5 kıtadan ve onlarca ülkeden yüzlerce sporcunun katıldığı 15. İstanbul Oryantiring Günleri başladı.

Programın en zorlu haritalarından biri olan uzun mesafe, Kurtkemeri-Belgrad Ormanı parkuru Eyüpsultan’da düzenlendi.

05 Kasım 2018 Pazartesi 10:12
721 Okunma
5 kıtadan ve onlarca ülkeden yüzlerce sporcunun katıldığı 15. İstanbul Oryantiring Günleri başladı.

Program Eyüpsultan Belediyesi, İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İBB Gençlik Spor Müdürlüğü Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Orman Genel Müdürlüğü, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ve ilçe belediyelerinin katkılarıyla gerçekleştirildi.

Belirlenen harita ile arazide ilerleyerek işaretli hedefleri en hızlı şekilde bulmak üzerine kurulu olan sporda, sporcuların hızlı olması ne kadar önemliyse stratejik düşünebilmesi de bir o kadar önemli.

Bu organizasyonun düzenlenebilmesi için İstanbul Oryantiring Spor Kulübü ve Türkiye Oryantiring Federasyonu ile iş birliği yapan Eyüpsultan Belediyesi, yarışma parkur alanını sağlamanın yanında sporculara yiyecek ve içecek desteğinde bulundu.

"EYÜPSULTAN BELEDİYESİNE TEŞEKKÜR EDİYORUZ"

Etkinlikte Eyüpsultan Belediyesi muhabirlerine röportaj veren Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Hacer Akyüz, şöyle konuştu;

"Oryantiring son yıllarda ülkemizde dikkat çeken, kişilere fiziksel aktivitenin yanında zihinsel gelişimi de sunan harika bir spor dalı. Bu tarz etkinliklerin düzenlenmesi de oldukça önemli.

Bugün burada bu organizasyonu düzenleyebilmemiz için bizden desteklerini esirgemeyen Eyüpsultan Belediyesi ve Belediye Başkanı sayın Remzi Aydın’a teşekkürlerimizi sunuyoruz."

MİLLİ SPORCULARIMIZ İSİMLERİNİ DÜNYAYA DUYURACAK

Onlarca farklı ülke vatandaşlarının katılımı ile gerçekleşen Belgrad Ormanı parkurunun kazananları arasında oryantiring Türkiye milli sporcuları da vardı.

Ülkemizde yeni yeni biliniyor olmasına rağmen yarışmadaki başarıları ile ülkemizi gururlandıran milli sporcularımız kendilerini çok daha fazla geliştirerek isimlerini dünya şampiyonasına yazdırmak istediklerini dile getirdi.

ÜNLÜ OYUNCU MÜGE BOZ DA EYÜPSULTAN’DAYDI

Spora düşkünlüğü ile bilinen oyuncu Müge Boz da bugün Oryantiring yarışmacıları arasındaydı.

Müge Boz, yaptığı açıklamada şunları kaydetti;

"Uzun zamandır spor yapıyorum. Ancak oryantiring bambaşka bir deneyim. Spor salonunda spor yapan biri olarak doğada spor yapmanın aslında ne kadar farklı olduğunu anlayamamışım. Bu tarz sporların bilinmesi ve ülkemiz tarafından desteklenerek profesyonel sporcular yetiştirmesi oldukça önemli"

47 farklı kategoride farklı yaş grupları arasında yapılan Oryantiring yarışmasının Belgrad Ormanı parkurunun kazananlarına madalyaların taktim edilmesiyle program tamamlandı.

SİMURG'LU ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLER DE ORGANİZASYONA KATILACAK

Eyüpsultan Belediyesi 3 yıldır bu organizasyona ev sahipliği yapmaktadır.

Bu yıl Türkiye Oryantiring Federasyonu, SİMURG eğitmenlerine oryantiring eğitimi verecek ve önümüzdeki yıl SİMURG öğretmen ve öğrencileri de bu organizasyona katılacak.

ORYANTİRİNG NEDİR?

Oryantiring, muhakeme yeteneğini geliştiren, 3 boyutlu düşünebilme yeteneklerini arttırmayı sağlayan benzersiz bir spordur.

Ülkemizin en büyük, en tanınmış ve en beğenilen uluslararası oryantiring organizasyonu olan İstanbul 5 Gün Yarışları (istanbul5days), bu sene beş ayrı etap halinde koşuluyor ve bu etaplarda sporcular için olduğu kadar oryantiring ile yeni tanışacaklar için de açık parkurlar yer alıyor.

Göktürk Dergisi

Son Güncelleme: 05.11.2018 10:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24