Göktürk Dergi ve Gazetesi

Koronavirüs Bilim Kurulu bugün toplanıyor

GÜNDEM

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu, Bakan Fahrettin Koca başkanlığında bugün saat 17.30'da toplanıyor.

Video konferans yöntemiyle toplanacak olan Bilim Kurulu, bugün saat 17:30'da yapılacak olan toplantının ardından yazılı açıklama yapılacak.

Bakan Koca, Türkiye'de Koronavirüs'ün Omicron varyantının 6 kişide tespit edildiğini söylemişti. Koca, İstanbul'da 1, İzmir'de ise 5 kişide Omicron varyantı tespit edildiğini belirtirken, "Bu 6 vakanın hastane ihtiyacı olmadı. Son derece belirtileri hafif, ayaktan takip edilen, herhangi bir sorunu olmayan hastalar" demişti.

Dünya Sağlık Örgütü ve diğer sağlık kuruluşları yeni varyant "Omicron" hakkında araştırmalarına devam ediyor. Mevcut olarak hakkında çok şey bilmediğimiz yeni mutasyon, mevcut pandeminin ömrünü uzatacak gibi görünüyor.

Hakkında pek fazla bilgi olmayan ve tüm dünya tarafından merak edilen yeni varyant Omicron, önceki mutasyonlardan daha farklı belirtiler gösterebiliyor.

Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı verilere göre Türkiye'de şu ana kadar açıklanmış sadece 6 tane Omicron vakası bulunmakta. Tahminler bugünkü Bilim Kurulu toplantısının ana konusunun Omicron, mevcut önlemler ve Omicron'a karşı alınabilecek yeni önlemler olacağı yönünde.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.