İsrail'den Suriye'ye Hava Saldırısı!

İsrail ablukasındaki Gazze'den son dakika haberleri gelmeye devam ediyor... ABD Dışişleri bakanı Blinken, önerilen rehine anlaşmasına ilişkin görüşmeler için İsrail'e geldi. Suriye'den ise Ortadoğu'daki tansiyonu zirveye çıkaran bir haber geldi. Suriye devlet medyası İsrail'in Humus'a hava saldırısı düzenlediğini duyurdu. Bölgeden ilk görüntüler geldi.

07 Şubat 2024 Çarşamba 10:01
15655 Okunma
İsrail'den Suriye'ye Hava Saldırısı!

Hamas tutukluların toplu olarak serbest bırakılmasını istiyor. Hamas'tan üst düzey bir yetkili olan Gazi Hamad, Hamas'ın İsrail hapishanelerinden mümkün olduğu kadar çok Filistinlinin serbest bırakılmasını sağlamayı hedeflediğini söyledi. Hamad, 'Netanyahu, koalisyon hükümetini korumak için herkesi zafer kazandığına veya kazanacağına inandırmaya çalışıyor' dedi. Hamas'ın yanıt vermesinin biraz zaman aldığını, kabul eden Hamas 'Anlaşmadaki birçok konunun belirsiz ve muğlak olduğunu' da sözlerine ekledi.

Hamad'ın sözleri, Hamas'ın Mısır ve Katar tarafından hazırlanan ve Gazze'de tam bir ateşkes sağlamayı amaçlayan ateşkes teklifine yanıt verdiğini duyurmasının ardından geldi. Suudi Arabistan, bağımsız bir Filistin devleti olmadan İsrail ile diplomatik ilişki kurulmasını reddediyor. Suudi dışişleri bakanlığı, Riyah'ın ABD'ye, Doğu Kudüs ile 1967 sınırlarında bağımsız bir Filistin devleti tanınmadığı ve İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki saldırısına son verilmediği sürece İsrail ile diplomatik ilişkilerin olmayacağını ABD'ye kesin olarak söylediğini bildirdi.

ABD ordusu, Husilerin iki gemiye füze ateşlediğini, gemilerden birinde hafif hasar oluştuğunu söyledi. ABD ordusu, Yemen'deki İran destekli Husilerin Kızıldeniz ve Aden Körfezi'ndeki iki gemiye altı balistik füze ateşlediğini, bir gemide hafif hasar bildirildiğini ancak yaralanma olmadığını bildirdi.

ABD'den İsrail yardımına ret

ABD Temsilciler Meclisi Salı günü Cumhuriyetçilerin öncülüğünde İsrail'e 17,6 milyar dolar sağlayacak yasa tasarısını reddetti; Demokratlar bunun yerine Ukrayna'ya yardım, uluslararası insani yardım ve sınır güvenliği için yeni para da sağlayacak daha geniş bir tedbirin oylanmasını istediklerini söylediler. Suriye devlet ajansı SANA, İsrail'in Humus bölgesine düzenlediği saldırı sırasında çok sayıda sivilin öldürüldüğünü ve yaralandığını bildirdi. 
SANA'ya konuşan askeri kaynak, Suriye hava savunmasının İsrail füzelerinden bazılarını düşürdüğünü iddia etti. SANA, kayıpların yanı sıra hem kamu hem de özel mülkte hasarın meydana geldiğini belirtti.

İnternet Medyası

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24