Evde diş beyazlatma yöntemleri neler?

İnci gibi beyaz dişlere sahip olmak herkesin istek ve hayalidir. İşte size bazı güzel detaylar...

16 Eylül 2020 Çarşamba 15:03
743 Okunma
Evde diş beyazlatma yöntemleri neler?

İnci gibi beyaz dişlere sahip olmak ve gönül rahatlığıyla gülümsemek, güzel görünmek isteyen herkesin hayalidir.Ancak çoğu kişinin dişleri sigara, yiyecekler, kahve gibi birçok etken nedeniyle zamanla sararır, üzerinde lekeler oluşur ve parlaklığını kaybeder. Dişlerimize gerekli özeni göstersek dahi, dişlerimizdeki yıpranmanın önüne geçemeyiz.

En çok bilinen yöntem olan limon ve karbonat karışımını uygulayabilirsiniz. Bir çay kaşığı karbonatın içine limonun suyunu sıkın ve köpürene kadar karıştırın. Ardından temiz bir diş fırçasıyla dişlerinizi fırçalayın. Asit özelliğinden dolayı haftada en fazla 1 ve 2 kereden fazla tekrarlamayın.

Karbonatla fırçalayın. Islattığınız diş fırçasını karbonata batırıp dişleri fırçalayın. Renk açıcı özelliği olan karbonat dişlere iyi gelecektir. Haftada 2-3 kere uygulayabilirsiniz.Sofra tuzu kullanın. Evde kullandığınız softa tuzuyla dişlerinizi fırçalarsanız hem renginin açıldığını hem de anti bakteriyel özelliği sayesinde dişlerin temizlendiğini göreceksiniz. Islattığınız diş fırçasını tuza batırıp fırçalamanız yeterli.Dişlerimizin asıl renginin zaten tam beyaz olmadığını düşünerek, onları evde uygulayacağımız bazı yöntemlerle üzerindeki lekelerden kurtarabilir, sararmasını önleyebilir, canlı, parlak ve sağlıklı hale getirebiliriz. Evde uygulayacağınız yöntemlerde kullanacağınız malzemelerin asitik özelliklerine de dikkat etmenizi öneririz.

İşte diş beyazlatmanın kolay yolları;

-Bir çorba kaşığı karbonat, bir çorba kaşığı öğütülmüş adaçayı ve yarım limon kabuğu rendesini karıştırın. Bitki uzmanı Suna Dumankaya'nın bu tarifine göre haftada iki kez bu karışımla dişlerinizi fırçalayın.

1 tatlı kaşığı karbonat, çeyrek çay kaşığı himalaya tuzu, çeyrek çay kaşığı elma sirkesini bir kaba koyup karıştırın. Eriyene kadar karıştırmaya devam edin. Sonra diş fırçanızı bu karışıma batırıp dişlerinizi fırçalayın. Prof.Dr. Ahmet Maranki'nin bu tarifine göre, dişleriniz 7 günde 3 ton açılacak.

Hidrojen peroksitle beyazlatma: Amerikan Diş Hekimleri Birliği verilerine göre yüzde 3'lük hidrojen peroksitle dişleriniz kolay şekilde beyazlar. Eczaneden temin edeceğiniz hidrojen peroksitle diş beyazlatma yöntemi şöyle: 2 tatlı kaşığı yüzde 3'lük hidrojen peroksiti 3 tatlı kaşığı karbonatla karıştırın. İçine bir tutam tuz katın. Diş macunu kıvamına getirdikten sonra bu karışımla dişlerinizi fırçalayın. 2 dk. dişlerde beklettikten sonra ağzınızı suyla çalkalayın.

Muz Kabuğu: Dişlerinizi fırçaladıktan sonra potasyum, magnezyum ve manganez zengini muz kabuğuyla 2 dakika ovun. Sonrasında macunsuz bir fırça ile temizleyin.

Gliserin: Anti bakteriyel özelliğiyle bilinen gliserin, hem dişlerinizi beyazlatacak hem de ağzınızdaki mikropları öldürerek çürümeye karşı gelecektir. Dişlerinizi fırçaladıktan sonra birkaç damla gliserini dişlerinize uygulayın.

İnternet Medyası

Son Güncelleme: 16.09.2020 17:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24