Yaz Tatilinde Kaliteli Zaman Geçirmek

CocukluDunya.com Uzmanlarına Göre Yaz Tatili Çocuklarla Kaliteli Zaman Geçirmek İçin Bulunmaz Fırsat!

05 Temmuz 2019 Cuma 17:29
1644 Okunma
Yaz Tatilinde Kaliteli Zaman Geçirmek

Yaz tatili geldi çattı. Zamanlarının büyük bölümünü okulda ve dersleriyle geçiren çocuklar yaz tatilinin heyecanıyla ailelerinden yaz tatilini dolduracak aktiviteler bekliyorlar. Hem çocuğun hem de ebeveynin yoğun programı nedeniyle eğitim döneminde birlikte vakit geçiremeyen aileler için yaz tatili bulunmaz bir fırsat. Çocuğun sağlıklı gelişimi için anne-babasıyla geçirdiği kaliteli vakit oldukça önemli. Çocuğun sosyal ve duygusal gelişimi anne-babası ile yeterli ve kaliteli ilişkisine bağlı. Uzmanlar anne-baba ile geçirilen vaktin uzunluğunun değil içeriğinin önemli olduğunu vurgulamakta. CocukluDunya.com uzmanları çocuk ile aynı yerde olmanın çocuk tarafından birlikte vakit geçirmek olarak algılanmadığını, kaliteli vakit geçirmenin çocuğun dünyasında aktif olarak rol almak ve iletişim kurmak olduğunu vurguluyor. Çocuğun dünyasına girmek ve iletişim kurmanın yolu yalnızca oyun oynamak da değil; oyun sırasında sohbet etmek, birbirine nasıl bir gün geçirdiğini anlatmak, dokunmak, çocuğun kendisini ifade etmesine fırsat vermek ve dinlemek olmazsa olmazlar arasında. Anne-baba, çocukla kaliteli vakit geçirdiğinde çocuklarıyla aralarında kuvvetli bir bağ oluşması, çocuğun anne-babasını gözlemleme ve örnek alma fırsatı bulması, sevildiğini hissetmesi, özgüveninin artması, iletişim becerilerinin gelişmesi ve ailenin birbirini daha iyi tanıması CocukluDunya.com uzmanlarının vurguladığı faydalar arasında.

Peki anne-babalar çocukları ile kaliteli vakit geçirmek için yazın neler yapabilirler?

Yaz tatili için bir program hazırlamak güzel bir başlangıç olabilir. Yazın da çalışan anne-babalar için tatildeki çocuğa ayrılacak zamanın planlanmasından sonra bu zamanlarda neler yapılacağına karar vermek çok daha kolay olacaktır. Tatil boyunca çocuğun hem okul nedeniyle fırsat bulamadığı etkinliklere vakit ayırması hem de aile ile özel vakit geçirmesi önemli. Ailece geçirilecek zamanlar belirlendikten sonra neler yapılacağını birlikte planlamak çocuğu da karar sürecine dahil etmek uzmanların vurguladığı bir diğer nokta. Çocuğun yaz okulu, kurs ve atölye gibi yerlerde öğrendiklerini evde hep beraber deneyimlemek, çocuğun anne-babaya öğretmesi yazın ailece geçirilecek zamanı eğlenceye çevirmek için güzel bir fikir. Birlikte bisiklet sürmek, müzeleri gezmek, yeşil alanlarda vakit geçirmek, evde kutu oyunları oynamak, birlikte kitap okuma saatleri belirlemek, hikaye uydurmak, kartonlar ve elişi malzemeleriyle yeni şeyler yaratmak, çocuğun kurduğu oyunlara katılmak da yazın vazgeçilmez aktiviteler arasında.

CocukluDunya.com Hakkında

Ocak 2018’de hayata geçen ve eğitim danışmanlığını Pedagog Prof. Dr. Norma Razon’un yaptığı CocukluDunya.com 40.000 üyeyi geçti. Türkiye’de bir ilke imza atarak anne ve babaların çocuklarının gelişimini her yönüyle destekleyerek, çocuk gelişimi için güvenilir bilgilere ulaşmalarına rehberlik eden bir dijital platform olan CocukluDunya.com Pedagog Prof. Dr. Norma Razon’un 50 yıllık deneyimlerinin ve birikiminin bir eseri. İnsan beyninin gelişiminin %75’inin 0-6 yaş arasında tamamladığı bilimsel gerçeğinden yola çıkan CocukluDunya.com tam da bu yaş grubuna odaklanıyor. Bedensel ve zihinsel gelişimin çok hızlı olduğu 0-6 yaş aralığında, anne ve babaların çocuklarının gelişimini en doğru şekilde destekleyecek oyun ve aktiviteleri sunmaları önem kazanıyor. CocukluDunya.com, ebeveynlerin çocuklarını yetiştirirken ihtiyaç duyacağı tüm bilgileri kolayca uygulanan bir aktivite programı halinde sunuyor.

Göktürk Dergisi

Son Güncelleme: 06.07.2019 09:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.