Sıtara Ayhan - Koçluk Nedir?

 Koçluk,kişinin isteklerine ulaşmasını sağlayan en etkili yöntemlerden biridir.

11 Ocak 2019 Cuma 18:15
1020 Okunma
Sıtara Ayhan - Koçluk Nedir?

Profesyonel başarı ve tatmin edici kişisel yaşamın tadını çıkarmak isteyen ve yüksek başarılar hedefleyenler bu hizmetten yararlanabilir.Profesyonel seçimler için koçluk ödüllendirici bir alternatif olabilir.Sadece profesyonel seçimler değil,aynı zamanda herşeyi kapsayan yaşam seçenekleri ile insanlara yardım etmeye odaklıdır.

  Tipik olarak bir koç,danışanlara hedefler koyma ve hedeflere ulaşma konusunda yardımcı olmak için daha terapötik bir yaklaşım sergileyecektir.

 Danışanlar ilişkilerinde,eğitim hayatında veya kariyerinde duygusal engellerin üstesinden gelmek için , hatta iş ve aile arasındaki taathütleri önceliklendirmek için yardıma ihtiyaç duyabilir.

KARİYER KOÇLUĞU

  Kariyer koçluğu, profesyonel hedefler belirleyerek plan oluşturarak ve yolda olabilecek engelleri aşarak insanların kariyerinde daha fazla tatmin olmalarına yardımcı kişisel koçluk türüdür.

 Kariyer koçluğu, yeni bir role geçis veya yeni bir meslek keşfetme gibi önemli kariyer hareketleri düşünüldüğünde danışan ile iş birliği yapar.Kurumsal dünyadaki değişim ile kariyer koçluğu artan bir talep haline gelmektedir.

Kariyer koçu, kişisel savunucunuz olarak hizmet verir ve stres,şüphe ,korku ile dolu bir süre boyunca size güvenli bir liman sağlar.

Kariyer koçluğu , kişinin mesleki hayatının herhangi bir noktasında yapılabilir.

KARİYER KOÇLUĞUNDAN KİMLER YARARLANABİLİR?

  • İşinizden sıkıldıysanız ya da hayal kırıklığına uğramışsanız,bununla birlikte iş için başka ne yapacağınızı bilmiyorsanız,
  • Yeni bir iş arıyor,özgeçmiş gönderiyor ve iş arama çabalarınız herhangi bir sonuç vermiyorsa,
  • Zorlu çalışmanıza rağmen kariyer basamaklarını yükseltemiyorsanız,
  • Başarılı olmak istiyor ve kariyer hedeflerine ulaşmayı hızlandırmak istiyorsanız,
  • Yeni mezun üniversite öğrencilerinin kariyer başlatması için,
  • Kendi işinizi kurmayı hedefliyorsanız

ÖĞRENCİ KOÇLUĞU

  Öğrencinin bulunduğu noktadan ulaşmak istediği noktaya gitme sürecinde eğitim hayatında başarı merdivenlerini güvenli çıkmasını sağlar.Özellikle öğrencilerin sınav kaygısıyla nasıl başa çıkabileceklerini görmelerini,onların sınava güçlü hazırlanmalarını sağlar.

Birlikte hedefler belirler,zamanı nasıl verimli kullanabileceğiyle ilgili çalışır.Yetenekleri ve ilgi alanlarını belirler.Öğrencinin hangi tarz öğrenebildiğini ortaya koyar.İletişim becerilerini nasıl kullanabileceğini öğrenir.Öğrencinin kendi potansiyelini açığa çıkarır.Başarı için birlikte çizilen yol arkadaşlığı yapar.

YAŞAM KOÇLUĞU

Girişimciler ,yöneticiler,iş dünyası liderleri, aktörler,yaratıcı insanlar, küçük işletme sahipleri,profesyoneller ve ev hanımlarının hepsi yaşam koçluğu yardımıyla hedeflerine ulaşabilir.Sizi “bulunduğunuz” yerden “olmak istediğiniz” yere taşır.

YAŞAM KOÇLUĞU İLE HAYATINİZA NELER KATABİLİRSİNİZ?

  • Önemli kararlar alırken ve başarı için stratejiler tasarlayabilirsiniz,
  • Güçlü ve öz iletişim kurabilirsiniz,
  • Kişisel ve duygusal ihtiyaçlarınızı tanımlarsınız,
  • Daha fazla para kazanabilirsiniz,
  • Zamanı verimli kullanmayı öğrenirsiniz,
  • Kendi potansiyalinizin farkına varıp açığa çıkmasını sağlarsınız,
  • Geçiş dönemlerinizi kolaylaştırırsınız

İLİŞKİ KOÇLUĞU

 İlişki koçluğu,insanların kişisel ilişkilerinde daha fazla tatmin olmalarına yardımcı koçluk türüdür.Romantik ilişkilerden aile ilişkilerine ve arkadaşlıklara kadar çeşitli ilişkilerle çalışılabilir.

 Henüz ilişki içinde olmayanlar ilede çalışılabilir.Sorunlu bir geçmişe sahip olan,ilişkide ne istediklerini bilmekte güçlük çeken ya da daha derin ilişki kurmak isteyenler ile çalışılabilir.

 Örnek vermek gerekirse, bireyin aile dinamiklerinde ne tür bir rol oynadığını işinin ne olduğunu ve başkalarının işlerinin ne olduğunu merak ediyorsa bunu görmesine yardımcı olur.Başka bir örnekle kişi sorunlu giden bir ilişkide ise ilişkilere koçluk ile neden kaynaklandığını görüp nasıl yöneteceğini çözebilir.

KOÇLUK ALMAK İSTEYENLER İLE SÜREÇ NASIL İLERLER?

Öncelikle koçluk sağlıklı dediğimiz”normal “ olan kişiler ile çalışır.

Koçluk süreci genellikle 8 ile 12 hafta arasında değişir..Bu süreçte danışanın ödev ve sorumlulukları olur.Mutlaka her hafta en az 1 gün görüşmeler gerçekleşir.Kişiye göre gün sayısı farklılık gösterebilir.  

Sıtara Ayhan - Profesyonel Koç

Telefon: 0530 071 1803

Instagram: sitaraayhan

Göktürk Dergisi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.