Hassan Özay ile Röportaj

Başarılı stil danışmanı Hassan Özay ile şık ve tarz sahibi olmanın yollarını konuştuk. 2020 yılında 70’ler modasının revaçta olacağını söyleyen Özay, Türkiye’nin en güzel giyinen isimleri ‘’Emre Belözoğlu, Ricardo Quaresma, Edis ve Fatih Ürek’’ olarak sıraladı.

21 Eylül 2019 Cumartesi 13:52
1674 Okunma
Hassan Özay ile Röportaj

‘’TÜRKİYE’DE EN GÜZEL GİYİNEN ERKEK EMRE BELÖZOĞLU VE EDİS’’

Başarılı stil danışmanı Hassan Özay ile şık ve tarz sahibi olmanın yollarını konuştuk. 2020 yılında 70’ler modasının revaçta olacağını söyleyen Özay, Türkiye’nin en güzel giyinen isimleri ‘’Emre Belözoğlu, Ricardo Quaresma, Edis ve Fatih Ürek’’ olarak sıraladı.

Yolların modayla nasıl kesişti?

Öncelikle giyinmeyi çok seviyorum. Bunun bir bütünlük olduğunu ve kişinin karakterini yansıtan bir yol olduğu düşünüyorum. İlk kez futbolcu bir arkadaşıma önerilerde bulunarak ve sonrasında onu giydirmeye başlayarak bu keyifli dünyaya adım attım. Dönüm noktam buydu.

Ailen bu işle uğraşmana ne tepki verdi?

Tekstilci bir aileden geliyorum ve esnaf bir babanın oğluyum. Elbette her baba gibi babam onun mesleğini yapmamı istedi ama ben hayallerimin peşinde koştum.

Modacı olmasaydın ne iş yapardın?

Üniversiteyi bilişim üzerine okudum. Muhtemelen yeni nesil bilimci olarak devam ederdim.

Türkiye’de en güzel kim giyiniyor?

Ben genelde futbolcular ile çalışıyorum. Dönem dönem sanatçılar ve oyuncularla da çalışıyorum ama bu çalışmamız proje bazlı gerçekleşiyor. Bir sıralama yapmam gerekiyorsa;

-Emre  Belözoğlu

-Ricardo QUARESMA

-Edis

-Fatih ÜREK

-Barış ARDUÇ

-Kerem BURSİN

Türkiye’de en tarz isimler sizce kim?

Klasik şıklığın taşıyıcısı Ali Koç, Engin Akyürek, Murat Boz, Burak Özçivit, Kenan İmirzalıoğlu, Kerem Bursin ve Edis. 

‘’BU YILIN MODASI 1970’LER’’

2019-2020’nin tarzları neler?

1970’ler modası revaçta olacak; ekoseler, baklava desenler, geniş omuzlar, kuşaklar... Ayrıca şuanın vazgeçilmezi oversize tüm dünya modasını son yıllarda ele geçirmek üzere, stresli hayat içerisinde konforlu ve şık giyinmek, tarz olmak insanların çok hoşuna gitti. Bu moda çok sevildi. Star Wars modda jedi yelekler, komple beyaz ya da komple siyahlardan oldukça çok göreceklerimizden... Özellikle 2020’de askeri stil ya da onu andıran parçalar çok trend olacak. Ofis stiline uyacak, yeni nesil takımlar, rahat kesimli pantolonlar, formsuz ceketler erkeklerde acık mavi takım elbiseye geçişle birlikte lilalar da söz sahibi olacak. Hollywood filmlerinde dans ederken uçuşan, eğlenceli kaftan ceketler bu sezonun en trendlerinden olup depolarda yerini bulacak.

Kadınlar mı daha tarz giyiniyor erkekler mi?

Moda kadınlar içindi ama son yıllarda artık erkeklerde farklı giyinebildiklerini keşfettiler ve emin olun artık erkeklerin her birini bir moda ikonu gibi kendini tarz sahibi göstermeyi başardı.

