50 yıl sonra ilk kez savaş ilan eden İsrail'e ait savaş uçakları gece boyunca Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerine hava bombardımanı düzenledi. İsrail Hava Kuvvetleri'nin Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 91'i çocuk 61'i kadın olmak üzere 436 Filistinli hayatını kaybederken, 2 bin 271 Filistinli ise yaralandı. Hamas'ın operasyonunda ölen İsrailli sayısı da 700'ü geçti.

09 Ekim 2023 Pazartesi 10:01
15664 Okunma
İsrail'den Gazze'ye hava bombardımanı!

İsrail savaş uçaklarının, Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerine yönelik gece boyunca düzenlediği hava saldırılarında 24 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi. İsrail'e yönelik Hamas'ın Aksa Tufanı operasyonu sonrası yapılan misilleme saldırılarda 436 Filistinli hayatını kaybetti. Öte yandan ölen İsrailli sayısı da 700'ü geçti.

EV HALKINDAN 18 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Gazze Şeridi'ndeki AA muhabirinin hastane ve güvenlik kaynaklarından edindiği bilgilere göre, Gazze'nin Mısır sınırına yakın Rafah kentindeki Ebu Hilal Ailesi'nin evine İsrail savaş uçaklarının hava saldırısı sonucu ev halkından 18 kişi hayatını kaybetti. Saldırıda yıkılan evin enkazından çıkarılan yaralılar ise tedavi altına alındı.

EVLERE BOMBARDIMAN

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, kentin kuzey kesimlerindeki Beyt Lahye bölgesindeki bazı ailelerin evlerine düzenlenen hava bombardımanı sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 20'den fazla kişi yaralandı. Yine Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kentinde bulunan Abul Amreyn ailesine ait evin savaş uçaklarından atılan roketle vurulması sonucu toplam 5 kişi hayatını kaybetti, birçok kişi yaralandı.

HAMAS KURUCULARINDAN MÜŞTEHA'NIN EVİ DE VURULDU

Gazze Şeridi'ndeki hastane kaynaklarından alınan bilgiye göre, İsrail savaş uçaklarının, Gazze'nin doğusundaki Şucaiyye Mahallesi'ndeki Harare ailesinin evini hedef alması sonucu, 7 kişi yaralandı. Aynı bölgede Hamas Hareketi'nin kurucularından ve Siyasi Büro Üyesi Ravhi Müşteha'nın evine de benzeri bir hava saldırısı düzenlendi.

BOMBARDIMAN SABAHA KADAR ARALIKSIZ DEVAM ETTİ

İsrail'den Gazze'ye hava bombardımanı! Gece boyunca vurdukları evlerde 24 kişi hayatını kaybetti

Hava saldırılarının özellikle bu gece çok yoğun olduğunu belirtilirken, sabah saat 05.38 itibariyle bombardımanın kentin birçok yerinde aralıksız sürdüğünü aktardı. Bölgede yaşayan görgü tanıklarına göre, kentin kuzeyindeki Beyt Hanun beldesinin belediye bölgesi, Karaman ve Naayma caddelerindeki yapılara 60'tan fazla hava saldırısı düzenlendi, bombardıman evlerde ve altyapıda büyük hasar oluşturdu.

ÇOK SAYIDA CAN KAYBI VAR

Gazze Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye yönelik devam eden hava saldırılarında 91'i çocuk, 61'i kadın olmak üzere 436 kişinin yaşamını yitirdiğini, 2 bin 271 kişinin yaralandığını duyurdu. Hamas'ın operasyonu sonrası İsrail'de ise yaşamını yitirenlerin sayısının 700'e yükseldiği, hastaneye kaldırılan yaralıların sayısının 2 bini aştığı bildirildi. Öte yandan 750 İsraillinin ise kayıp olduğu açıklandı.

SAVAŞ İLAN ETTİLER

Öte yandan dün İsrail Başbakanı Binyami Netanyahu, anayasanın 40. maddesini 1973'ten bu yana ilk kez uygulayarak resmen savaş hali ilan etti. İsrail ordusu Batı Şeria'daki kentlerin girişlerine toprak, beton, demir bariyerler kurarak, şehirler arasındaki bağlantıları kesti.

KAYIP İSRAİLLİLERİN BULUNMASI İÇİN EMEKLİ GENERAL ATANDI

İsrail Başbakanı Netanyahu'nun, emekli general Gal Hirsch'i Gazze Şeridi ve çevresindeki esirler ve kayıp kişiler dosyası sorumlusu olarak atadığı bildirildi. Başbakan Netanyahu'nun ofisinden konuya ilişkin yapılan açıklamada, emekli general Hirsch'in esirler ve kayıp kişiler dosyası sorumlusu olarak atandığı belirtildi. Açıklamada ayrıca bu konuda tüm bakanlıkların Hirsch'in talimatlarına tabi olacağı aktarıldı.

İnternet Medyası

Son Güncelleme: 10.10.2023 09:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24