Kerim Yazıcı: "360 derece ayrıcalıklı hizmet veren bir ulaşım ve turizm şirketiyiz!"

YZC Group Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Yazıcı ile gerçekleştirdiğimiz söyleşi

07 Nisan 2021 Çarşamba 11:49
1425 Okunma
Kerim Yazıcı: "360 derece ayrıcalıklı hizmet veren bir ulaşım ve turizm şirketiyiz!"

Pandemi etkisiyle daralan araç ve filo kiralama sektörünün 2021 Mart ayı itibariyle hareketlenmesini bekliyoruz.

Covid-19 pandemisi tüm seyahat faaliyetlerini olumsuz yönde etkilerken, taleplerde önemli ölçüde düşüş görülen bir diğer sektör de araç ve filo kiralama oldu. 2020’de Türkiye pazarında yüzde 50 civarında daralma meydana geldi. Öte yandan, bu süreçte ayrıcalıklı seyahat arayışları ön plana çıktı. Yzc Limousin Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Yazıcı, pandeminin sektöre etkilerini değerlendirerek, 2021 beklentilerini aktardı.

“360 derece ayrıcalıklı hizmet veren bir ulaşım ve turizm şirketiyiz”

Yzc Limousin hakkında bilgi veren Kerim Yazıcı, şunları söyledi; “Tüm müşterilerimize profesyonel ve deneyimli ekibimizle 360 derece ayrıcalıklı hizmet veren, lüks taşımacılık olarak ifade edebileceğimiz bir ulaşım ve turizm şirketiyiz. Yüksek teknolojiye sahip son model araçlarımız ve yacht filomuzla beklentileri karşılıyoruz. A’dan Z’ye her ayrıntının düşünüldüğü hizmetlerimiz arasında; havalimanı transfer hizmetleri, kruvaziyer- liman transferi, iş gezileri hizmetleri, restoran-club hizmetleri, araba hizmetleri, nişan-düğün limuzin hizmetleri, lüks araç kiralama gibi hizmetlerimiz var.

Online rezervasyonun çok kolay yapılabildiği web sitemiz üzerinden, müşterilerimiz 7/24 hizmet alabiliyorlar. Ayrıca Bursa, Kapadokya, Trabzon ve birçok şehre gerçekleştirdiğimiz günübirlik turlar, helikopter turu, yat turu gibi birçok konuda da talepleri eksiksiz karşılıyoruz.” İstanbul merkezli olan Yzc Limousin, dünya çapında sahip olduğu geniş müşteri ağının İstanbul’daki seyahat, yaşam ve eğlence ihtiyaçlarında kılavuzluk yaparak, ulaşım ihtiyaçlarını organize ediyor.

Yabancılar için İstanbul’da lüks araç kiralamayı son derece kolay ve güvenli hale getirdiklerini ifade eden Yazıcı, “Ülkemize gelen konuklarımız havalimanından çıkar çıkmaz hizmeti başlatıyoruz. Havaalanı transferi, şehirde alışveriş turu, iş toplantısı veya günlük bir gezi için orta büyüklükte bir arabadan, büyük bir sedana kadar pek çok seçim yapabiliyorlar. Lüks araç kiralama yerel kurumsal etkinlikler, düğünler, nişanlar, kutlamalar, havaalanı transferleri, profesyonel şehir turları gibi çok çeşitli etkinlik için de talep edilebiliyor” diye ekledi.

“Filo kiralama şirketler için sunulmuş bir hizmet gibi algılansa da şahıslar da bu hizmetten faydalanabilir.” Araç ve filo kiralamanın kullanıcılara sunduğu faydalar hakkında ise Kerim Yazıcı, şunları aktardı; “Filo kiralama en basit haliyle belirli bir süre, kilometre ve aylık ödeme kapsamında şirketlere ve şahıslara araç kullanımı sağlanan avantajlı bir finansal üründür. Günümüzde büyük ve küçük tüm işletmelerin ihtiyaçlarını gidermek için (satış, pazarlama ve lojistik) araçlara ihtiyacı vardır. Bu sebeple kiralama yöntemi bunlar için en uygun çözümdür. Filo kiralama genel olarak şirketler için sunulmuş bir hizmet gibi algılansa da şahıslar da bu hizmetten faydalanabilir. Filo kiralama, 12 aydan başlayan, uzun dönemli araç kiralama hizmetidir. Kiralama süresince araç ve araç kullanımı ile ilgili riskler (yatırım riski, ikinci el değeri) tamamen aracın mülkiyetine sahip olan şirkete ait olacaktır. Kiralayan müşteri ise satın alma maliyetinden tasarruf etmenin yanı sıra periyodik bakım hizmetleri, vergi ödemeleri, hasar onarımları, sigorta / kasko giderleri, yedek araç hizmeti ve lastik değişimi gibi konuları tamamen mal sahibi şirkete devretmenin rahatlığını yaşamaktadır.”

