125. Saatte Bir Mucize Daha

Türkiye, 6 Şubat saat 04.17'de merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan 7,7'lik depremle sarsıldı. Ciğerimizi yakan bu korkunç afetin şokunu henüz atlatamamışken bu kez de Elbistan merkezli 7.6 büyüklüğündeki ikinci depremi yaşadık. Maalesef benzerini görmediğimiz bu felakette binlerce canımız gitti, on binlerce yaralımız var... Her şeye rağmen kısa süre içinde tek yürek olan ülkemizde şimdi tüm gözler enkaz altından gelecek güzel haberlere çevrildi. Depremin 119. saatinde gelen mucize Kamil oldu. Lise öğrencisi 17 yaşındaki genç enkaz altından ekiplere hangi günde olduklarını sordu. Saatler sonra enkaz altından çıkarılan Kamil, ekiplerin 'Bugün günlerden Kamil!' nidaları ile karşılandı. Öte yandan mucizeler Kamil ile de sınırlı kalmadı. 121 saatte buruk sevincimizi bu sefer Kahramanmaraş'ta 70 yaşındaki Menekşe teyze ile yaşadık. Enkaz altından kurtarma ekiplerine ve hayata el sallayan Menekşe teyze de enkazdan kurtarıldı. 125. saatte Sadık Tunç enkazdan çıkarılırken madencilerden oluşan kurtarma ekipleri birbirine sarılarak Tunç'un sağ kurtarmanın sevincini yaşadı.

11 Şubat 2023 Cumartesi 12:15
2659 Okunma
125. Saatte Bir Mucize Daha

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler 10 ili etkiledi. Depremlerin ardından bölgeye yönlendirilen çok sayıda kurtarma ekibi enkaz altında kalanları kurtarmak için canla başla çalışmalarını sürdürüyor. 

İşte mucize kurtuluşlar:

09:45 Adıyaman'da 7 katlı binanın enkazında kalan Sadık Tunç, 125 saat sonra kurtarıldı. Kurtarıldıktan sonra ilk olarak çocuklarını soran Sadık Tunç, çocuklarının da hayatta olduğunu öğrendikten sonra şaşkın bir halde etrafa bakındı. Tunç'un sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken,madencilerden oluşan kurtarma ekipleri ise birbirlerine sarılarak Tunç'u sağ kurtarmanın sevincini yaşadı.

09:00 Hatay Merkez, İbrahim Melis apartmanı enkazından 2 yaşındaki Asya, jandarmanın özel kurtarma birlikleri tarafından sağ olarak çıkarıldı. Durumu iyi olan minik Asya tedbiren hastaneye kaldırıldı. Adını kendisi söyledi. Henüz ailesi bulunamadı. Musa Kesler/Hatay

08:15 Depremde yıkılan merkez Yenişehir ilçesi Kooperatifler Mahallesi Kurtismailpaşa 2. Sokak'taki Sözel Apartmanı'nda, enkaz altında kalanların kurtarılması amacıyla AFAD, UMKE, 112 Acil Sağlık, polis, jandarma ve itfaiye ekiplerinin yürüttüğü kurtarma çalışmaları devam etti.

Çalışmalarda enkaz altından 122 saat sonra 55 yaşındaki Maşallah Çiçek kurtarıldı. Yaralı olarak enkazdan çıkarılan Çiçek, sağlık ekiplerince hastaneye kaldırıldı.

05.16 122. SAAT! MENEKŞE TEYZE KURTARILDI

Depremde 6. gün... Umut dolu bekleyiş ve sevinç gözyaşları: 125. saatte bir mucize daha

Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesinde, 70 yaşındaki Menekşe teyze ekiplerin yoğun çalışmasının sonucunda enkazdan sağ olarak kurtarıldı. Kurtarma ekiplerine enkaz atından el sallayan Menekşe teyzenin sağlık durumunun iyi olduğu ve bilincinin açık olduğu öğrenildi. 

İnternet Medyası

Son Güncelleme: 11.02.2023 12:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24