Avrupa’da Türk Futbolu Paneli

Avrupa Türk Futbol Federasyonu (ATTF) yönetim kurulu tarafından Almanya Stuttgart’ta Avrupa’da Türk Futbolu konulu panel düzenlendi.

04 Aralık 2019 Çarşamba 12:40
1065 Okunma
Avrupa’da Türk Futbolu Paneli

Spora ve futbola hizmet vermeye yönelik çalışmalar yapan ATTF tarafından düzenlenen panele Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Erdem’de katıldı.

Panelde yaptığı konuşmada; Milli takımın başarısını ve Şenol Güneş’in gelişiyle genç bir takım kurulduğunu aktaran İsmail Erdem; ” Avrupa önemli bir futbol merkezi, çünkü futbol burada icat edildi. Burada özellikle genç kuşaklara bu fırsatları vererek, yetişen yıldız futbolcuların Türk Futboluna kazandırılmasında ATFF’nin önemli bir misyon üstleneceğine inanıyoruz. Özellikle Almanya ve diğer Avrupa ülkelerinde ki gençlerin futbola yönelik eğitimleri ve gözetimleri, dünyanın en üst liglerinde, en güçlü takımlarında futbol oynamaları bizleri gururlandıracaktır. İşte o yerli futbolcularımız milli takımı tercih ettiği zaman neden Dünya veya Avrupa şampiyonu olmayalım. Bunun alt yapı çalışmalarını Avrupa’da ATFF den bekliyoruz. Sizlerin yapacağı her çalışma bizlerinde yakın takibimizde olacak. Sizlere TFF olarak başarılar diliyoruz’’ dedi.

Yönetim kurulu üyelerini tanıtarak konuşmasına başlayan ATFF Genel Başkanı Levent Karaca; merkezlerin ve Avrupa ülkelerindeki diğer federasyonların kuruluşları ve alt yapı çalışmalarının önemini, 6 yaşından 15 yaşına kadar çocukların futbol eğitimleri ve gözetimlerinin nasıl yapılacağını anlattı.

ATFF başkan yardımcısı ve Marketingden sorumlu sanatçı Rafet El Roman; Avrupa’da yaşayan 7 milyon Türk vatandaşı olduğunu, 700 den fazla Türk futbol kulübünün bulunduğunu, bu kulüplerin bir çatı altında toplanması gerektiğini ve ileride muhakkak Türk futboluna yararlı olacağını söyledi.

Göktürk Dergisi

Son Güncelleme: 04.12.2019 12:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24