Eyüpsultan’dan Doğu Makedonya’ya yardım

AK Parti Eyüpsultan İlçe Başkanı Adem Koçyiğit’in girişimleri ve Kızılay tarafından gerçekleştirilen organizasyonla Makedonya’ya bir tır dolusu yardım gönderildi.

06 Şubat 2019 Çarşamba 15:20
672 Okunma
Eyüpsultan’dan Doğu Makedonya’ya yardım

AK Parti Eyüpsultan İlçe Başkanı Adem Koçyiğit’in girişimleri ve Kızılay tarafından gerçekleştirilen organizasyonla Makedonya’ya bir tır dolusu yardım gönderildi.

Bölgede başlatılan bir dizi yardım çalışması kapsamında ilk etapta Doğu Makedonya’ya bir tırlık yardım yollandı. Organizasyon, Gostivar Kültür Derneği, Rumeli Türkleri Derneği, Sancaklılar Derneği ve Tüm Balkanlar Derneği ile birlikte gerçekleştirildi.

"Balkanlar bizim gönül coğrafyamızdır"

Doğu Makedonya Türkleri tarafından heyecanla karşılanan yardım çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Adem Koçyiğit, “Balkanlar bizim gönül coğrafyamızdır. İlçemizde yaşayan binlerce vatandaşımızın birinci dereceden akrabaları Balkanlar’da yaşamaktadır. Evlad-ı Fatihan torunlarına olan sevgi ve muhabbetimiz hiç eksilmedi ve eksilmeyecek” dedi.

Özellikle Türk Kızılayı Genel Başkan yardımcısına, Eyüpsultan Belediye Meclis Üyesi İsmail Hakkı Turunç’a ve emeği geçen herkese teşekkür eden Koçyiğit konuşmasına şöyle devam etti: 

"Türk Kızılayı’nın yapmış olduğu Doğu Makedonya’ya yardım organizasyonu ilçemizde bulunan Rumeli Derneklerinin katkıları ile gerçekleştirilmiştir. Balkanlar bizim canımızdır, Balkanlara her türlü yardım bizim boynumuzun borcudur"

2018 yılı içerisinde Eyüpsultan Belediyesi tarafından Üsküp Harçinova Belediyesine 1 cenaze aracı verilmiş, ilçe okullarına sıra yardımı ve ihtiyaç sahiplerine çeşitli yardımlar yapılmıştı.

Göktürk Dergisi

Son Güncelleme: 07.02.2019 19:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24