Faruk Emre İle Röportaj

Haydi Dans adlı albümünden Gazoz şarkısıyla dikkatleri üzerine çektikten sonra Tut Çek adlı şarkıyla gönüllere yerleşen Faruk Emre ile çok özel bir söyleşi yaptık. Müzik hayatından, evliliğine kadar birçok soruyu cevaplayan Faruk Emre, ‘’Muhteşem bir eşe sahip olduğum için dünyanın en şanslı ismiyim’’ dedi. Müzik piyasasının gidişatıyla ilgili Emre, ‘’Müzik yapanları görmek için sektöre teleskop ile bakmak gerekiyor.’’ yorumunda bulundu.

11 Eylül 2019 Çarşamba 10:16
1925 Okunma
Faruk Emre İle Röportaj

‘’MÜZİK YAPANLARI GÖRMEK İÇİN SEKTÖRE TELESKOP İLE BAKMAK GEREKİYOR’’

Uzun bir süredir sektörle aranıza set çektiğiniz söyleniyor, sebebi nedir?

Aslında set çekmedim, çekemem de. Şarkı söylemek benim için kariyer planlaması değil, bir tutku. Yeni single çıkarmaya ara verdim diyebilirim. Sadece trend olduğu için, içi boş şarkılar yapmak yerine dinleyicilerimin duygularına işleyen ve canlı performans sırasında kendimi en iyi şekilde ifade edebileceğim şarkıları dinleyicilerimle buluşturmak üzere kısa bir mola verdim diyebilirim. Öte yandan hali hazırda çok yoğun bir konser takvimi içindeyim, çok fazla sahne alıyorum. Festivaller, happy hour etkinlikleri… Neredeyse yazı tamamen dolu geçirdim ve halen önümde birçok konser etkinliğim var.

Sektörü uzaktan gözlemlediğinizde ne görüyorsunuz?

Bu soruya rasathane ortamında cevap vermek istiyorum. (Gülüyor) Müzik yapanları görmek için sektöre teleskop ile bakmak gerekiyor. Müzik yapımcıları sanatçıların şarkıları, müzikal donanımları ile ilgilenmek yerine sosyal medya hesaplarının takipçi sayısını sorgulamaya başladığı gün müzik sektörü çöküşe geçti. Sonrasında sahte izlemeler, beğeniler, takipçiler, zorla parlatılmış anlamsız içi boş şarkılar ve şarkıcıları… Hal böyle olunca insanın aklına ilk gelen şey gelişen teknolojinin doğru kullanılmadığıdır. Dolayısı ile sektörün güvenilirliğini yitirmesine neden olurken beraberinde kaliteyi de oldukça aşağı çekmiştir. Sizlerde farkındasınızdır yeni dönem şarkılardan kaç tanesi kalıcı oldu ya da olacak hala doksanlar dinliyoruz, doksanlar gecelerine katılıyoruz ve o yılların şarkıları düzenlenip cover olarak yeniden servis ediliyor ve severek dinliyoruz.

Pop müzik sektörü rap müziğe yenik mi düştü?

Son günlerin en çok konuşulan konusu bu. Rap pop müziği asla al aşağı edemez. Rap müzik yükselişi, toplumun da kabul ettiği yadsınamaz bir hal aldı. Bunu ben de kabul ediyorum. Gerçek anlamda bu işi çok iyi yapan benim de tebrik etmek istediğim rapçi arkadaşlar var. Çünkü bir sanatçı olarak yeniliklere sonuna kadar açığım. Fakat pop müzik, başlı başına esaslı bir kültürdür ve hiç bir zaman sonu getirilip yok sayılamayacak kadar da sağlam temellere dayanır. Birçok değerli pop sanatçısı arkadaşımın ve büyüğümün de bu konuda benimle hem fikir olduğuna inancım tam. Temennim iyi rapçi arkadaşların daha çok üretip devamını getirmeleridir.

Önümüzdeki projeleriniz neler?

Doksanlardan bana yakışacak bir şarkı araştırıyorum. Bulabilirsem kendi tarzım ile birleştirip dinleyiciyle yeniden buluşturmak istiyorum.

Müzik piyasasına geri dönüş ne zaman? Kimle çalışmak isterdin?

Müzik piyasasından gitmedim ki. Aysel Gürel ile çalışmak isterdim.

‘’FESTİVALLERDE ARANAN İSİM OLMAK GURUR VERİCİ’’

Festivallerde aranan isim olmak nasıl bir duygu?

Gurur verici.

Sahneleriniz çok seviliyor. Sahnede devleşen isimlerden misiniz?

Bir sonraki konserimde davetlimsin, bu sorunun cevabını bir dinleyici olarak sen ver. (Gülüyor)

Sahneye özel hazırlıklarınız nelerdir?

Büyüsü bu olsa gerek… Her sahne öncesi sanki ilk kez sahne alacakmışım gibi heyecanlanıyorum. Bu heyecanımı prova yaparak dizginliyorum. Önce orkestra şefim ile şarkı listesini belirliyoruz sonra yazıp çiziyoruz. Trafikler, geçişler, finaller derken ekip ile stüdyo ortamında kendimiz nasıl eğleneceksek o şekilde çalımlar belirliyoruz biz eğlendiğimiz içinde herkes eğleniyor.

‘’MUHTEŞEM BİR EŞE SAHİP OLDUĞUM İÇİN DÜNYANIN EN ŞANSLI İSMİYİM’’

Evliliğiniz nasıl gidiyor?

Dünyanın en şanslı isimlerinden bir tanesiyim mübalağasız her anlamda muhteşem bir eşe sahibim maşallah demeyi unutmayalım. (Gülüyor)

İyi bir aile reisi misiniz?

Aile reisi diye bir kavrama inanmıyorum müşterek ve eşit bir hayatı olabildiğince paylaşmaya çalışıyoruz. Her şeyden önce kadının sağduyusuna ve gücüne son derece saygı duyan birisiyim. Evliliğimde de aynı çizgiyi korumaya çalışıyorum.

Evde kimin daha çok sözü geçiyor?

Kızım Mila’nın.

Göktürk Dergisi

Son Güncelleme: 20.09.2019 11:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.