Prodent İle Çocuklarda Ağız ve Diş Sağlığı

Özel Ergene Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği, 2008 yılında Göktürk’te, diş hekimi Can Ergene tarafından kuruldu. Klinikte, dişhekimliğinin bütün dallarında hizmet sunulmakta ve özellikle koruyucu diş hekimliği uygulamaları vurgulanmakta. Son yıllarda, gelişen bilgisayar destekli tasarım ve üretim teknolojisi (CAD-CAM) kullanılarak, diş tedavileri daha kısa sürede ve daha konforlu şekilde yapılmakta böylece, çalışan ve zamanı çok değerli olan bireyler için kolaylık yaratılmaktadır.

28 Kasım 2019 Perşembe 17:24
2053 Okunma
Prodent İle Çocuklarda Ağız ve Diş Sağlığı

Kliniğin Mesul Müdürü Dr. Ece Öztürk ile çocukların ilerleyen yaşlarda sağlıklı bir ağız ve diş yapısına sahip olmaları için dikkat edilmesi gereken konular hakkında sohbet ettik.

Vücudumuzda en fazla bakteri bulunan yer ağız bölgesidir. Bu nedenle, çocuklarımızın ağız ve diş bakımlarının düzenli ve etkili şekilde yapılması çok önemli. Çocuklara, klinikte, çok kolaylıkla uygulanabilecek ağrısız, zahmetsiz ve ekonomik olan bazı ufak işlemlerle onların yetişkin yaşlarda büyük ölçüde çürüksüz ve sağlıklı dişlere sahip olmalarını sağlamak mümkündür.

Çocuklar, 2 yaşından itibaren anne ve babaları ile birlikte bir diş hekimini ziyaret etmelidir. Bu ilk tanışmada, dişhekiminin tek amacı, çocukla iyi iletişim kurmak ve ona klinik ortamını sevdirmek olacaktır. Çocuğun, anne veya babaya yapılacak basit bir temizlik/tedaviyi izlemesi ve bu konuda olumlu paylaşımların yapılması çok önemlidir.

Çocuklar, çürüğe neden olabilecek şekerli ve asitli gıdaları tüketip ağız bakımlarını yeterli şekilde yapmadıkları takdirde, dişler hızla çürüyebilir.Sürekli dişlerin ağızda doğru şekilde konumlanabilmeleri için süt dişlerinin doğru zamanda değişmesi çok önemlidir.Süt dişlerinde oluşan çürükler mutlaka tedavi edilmeli ve zorunlu olarak çekilmesi gereken süt dişlerinin yerlerine “yer tutucu” adı verilenapereylerin yapılması gereklidir. Çocukların şekerli ve asitligıda tüketimi sınırlandırılmalı, kalsiyumdan yana zengin beslenmeleri sağlanmalıdır. Anne-baba, sağlıklı beslenerek ve düzenli diş fırçalama alışkanlığını sürdürerek çocuğa sağlıklı bir model oluşturmalıdır.

Dişlerin çürüklere karşı direncini artırmak için, 6 yaş civarında çıkacak olan ilk sürekli azı dişlerine koruyucu dolgular yapılmalı ve 6 ayda bir düzenli flor uygulanmalıdır.

PRODENT / ÖZEL ERGENE

AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI POLİKLİNİĞİ

Göktürk Merkez, Belediye Cad. Işıldar Sok.

Göktürk İş Merkezi D:1 34077 Eyüp/İstanbul

Telefon: (0212) 322 69 98 - 99

instagram/prodentdis

www.prodent.com.tr

Göktürk Dergisi

Son Güncelleme: 28.11.2019 17:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24