IŞİD’in yeni yapılanması deşifre oldu: Kadısı ve eyalet sorumlusu da var…

İstanbul'da terör örgütü IŞİD'e yönelik düzenlenen ve 12 şüphelinin yakalandığı operasyonun detayları ortaya çıktı. Operasyonun, IŞİD'e bağlı olarak yapılanan "Takva Grubu" na yönelik olduğu öğrenildi. Baskında yapının Marmara Bölgesi kadısı ve İstanbul valisinin de yakalandığı belirtildi.

24 Mayıs 2023 Çarşamba 10:30
1953 Okunma
IŞİD’in yeni yapılanması deşifre oldu: Kadısı ve eyalet sorumlusu da var…

İstanbul TEM (Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü) ekipleri  terör örgütü IŞİD'e yönelik 3 ilde operasyon düzenledi. Operasyonla sonuçlanan süreç; Emniyet İstihbarat birimlerinin çalışmasıyla başladı. IŞİD'e yönelik önleyici takip çalışması yapan ekipler, bazı şüphelileri belirleyince harekete geçildi.

Araştırmalarda şüphelilerin, Suriye'deki çatışma bölgeleriyle bağlantılı olarak yapılandığı anlaşıldı. Polis ekiplerinin peşine düştüğü yapı içerisinde faliyet gösteren 12 şüpheliyi belirledi. Şüphelilere yönelik İstanbul, Konya ve Antalya'da dün operasyon düzenlendi. Eş zamanlı gerçekleşen bakında, şüphelilerin tamamı yakalandı. Aramalarda 73 mermi ele geçirildiği de öğrenildi.

IŞİD ÇATISI ALTINDA YAPILANMA

TEM ekiplerinin dün düzenlediği operasyonun detayları da ortaya çıktı. Operasyonun hedefindeki yapının, terör örgütü IŞİD'in alt kanadı gibi yapılandığı belirtildi. Kendilerini “Takva grubu” olarak tanımlayan şüphelilerin, Marmara Bölgesi yapılanması deşifre edildi.

İddiaya göre, yapıyı, örgütün sözde Marmara Bölgesi kadısı Bilal Ö., yönetiyordu. Bilal Ö.'nün görev talimatı ise Suriye'den gelmişti. Bülent Ö.'nün sözde İstanbul Eyalet Sorumlusu olarak atadığı kişinin ise Selman S. olduğu iddia edildi.

GÖREV EMRİ SURİYE'DEN

Polis ekipleri, terör yapılanmasının sözde lojistik ve sosyal yapılanma sorumlusunu da tespit etti. Azerbaycan uyruklu Abdurrahman Mehdiyev'in görevli olduğu yapının, Suriye'ye giderek IŞİD'e katılanların yakınlarına yardım sağladığı öne sürüldü. Aynı zamanda Takva grubunun Azerbaycan sorumlusu olduğu da iddia edildi.

ÖRGÜTE ELEMAN DEVŞİRİLMESİ

Araştırmalarda, terör yapısının İstanbul'da Ataşehir, Başakşehir, Bağcılar, Esenler, Esenyurt, Kartal, Küçükçekmece ve Pendik'te yapılandığı öğrenildi. Şüphelilerin, para topladığı, örgüte eleman devşirdiği de iddia edildi. Bilal Ö.'nün örgüt üyeleriyle, mescit gibi kullanılan bir adreste görüştüğü belirtildi.

Sözcü

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24