Kısa paça pantolon akımıyla ilgili neler düşünüyorsun? Özellikle Ben Fero gibi rapçiler çorap akımı başlattı.

Kısa paça doğru postürde stil sahibi duruyor. Evet ama toplum olarak bedenimizi tanımıyoruz. Ve moda diye yapmak teknik açıdan pek doğru değil. Dolayısıyla bedenimiz buna uygunsa stil sahibi ve modaya ayak uydurmuş olursunuz. Rapçilerin tarzı gerçek sokak stili aslında. Kıyafetleri kirlendiğinde daha iyi göründüğüne dair bir felsefe var. Kurallara uymadan giyinmeyi ve yaşamayı sevdikleri için bir akım yarattıklarını düşünüyorum.

Stil danışmanlığının zor yanları? Genç stil danışmanlarına önerilerin neler?

Danışan kişinin vücudunu iyi tanımaması, sırf moda diye vücut tipine ve şekline bakmadan, moda olan şeyi sırf moda olduğu için giyinmekte ısrar etmesi buda bir stil danışmanlığını yoruyor. Ben danışmanlarıma sözleşme yapıyorum, en az üç ay! Birinci ay vücudunu tanımasını sağlarım, kiloluysa zayıflamasını, zayıfsa kilo almasını söylerim. Sözleşmeyi yaptıktan sonra işimiz biraz kolaylaşıyor. Danışanı güzel analiz ettikten sonra herhangi bir zorluğu kalmıyor.



‘’FATİH ÜREK İLE ÇALIŞMAK ÇOK KEYİFLİ’’

Çalışmaktan keyif aldığın isimler kim?

%60 ı futbolcu, isim verecek olursam sanatçılardan Fatih Ürek, Fikret Dedeoğlu, Koray Avcı, Ferman Toprak.

Genç stil danışmanlarına önerilerin neler?

Yeteneği olan arkadaşlarımız kendi bir şekilde gösterebiliyor. Kendi görüntüsüyle bunu zirveye taşımak için eğitim gerekli. Eğitim almalarının nedeni daha profesyonel daha kurumsal işler yapabilmeleri için eğitim şart, profesyonellik şart kurumsal firmalar hatayı kabul etmez tolerans kabul etmez bunun için en az 2 yıl eğitim almak gerekir.

Bir erkeğin makyajı saçı ve sakaldır sözü var sizce?

Bir erkeğin stili saçlarda başlar, sakallarda en önemli detaydır. Kalıplaşmış olacak ama kesinlikle saç ve sakal erkeğin makyajıdır.

Kimle çalışmak isterdin?

Hakan Altun.

Yardımlarınızla da tanınıyorsunuz, bahseder misiniz?

Hayatım boyunca hep iyi insan olmak için uğraşmıştım, bunun için mücadele ettim ve ediyorum. Hala bu yolda yürürken Allah karşıma hep güzel insanlar çıkardı. Birlikte güzel işler yapmaya çalışıyoruz. Köy okulları yardımları, ihtiyaç sahibi ailelere ramazan ayında koli dağıtımı, huzurevi ziyaretleri gibi insanlara yetebilmek için koşturuyoruz. Bu yolda en son çocuk gülene kadar devam etmek istiyoruz. Hayat çünkü sadece sana ve bana verilenlerden ibaret değil. Elimizdeki her şeyin değerini bilip paylaşmanız gerekiyor çünkü paylaştıkça her şey değerlenir ve daha mutlu oluruz.

Önümüzdeki projelerin ve hedeflerin neler?

Ağırlık olarak erkek müşterilerim var evet ama bir erkeği giydirdiğimde yanında bulunan eşini, kız arkadaşını da giydirmek ve hikayeyi bütünleyerek sunmak ideallerimden sokakta birlikte yürüdüklerinde insanların hayranlıkla daha kıyafetlerinden ne kadar uyumlu bir çift olduğu bakışlarını attığında ve bu yorumun bana ulaştığındaki duygum emin olun paha biçilemez olacak.

Göktürk Dergisi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24