Gram altın son bir ayın zirvesinde:

İşte piyasalardaki son rakamlar

20 Kasım 2023 Pazartesi 12:30
2572 Okunma
Gram altın son bir ayın zirvesinde:

Altın, geçen hafta enflasyon rakamlarındaki gevşemeye bağlı olarak yüzde 2’den fazla değer kazandı. Ons tarafı haftanın ilk işlem gününe yatay seyirle başladı. Gram altın ekranlarda 1.829 TL seviyelerine kadar çıkarak yüzde 3 prim kazandı.

Amerikan Merkez Bankası Fed’in gelecek yıl faiz konusunda alacağı tavır altın fiyatlarının seyrini belirleyecek. TÜFE rakamlarının beklentilerin altında kalması değerli metallerin üzerindeki baskıyı kaldırarak değer kazançlarına yol açtı. Ons altın yeni işlem gününde yatay, gram primli seyrine devam ediyor. 

TÜFE’DE GEVŞEME ONS ALTINI YÜKSELTTİ

Ons, geçtiğimiz hafta Fed’in sıkı para politikasından vazgeçeceğine dair umutların artmasıyla hızla yükseldi. Pazartesi günü ons başına 1.980 dolar seviyelerine çıkarken yüzde 2’den fazla değer kazandı. ABD Merkez Bankası’nın aralık ayında faizleri yeniden sabit bırakması bekleniyor.  Fed'in Mart 2024 gibi erken bir tarihte faiz indirimine başlayabileceği ihtimalini yüzde 30 olarak görüyor. ABD tarafından gelen ekonomik veriler takip edilirken Asya'da Çin Halk Bankası, beklentilere paralel olarak bir ve beş yıllık kredi faiz oranlarını sırasıyla %3,45 ve %4,2 seviyesinde sabit bıraktı.

GENEL GÖRÜNÜM ALICILI

Gram altın 10 Kasım günü 1.777 TL ile son bir ayın en düşük seviyelerini test etti. Amerikan ekonomisinden gelen veriler ve dolar kurunun rekor seviyelere çıkması sonrası hızla artış kaydederek 1.829 TL seviyelerine geldi. Kapalıçarşı'da alış fiyatı 1.872 olarak görülüyor. Ahlatçı Yatırım günlük olarak yayımladığı gram altın bülteninde şu ifadelere ter verdi: Yurtiçinde gram altın fiyatları ons altında yükseliş hareketinin güçlü destek noktası 1950 dolar seviyesinin üzerinde tutunmasının etkisiyle kendi tarihi zirvesini yeniledi.

Geçen cuma günü 1846TL seviyesinde fiyatlama gören gram altın dolar/TL kurunun da pozitif etkisiyle hafta genelinde yüzde 3’ün üzerinde prim kaydetmiş oldu. Genel görünüm alıcılı seyrederken ons altın tarafında 1950 dolar desteğinin üzerinde fiyatlamalar yükseliş trendinin devamını sağlayacaktır.

Teknik olarak ilk direnç seviyesi 1830TL takip edilirken, bu seviye üzerinde 1835TL ve 1840TL seviyesi direnç bölgeleri olarak takip edilebilir. Geri çekilmelerde ise 1825TL noktası ilk destek olarak takip edilebilir. Bu fiyatlama altında 1820TL ve 1815TL diğer destek bölgeleri izleniyor olacak.

DHA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24