Corona virüs ile gribi birbirinden ayırt etmenin yolu

Sonbaharın kendini iyiden iyiye hissettirdiği şu günlerde herkesin aklında aynı soru var: Corona virüs ile gribi birbirinden nasıl ayırt edebilirim? Peki, grip mi yoksa corona virüs mü olduğumuzu nasıl anlayacağız? Bunu anlamanın tek yolu var...

15 Eylül 2020 Salı 13:03
622 Okunma
Corona virüs ile gribi birbirinden ayırt etmenin yolu

Yeniden yükselişe geçen corona virüs salgınına sonbaharla birlikte artan grip vakaları da eklendi.Hapşırma, burun tıkanıklığı ya da akıntısı corona virüs ile grip hastalığı arasındaki en temel benzerliklerden.

Bilim Kurulu Üyesi Prof.Dr. Tevfik Özlü bu konudaki benzerlikleri şöyle açıkladı: "Grip ve corona virüs semptomları çok benziyor. Bunları ayırt etmek kolay değil.Gripte burunla ilgili semptomlar biraz daha ön planda olabilir.Burun akıntısı, hapşırma, burun tıkanıklığı, burundan konuşma dediğimiz semptomlar grip belirtisidir."

'Şikayetlere bakarak corona virüs-grip ayrımı yapılamaz' 
Sadece şikayetlere bakarak corona virüs-grip ayrımı yapmanın mümkün olmadığını da belirten Özlü, nedenini ise şöyle anlattı:Çünkü birbirine benzer akciğer tutulmaları olduğu zaman zatürre tablosu ve kan tahlilleri benzer.

Sadece PCR testi ile ayırt edilebiliyor 
Grip ile COVID-19’u birbirinden ancak PCR testi ile ayırt edebiliriz. Bu da laboratuvar yükümüzün artması demek."

Grip aşısı yaptırmanın avantajı ne? 
Özlü, tam da bu noktada grip aşısını işaret ederek şunları söyledi: "Aslında grip aşısı COVID-19'dan korumaz ama gripten korur.Sağlık sistemi üzerinden grip hastalarına bağlı oluşan talebi azaltmış oluruz. Böylece sağlık çalışanları hastaneler de rahatlamış olur."

Aşı yoksa grip ve COVID aynı anda görülebilir 
Grip aşısı sadece sağlık sisteminin yükünü hafifletmiyor, virüs bulaşan hastanın süreci daha hafif geçirmesini de sağlıyor.

İnternet Medyası

Son Güncelleme: 16.09.2020 15:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24