Dark Web Nedir Ve İçerisinde Neler Vardır?

Karanlık (dark) Web, çocukların riskli web sitelerine girmesini önlemek için oluşturulmuş korkunç bir hikayeye benzemektedir. Peki karanlık ağ tam olarak nedir ve ne için kullanılır?

29 Eylül 2021 Çarşamba 11:23
589 Okunma
Dark Web Nedir Ve İçerisinde Neler Vardır?

Dark web hakkında sürekli dolaşan bir söylenti, halka açık olan internetten 400-500 kat daha büyük bir ölçekte çalışmaktadır. Gerçekte, bu korkutucu söylentiler, dark webi çoğunlukla zararsız olan deep web ile karıştırmaktan kaynaklanmaktadır. Karanlık (dark) web, derin (deep) web kadar büyük olmasa da, yine de suç faaliyetlerine ev sahipliği yapmaktadır.

Dark web nedir?

Dark web, konumları ve kimlikleri Tor gibi şifreleme araçlarıyla gizlendiği için arama motorlarında bulunamayan veya geleneksel web tarayıcıları aracılığıyla erişilemeyen bir web siteleri topluluğu olarak öne çıkmaktadır.

Çeşitli şifreleme araçları bulunduğundan, siteye gelen ziyaretçilerin site ile aynı şifreleme aracını kullanmaları ve en önemlisi siteyi nerede bulacağını bilmeleri, URL'yi yazıp siteye erişim sağlamaları gerekmektedir.

İnsanlar Neden Dark Web'i Kullanıyor?

Daha önce belirtildiği gibi dark web, totaliter yönetim altında yaşayan insanlar tarafından bilgi paylaşmak için kullanılabilse de bazı tahminlere göre dark webte olan sitelerin yüzde 50'sinden fazlası suç faaliyetleri için kullanılıyor.

İnternet Medyası

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24