Eyüpsultan Derneği'nden Dayanışma Gecesi!

Eyüpsultan Kültür, Sanat, Spor, Eğitim ve Dayanışma Derneği, Eyüpsultan'da yaşayan dezavantajlı kesimler, öğrenciler ve ihtiyaç sahipleri için Bağış/Yardım Gecesi düzenledi. Düzenlenen etkinlikte Göktürk Dergisi olarak Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın'ın misafiri olarak katıldık.

13 Ekim 2018 Cumartesi 12:21
2265 Okunma
Eyüpsultan Derneği'nden Dayanışma Gecesi!

Eyüpsultan Kültür, Sanat, Spor, Eğitim ve Dayanışma Derneği, Eyüpsultan'da yaşayan dezavantajlı kesimler, öğrenciler ve ihtiyaç sahipleri için Bağış/Yardım Gecesi düzenledi. Düzenlenen etkinlikte Göktürk Dergisi olarak Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın'ın misafiri olarak katıldık.

“Güzel Yarınlar için el ele” sloganıyla düzenlenen geceye, derneğin en büyük destekçesi Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın, eşi Tülay Aydın, iş, sanat ve spor dünyasından tanınmış isimler ile muhtarlar katıldı.

ESER'Lİ ÖĞRENCİLERİN GÖSTERİSİ

Gecede Eyüpsultan Belediyesi Engelliler Sürekli Eğitim ve Rehberlik Merkezi (ESER) öğrencileri müzik dinletisi ve folklor gösterileri gerçekleştirdi. Öğrencilerin gösterileri salonda bulunan davetlilerin büyük beğenisini kazanırken uzun süre alkışlandı.

TARIK MENGÜÇ VE YAVUZ BİNGÖL SAHNE ALDI

Öğrencilerle birlikte şarkıcı ve söz yazarı Tarık Mengüç ile Türk Halk Müziği'nin sevilen seslerinden Yavuz Bingöl de sahne aldı.

Usta sanatçı Yavuz Bingöl, down sendromlu gençlerin işaret diliyle söyledikleri Çanakkale Türküsü'ne bağlamasıyla eşlik etti.

Tarık Mengüç ise gençler için birbirinden güzel şarkılar seslendirdi.

“ADALET TERAZİSİNDEN İLHAM ALIYORUZ”

Başkan Remzi Aydın gecede yaptığı konuşmada, dernek faaliyetlerini adaletli bir şekilde yaptıklarını ifade ederek, şunları söyledi;

Bizler Eyüpsultan Derneğimizi ilk defa kurduk. Temel prensibimiz: Bir kadın heykeli vardır. Adalet heykeli. Elinde bir terazi var ve gözleri kapalı. Bu şunu ifade ediyor; adalet, taraf tutmadan; siyasi, sosyal, kültürel ya da başka kriterleri esas almadan, gözü kapalı teraziyi tartar.

Objektif olur, adil olur. Biz de adalet terazisinden ilham alarak derneğimizin faaliyetlerini yapıyoruz. Sizler bu akşam bir ihtiyaç sahibi çocuğa umut olacaksınız. Belki karanlık ve soğuk bir odada sabahı bekleyen öğrenciye sıcak bir yatak olacaksınız.”

2015 yılında ESER'i kurduklarından ve faaliyete geçirdiklerinden de bahseden Başkan Aydın burada yapılan hizmetleri anlattı.

“BÜTÜN AMACIM İHTİYAÇ SAHİBİ KARDEŞLERİMİZİN YANINDA OLMAK”

Tülay Aydın ise, sahada faal olarak çalışmalar sürdürdüğünden bahsederek başladığı konuşmasında bütün amacının ihtiyaç sahibi kişilerin, ailelerin yanında olmak, onların için bir şeyler yapmak olduğunu söyledi.

Dernek faaliyetlerinden de bahseden Tülay Aydın sözlerini şöyle sürdürdü;

Derneğimiz, Eyüpsultan'da ikamet eden, bedensel veya zihinsel engeli olanların, psikolojik sorunu olanların, bütünlüğü yok olmuş ailelerin, aile içi şiddete maruz kalmış olan bireylerin veya çocukların yanındadır. Yetimlere, ihtiyaç sahiplerine, engelli bireyler ayni ve nakdi yardım yapmaktadır. yanındadır.

Bunun dışında maddi imkansızlık yaşayan öğrencilerimize eğitim bursu vermektedir, hasta, yaşlı, ekonomik yoksulluk ve her türlü bağımlılık konularında bireylere, ailelere destek sağlamaktadır.

Eyüpsultan Derneği'ne önemli katkılarda bulunmuş TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Üyesi Mutlu Alkan Kütüklüoğlu da konuşmasında şu ifadeleri kullandı;

Yıllardır hep beraber ülkemiz için daha iyi şeyler yapabilmek için toplanıyoruz. Bu akşam da çok farklı, çok güzel bir amaçla buradayız. Sizler iş dünyasından arkadaşlarımızsınız, sizlerden Eyüpsultan'da yaşayan yoksul ailelerimiz, öğrencilerimiz için destek bekliyoruz.

Belediye Başkanımız Remzi Aydın'ın eşi Tülay hanım ilçedeki vatandaşların dertleriyle dertlenen çok mütevazi bir kadın. Bende onun bütün emeklerini destekliyorum, sizden de bu gece destek konusunda aktif olmanızı rica ediyorum.

Eyüpsultan Kültür Derneği ile ilgili kısa bir tanıtım filminin de gösterildiği gecede, derneğe ve yardım faaliyetlerine hatırı sayılır katkılarda bulunan 2 hayırsevere hediye takdimi yapıldı.

Gecenin sonunda dernek tarafından açık arttırma gerçekleştirildi.

Açık arttırmada, gönüllü destekçilerden elde edilen gelirle, engelli bireylere, yetimlere, maddi imkansızlıklar yaşayan öğrencilere ve ihtiyaç sahibi ailelere destek sağlanacak.

İHTİYAÇ SAHİPLERİ İLE HAYIRSEVERLER ARASINDA KÖPRÜ GÖREVİ GÖRÜYOR

Eyüpsultan'da faaliyetlere başlayan dernek ihtiyaç sahipleri ile hayırseverler arasında adeta bir köprü görevi görüyor.

Gençlere burs sağlamak dışında onlara spor, kültür ve sanat gibi konularda destek sağlıyor.

Öğrencilere okul dönemlerinde kırtasiye ihtiyaçları, okul araç ve gereçlerini temin etmede yardımcı oluyor.

Göktürk Dergisi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24