Göktürk Dergi ve Gazetesi
2018-04-30 12:20:23

Yan Bölge(Oblic) Egzersizleri

Merve Uçan

30 Nisan 2018, 12:20

1)Spine Twist: Sırtınız yere dik açıyla gelecek şekilde oturup ayaklarınızı uzatın ve kollarınızı da yere paralel olacak şekilde açın. Bu şekilde yapacağınız egzersiz ile yan bölge (oblic) çalıştırabilirsiniz. Derin bir nefes alın sağ kol yönünde dönerken nefes verin. Ardından ilk pozisyonunuzu alıp bu defa da nefes alıp sol kol yönüne dönün. Hareketi 5 dakika boyunca durmadan tekrar edin.

2)Dumbell Side Bend: Bu egzersiz aynı anda iki yana eğilerek yapıldığından yan bölgeleri erittiği için iki adet dambıl ile yapılmalıdır. Ayaklar omuz hizasında açık olan bu egzersizde ayakta durarak hareketi uygulamalısınız. Yan bölgeleri eriten bu harekette her elinize birer tane dambıl alın ve bacaklarınızı omuz hizasında açarak vücudunuz öne ve arkaya gelmeyecek şekilde önce sağa devamında ise sola olabildiğince esneyin. Hareketi 5 dakika boyunca sürekli olarak durmadan uygulayın.

3)Overhead Side Bend: Ayakta kalarak yapacağınız bu hareket ise; ellerinizi başınızın üzerinde avuç içlerinizi birleştirerek bacaklarınızı omuz hizasında açarak nefes egzersizleri ile birlikte önce sağa sonra da sola gidebileceğiniz son noktaya değin esneyin. Bu sırada vücudunuzun şeklini koruyun. Hareketi 5 dakika uygulayın

4)Side Plank: Bu pozisyon biraz zor olsa da yan bölgeler için en etkili egzersizlerden birisidir. Öncelikle kolunuzun üzerinde pozisyon almalısınız. Bunun için vücudunuzu yana çevirip elinizden dirseğinize kadar olan kısım yerde dirseğinizden omuz hizanıza kadar da yukarı da olacak şekilde pozisyon alın. Yan bölgeler için yapacağınız bu etkili hareketin ilk adımı kalçanızı yerden kaldırıp vücudunuzu dümdüz yapacak şekilde pozisyon alın ve iki saniye durduktan sonra kalçanızı yere indirin. Bu hareketi 2 şer saniyeden 20 tekrar sağ ve sol için tekrar ediniz. Kol kaslarınızı da çalıştıracak olan bu egzersizi gün içinde tekrarlayabilirsiniz. Tüm güç koldan alınmalı, omuz yorulmamalı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.