Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Başakşehir Şehir Hastanesi açılışına videokonferans üzerinden katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başakşehir Şehir Hastanesi'nin açılış törenine videokonferans ile katıldı. Erdoğan, tören öncesi önemli değerlendirmelerde bulunuyor. İşte Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın son dakika açıklamalarından öne çıkanlar...

20 Nisan 2020 Pazartesi 13:03
1197 Okunma
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Başakşehir Şehir Hastanesi açılışına videokonferans üzerinden katıldı.

Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başakşehir Şehir Hastanesi'nin açılış törenine videokonferans ile katıldı. Erdoğan, tören öncesi önemli değerlendirmelerde bulunuyor. İşte Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın son dakika açıklamalarından öne çıkanlar...

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Başakşehir Şehir Hastanesi açılışına videokonferans üzerinden katıldı. Erdoğan, şehir hastanesinin açılış töreni öncesinde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'tan brifing alıyor. Bakan Koca, hastanenin özellikleri ile ilgili brifingler veriyor. Koca'nın ardından Bakan Varank'ın da brifingler vermesi bekleniyor. Başkan Erdoğan, brifinglerin ardından açıklamalarda bulunacak.

BAŞKAN ERDOĞAN AÇIKLAMALARDA BULUNUYOR

Brifinglerin ardından Başkan Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarına başladı.

Başkan Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Burası, yap-işler-devret anlayışı ile yapıldı. Rönesans ve ortağına da şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum. Temelini attığımızdan beri başaramayacaklar diyenler oldu. Güçlü Türk müteahhitleri ve yabancı ortakla başardık. İlk etabını bugün, ikinci etabını da Mayıs'ın 20'sinde açacağız. Koronavirüs ile kavrulduğumuz günlerde bu açılışı yapmamız çok önemlidir.

Türkiye, yoğun bakım yatağı üstünlüğü ile bu sürece oldukça avantajlı girmiştir. Bu hastanemizin 1500'ün üzerinde yatak kapasitesi var. Kendi kendimize yatacak güce sahip olmanın önemini bir kez daha görüyoruz. Türkiye kendi ayakları üstünde durarak gücünü göstermiştir. Şu 17-18 yılda kurmuş olduğumuz altyapı ve atmış olduğumuz adımların büyük önemi var.

Bir kongre merkezine panellerle bölünmüş hastane yapacağız demedik. Yeşilköy'de 1005 yataklı hastane yapacağız dedik. Tek odalı. İnşası sürüyor. Yine Sancaktepe'de de yapıyoruz.

BAKAN KOCA: 15 MAYIS'TA BÜTÜNÜYLE FAALİYETE GEÇECEK

Sağlık Bakanı Koca hastanenin özelliklerini anlattıktan sonra tarihi verdi. Koca, "Başakşehir Şehir Hastanemiz bütünüyle 15 Mayıs'ta faaliyete geçecektir." dedi.

Bakan Koca, Sancaktepe Şehir Hastanesi'nin de devreye girmesiyle iki sağlık üssüne kavuşulacağını da sözlerine ekledi. Koca, "İstanbulumuz, iki yakadaki şehir hastanelerimizle birlikte sağlık altyapısı bakımından da dünyanın en başta gelen şehri olacaktır" ifadelerini kullandı.

Koca, Başakşehir Şehir Hastanesi'nin tüm odalarının tekli olduğunu söyledi, "Avrupa'da en çok yoğun bakım yatağı bulunan hastanesi olacak. 155 yoğun bakım yatağı ve ventilatörü şuanda hazır bulunmaktadır." ifadelerini kullandı.

DHA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24