EYÜPSULTAN GÜVENLİK-TEM BÜRO AMİRLİĞİ'NDEN UYUŞTURUCU OPERASYONU

Eyüpsultan Güvenlik-TEM Büro Amirliğine bağlı ekipler tarafından yapılan şüpheli araç aramasında bulunan M. Ü. ve H. İ. isimli şahsılar ile ele geçirilen suç unsurları gerekli yasal işlemlerin yapılabilmesi için Alibeyköy Şehit Atıf Ödül Polis Merkezi Amirliğine teslim edilmiştir.

19 Eylül 2022 Pazartesi 14:04
1507 Okunma

18.09.2022 günü saat:17.50 sıralarında Eyüpsultan Güvenlik-TEM Büro Amirliğine bağlı ekip olarak, “Önceden bölgemizde yapmış olduğumuz istihbari çalışmalar neticesinde, narkotik madde ticaretinde kullanıldığına dair teyide muhtaç bilgiler elde ettiğimiz ve rutin devriyelerimiz esansında rastladığımız takdirde kontrol etmek üzere notlarımız arasında bulunan” araç idaremiz Güzeltepe Mahallesi Yavuz Selim Caddesi ile Birsen Sokak kesişiminde durdurulmuş, araçta bulunan M. Ü. ve H. İ. isimli şahısların yapılan GBT-UYAP aranan şahıslardan olmadıkları anlaşılmış, şahısların yapılan kaba üst yoklamalarında H. İ. isimli şahsın üzerinde olumsuzluğa rastlanmamış, M. Ü. isimli şahsın ise sol arka cebinde 2 parça halinde şeffaf poşetlere sarılmış halde daralı ağırlıkları 5.28 gr ve 5.24 gr olmak üzere 10.52 gram gelen Koreks (Eroin) diye tabir edilen Narkotik Maddeyi ele geçirilerek şahıs tarafımızca yakalanmış, bahse konu aracın yapılan incelemesinde adli ve trafik yönünden ve gözle görülen yerlerinde olumsuzluğa rastlanmamış ancak gerek araç hakkında elde ettiğimiz teyide muhtaç bilgiler, gerekse şahısların şüpheli ve tedirgin hareketler sergilemesi sebebiyle, konu Eyüpsultan İlçesi Günün Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı Sn. Hüseyin MISIRLI’ya bilinen mobil irtibat numarasından aranarak olduğu haliyle aktarılmış, gecikmesinde sakınca bulunan hal kapsamında TCK Md.188 suçuyla alakalı bahse konu araç ve şahıslar üzerinde arama yapılması talimatı alınmış,

Araç çekici marifetiyle Alibeyköy Beyköy Yedd-i Emin Otoparkına çektirilmiş, otopark görevlileri olan Ersan A. ve Azad K. isimli hazirunlar eşliğinde saat:18.15 itibariyle aramaya başlanmış, aracın ön göğüs kısmında teybinin arka kısmında beyaz renkli naylon torba içinde zulalı halde uyuşturucu ticaretinden elde edildiğini düşündüğümüz toplam 10305 (on bin üç yüz beş) Türk Lirası ve 20 (yirmi) Euro, aracın bagaj kısmında yedek lastik bölümünde zulalı halde, ahşap bir kutu olduğu görülmüş, kutunun içi kontrol edildiğinde avuç içini dolduracak nitelikte 14 (on dört) adet koyu şeffaf renkli paketlenmiş poşetler olduğu görülmüş, her bir poşet açılıp incelendiğinde, her birinin içinde 12 (on ikişer) adet şeffaf ağzı düğümlenmiş küçük poşetlerde paketlenmiş durumda, satışa hazır vaziyette sonradan yapılan tartı veznine göre;  

1. paket 73 (yetmiş üç) gram,
2. paket 80.4 (seksen nokta dört) gram
3. paket 79.92 (yetmiş dokuz nokta doksan iki) gram
4. paket 78.50 (yetmiş sekiz nokta elli) gram
 5. paket 79.51 (yetmiş dokuz nokta elli bir) gram
6. paket 80.20 (seksen nokta yirmi) gram
7. paket 76.46 (yetmiş altı nokta kırk altı) gram
8. paket 75.98 (yetmiş beş nokta doksan sekiz) gram
9. paket 80.47 (seksen nokta kırk yedi) gram
10. paket 82.53 (seksen iki nokta elli üç) gram
11. paket 74.52 (yetmiş dört nokta elli iki) gram
12. paket 83.81 (seksen üç nokta seksen bir) gram
13. paket 79.64 (yetmiş dokuz nokta altmış dört) gram
14. paket 53.18 (elli üç nokta on sekiz) gram olmak üzere 
toplam daralı ağırlığı 1078.12 gram ağırlığında Koreks (Eroin) diye tabir edilen Narkotik madde olduğu anlaşılmış ve tarafımızca muhafaza altına alınmış, H. İ. isimli şahsın da yakalaması yapılmış, bahse konu araç ve şahıslar üzerinde başkaca suç unsuruna rastlanmamış, saat:19.40 itibariyle aramaya son verilmiş, yakalanan M. Ü. ve H. İ. isimli şahsılar ile ele geçirilen suç unsurları gerekli yasal işlemlerin yapılabilmesi için Alibeyköy Şehit Atıf Ödül Polis Merkezi Amirliğine teslim edilmiştir. 

Göktürk Dergisi

Son Güncelleme: 19.09.2022 15:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.