Göz Çevresini Medikal ve Cerrahi İşlemlerle Gençleştirme

Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Dilek Abul "Göz Çevresini Medikal ve Cerrahi İşlemlerle Gençleştirme " başlıklı yazısı ile sizlerle...

09 Haziran 2020 Salı 16:50
1260 Okunma
Göz Çevresini Medikal ve Cerrahi İşlemlerle Gençleştirme

Göz çevremizde yılların etkisi ile neler olur?

Genetik faktörler ve yaş, güneş ışınları, sigara, alkol, uyku düzensizlikleri, sık ağlama ve anti depresan türevi ilaçların uzun süreli kullanımı gibi çevresel faktörlerin etkisi ile göz kapağı cildi ve cilt altı kas tabakası esnekliğini kaybeder, gevşer ve yerçekimi etkisi ile düşüp sarkmaya başlar. Daha derin planda olup göz kapaklarına dolgun ve canlı bir görünüm katan yağ yastıkçıklarımız ise öne doğru fıtıklaşmaya başlar. Tabi ki yıllarca mimik kaslarımızı kullanarak yaptığımız yüz ifadesi hareketleri yavaş yavaş cildimizde derinleşen ve belli bir yaştan sonra ise mimik yapmadan da gözle görünen cilt kırışıklıklarına yol açmaktadır. Genellikle de bu kırışıklıklar göz çevresi yani kaz ayakları dediğimiz göz kapağımızın dış kısmına, iki kaşımızın ortasına ve kaşları sık kaldırma hareketine bağlı olarak alın bölgesine yerleşir.

Göz kapaklarımız bakışlarımızı, dolayısıyla dışarıya verdiğimiz izlenimi en çok etkileyen yüz bölümümüzdür. Yaş artışı ile birlikte tüm bu bahsettiğim değişiklikler ne yazık ki üzgün, yorgun ve olduğumuzdan daha yaşlı görünmemize neden olur. Daha ileri olgularda ise; bu durum sadece estetik sorunlara değil aynı zamanda özellikle üst göz kapaklarındaki fazlalık nedeni ile dışa bakış açısını daraltarak görmeyi zorlaştıracak fonksiyonel bozukluklara da yol açabilir.

Yıllara meydan okumak ve izlerini silmek için, aynaya baktığımızda özgüvenle gülümsemek için neler yapıyoruz peki?

Özellikle 30'lu yaşlarda başlayan göz çevresine botox enjeksiyon uygulamaları muhteşem sonuçlar veriyor.. Hem bu günümüzü güzelleşiyoruz hem de geleceğimize yatırım yapıyoruz. Cildimizde mimik yapmaksızın çizgilenmelerin yani statik kırışıklıkların önüne bu şekilde geçebiliyoruz. Göz çevresi botox uygulamasının ayrıca kaş kaldırma etkisinden faydalanarak erken aşamadaki kapak cildi gevşekliğine bağlı göz kapak sarkmasının uygun hastalarda tedavisini yapabiliyoruz. Gözaltı bölgesindeki hacim kayıplarının özellikle gözyaşı oluğunun belirginleşmesi durumunun tedavisinde ise gözaltı dolgu uygulamaları ile iyi sonuçlar almaktayız.

Göz kapak gevşemesine bağlı düşüklüğünün asıl tedavisi ise "Üst göz kapağı blefaroplasti" dediğimiz üst göz kapak estetiği cerrahisidir. Operasyonu genellikle lokal anestezi (sadece göz çevresindeki alan uyuşturularak) veya sedasyonla (sakinleştirici ilaç uygulanarak) yapıyoruz. Ameliyat süresi ortalama 1 saattir ve hasta aynı gün taburcu edilir. Uygulanacak ameliyat tekniği genellikle standart değildir, mevcut soruna ve cerrahın tercihine göre farklı teknikler kullanılabilir ancak genellikle yapılacak kesi; göz açıkken üst göz kapağında oluşan doğal kıvrıma denk gelecek şekilde planlanır. Alt gözkapağında ise kesi, kirpiklerin 1-2 mm aşağısından geçecek şekilde ve yine cildin doğal kıvrımı üzerine gelecek şekilde yapılır. Ameliyatın iyileşme döneminin hemen akabinde yüz ifadesi daha canlı ve genç bir görünüm kazanır.

Ameliyat sonrası dikişler 1 hafta sonra alınır. Bir hafta sonra hasta işine dönebilir ancak göz kapaklarındaki minimal ödemin tamamen gerilemesi 3-4 haftayı bulabilir. İlk haftalar pembe renkli olan ameliyat izleri makyajla gizlenebilir. Bahsettiğim yöntemlerle gereken olgulara bu ameliyatları yapıyorum ve yüz güldürücü sonuçlar alıyorum.
 

Acıbadem Göktürk Tıp Merkezi
Telefon:
0212 322 56 60 / 444 55 44
Mail: [email protected]
Instagram: opdrdilekabul

Göktürk Dergisi

Son Güncelleme: 19.06.2020 14:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.