“Ayrıcalıklı seyahat yöntemlerinin ön plana çıktığını gözlemliyoruz”

Pandemi sürecinin araç kiralama sektörü üzerinde de önemli bir etkisi olduğunu dile getiren Yazıcı, “Türkiye’de yeni otomobil satışlarının yaklaşık yüzde 8’i araç kiralama sektörü tarafından gerçekleştirilmektedir. Covid-19, küresel çapta ekonomileri derinden etkilemeye devam ediyor. Türkiye’de de etkisi ağır biçimde hissedilen ekonomik yavaşlama, tüm sektörlerin yeni normalin şartlarına adapte olmalarını zorunlu kılıyor. Turizm ve seyahat kısıtlamaları nedeniyle salgından en çok etkilenen sektörlerden biri de Araç Kiralama ve Turizm sektörü olmuştur. Türkiye pazarında da aktif daralma, tahmini olarak yüzde 50 civarında gerçekleşmiştir” dedi. “Covid-19 hava yolu ulaşımından konaklamaya, araç kiralamadan organizasyona, tur şirketlerinden kültürel faaliyetlere kadar turizm sektöründe geniş bir değer zincirini ciddi şekilde etkiledi,” diye devam eden Yazıcı, şu değerlendirmeyi yaptı; “Turizm sektörü sadece küresel felaketlerden değil yerel, ekonomik ve politik krizlerden de ilk sırada etkilenmektedir. Covid-19 krizinin yarattığı ekonomik belirsizliğin üzerine seyahat kısıtlamaları da gelince süreç ciddi bir krize doğru gitmeye başladı. 150’ye yakın ülkenin sınırlarını kapatması, uçuşlarını tamamen durdurması, seyahatin önemli ölçüde sınırlandırılmış olması ile yakın gelecekteki rezervasyonların neredeyse tamamı iptal oldu. Yaşanan bu süreçler neticesinde, her kesimin kendi ekonomik gücünün de üzerine çıkabilecek tedbirler alarak yeni arayışlara girdiğini gözlemledik. Ayrıcalıklı seyahat yöntemlerinin daha ön plana çıktığını; toplu uçuşlardan özel jet kiralamaya, paket turlardan özel turlara, shuttle transferlerden vip transferlere çevrilen tercihleri gözlemlemiş durumdayız.”

“Tahmin edilen hareketliliğin, 2021 yılı için araç ve filo kiralamada bir sinerjiye neden olacağı öngörülüyor.”

2021’de kısıtlamaların ardından seyahatlerde görülecek hareketliliğin araç ve filo kiralama sektörlerine de yansıyacağını belirten Yazıcı, “Kısa dönemde talepte yaşanan sert düşüşün uzun vadeye yayılarak süreceğini düşünmüyorum. Seyahat uygulamaları üzerinden yapılan anket bazlı araştırmalar, insanların kısa dönemde seyahat planlarını iptal etmelerine karşın uzun dönemde seyahatlerini gerçekleştirmeyi planladıklarını gösteriyor. Yapılan başka anket çalışmalarında ise katılımcıların yüzde 80’e yakını normalleşme başlandığı anda ilk 3-6 ay içerisinde seyahate çıkacaklarını belirtiyor. Toparlanma sürecinin ilk aşamalarında kısa tatillere ve daha yakın rotalara daha fazla rağbet olacağını öngörmekteyiz. Bu süreçte iş seyahatleri bir süreliğine tatil amaçlı seyahatlerin gerisinde kalacaktır. Tahmin edilen bu hareketliliğin 2021 yılı için araç ve filo kiralamada bir sinerjiye neden olacağı öngörülmekte. Eski günleri yakalamakta kısa vadede çok aceleci olmamak gerektiğini düşünmekle beraber yeni normalin getirmiş olduğu değişime arz ve talep dengesini de gözeterek uyum sağlamak durumundayız” ifadelerini kullandı. Kerim Yazıcı, Yzc Limousin’in 2021 hedeflerini ise şöyle aktardı; “Sektöre yaptığımız yatırımlarla filomuzda neredeyse her segmentten yaklaşık 300 araç, rent a car ve ultra lüks taşımacılık anlamında yaklaşık 40 aracımız bulunuyor. 2021 yılı içerisinde lüks taşımacılık şirketimiz için yaklaşık 30 milyon liralık bütçe ayırdık ve filomuza bir tane de yacht ekledik.

Tüm bu saydıklarım kendi öz sermayemizle, yani bütün hizmet kendi içerisinde temin ediliyor. Yapacağımız yatırımlarla, İstanbul’a gelecek turist kafilesine, ayrıcalıklı bir şekilde hizmet vermeyi amaçlıyoruz. Pandemi sonrası, turizmde çok ciddi bir patlama yaşanacağını düşünüyorum. İstanbul’a gelecek olan cruise gemileri ve turist akınlarını da hesap ederek, İstanbul ve kendi kültürümüze yakışır bir izlenim bırakmayı, seyahat profesyonellerinden oluşan özel tam zamanlı kadromuz ile Türkiye’nin dünya çapında en çok aranan ve memnuniyet derecesi en yüksek olan butik tur operatörü ve araç kiralama servislerinden birisi olmayı hedefliyoruz.”

YZC Group

Telefon: 0850 212 64 91

Instagram: yzclimuzin

Göktürk Dergisi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.