Haftasonu Yağmurlu Geçecek

Meteoroloji'nin tahminlerine göre yurdun büyük kısmında etkisini gösteren yağışların hafta sonu da etkisini sürdürmesi bekleniyor. Hafta sonu boyunca hava sıcaklıklarında büyük bir değişiklik olmayacak.

15 Mart 2024 Cuma 10:46
17000 Okunma
Haftasonu Yağmurlu Geçecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan tahminlere göre bugün ve yarın yurdun büyük kısmında sağanak yağış etkili olacak.

Doğu Anadolu Bölgesi'nin yüksek kesimlerinde yağışlar kar olarak görülecek. Pazar günü yurdun batısında etkisini kaybetmesi beklenen yağışların, yeni haftada yurdun doğu kesimlerinde devam etmesi bekleniyor. 

SAĞANAK BUGÜN YER YER KUVVETLENECEK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Trakya kesimi, Muğla ve Şanlıurfa çevreleri hariç yurt genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Orta Toroslar çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi beklenen yağışların, Şırnak çevreleri, Adana ve Hatay kıyıları ile Siirt'in doğu, Hakkâri'nin batı kesimlerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Orta Torosların yüksek kar örtüsüne sahip dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır. Yurdun güneydoğu kesimlerinde toz taşınımı bekleniyor.

Sözcü

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24