TÜRKİYE’NİN İLK AKILLI BEBEK BEZİ PINE SMART İLE BAKTERİYEL KAYNAKLI İDRAR YOLU ENFEKSİYONU ANINDA TESPİT EDİLEBİLECEK

TÜRKİYE’NİN ARTIK BAKTERİYEL KAYNAKLI İDRAR YOLU ENFEKSİYONUNU ÖNCEDEN TESPİT EDEN AKILLI BEBEK BEZİ VAR

10 Temmuz 2020 Cuma 15:00
2465 Okunma
TÜRKİYE’NİN İLK AKILLI BEBEK BEZİ PINE SMART İLE BAKTERİYEL KAYNAKLI İDRAR YOLU ENFEKSİYONU ANINDA TESPİT EDİLEBİLECEK

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa (İÜC) ve Arkan Grup birlikteliğinde hayata geçirilen, üniversite-sanayi iş birliğinin en güzel örneklerinden biri olan Pine Smart ; bakteriyel kaynaklı idrar yolu enfeksiyonunu erken dönemde tespit eden, dünyada ilk ve tek olma özelliği taşıyan akıllı bebek bezidir. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi öğretim üyeleri ile birlikte geliştirilen Pine Smart, bebeklerde çok sık görülen bakteriyel kaynaklı idrar yolu enfeksiyonlarının tayininde ön tarama testi olarak kullanılabilecek. Erken tanı ile tedaviye hızlı geçişin amaçlandığı ürün sayesinde, gereksiz antibiyotik kullanımının önüne geçilmesi ve ileri dönem komplikasyonlarının engellenmesi amaçlanmaktadır.

İDRAR YOLU ENFEKSİYONLARINDA ERKEN TANI

Hijyenik ürünler sektöründe faaliyet gösteren ve 50 ülkeye ihracat yapan Arkan Grup markası olan Pine, 2007’den bu yana alanında uzman kadrosu, dünya standartlarındaki teknolojisi ile bebek kozmetiği, bebek bezi, hasta bezi, yatak pedi, ıslak mendil üretmektedir. Arkan Grup ile İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa’nın birlikte hayata geçirdiği, sektörde ilk ve tek olma özelliği taşıyan akıllı bebek bezi Pine Smart, ezberleri bozarak bebek bezinin idrar yolu enfeksiyonu tayininde ön tarama testi olarak kullanılmasına olanak tanımaktadır. Bu sayede erken farkındalık yaratarak, idrar yolu enfeksiyonları nedeniyle oluşabilecek böbrek hasarı, gelişim geriliği gibi ciddi klinik tabloların önlenmesi konusunda ailelere yardımcı olması hedeflenmektedir.


Dr. Zeynep Banu Güngör. - Arkan Holding CEO'su Özcan Arkan - Dr. Özlem Balcı Ekmekçi

Pine Smart sayesinde özellikle kız çocuğu sahibi ebeveynlerin korkulu rüyası haline gelen idrar yolu enfeksiyonları artık erken teşhis edilebilecek ve enfeksiyon tehlikeli boyutlara ulaşmadan kontrol altına alınabilecektir.

Göktürk Dergisi

Son Güncelleme: 10.07.2020 15:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.