“EYÜPSULTAN BELEDİYESİ’NDEN İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ”

10 Ayda 1453 Kişiye İstihdam Sağlandı

30 Ocak 2020 Perşembe 11:22
869 Okunma
“EYÜPSULTAN BELEDİYESİ’NDEN İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ”

“EYÜPSULTAN BELEDİYESİ’NDEN İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ”
 

10 Ayda 1453 Kişiye İstihdam Sağlandı

Eyüpsultan Belediyesi Eyüpsultan İstihdam Merkezi’nin (ESİM) başlattığı “İstihdam Seferberliği” tüm hızıyla sürüyor.
Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, seçim döneminde açıkladığı “5 yılda 5 bin istihdam” sözünü yerine getiriyor ve Eyüpsultan’da yaşayan işsiz vatandaşlara umut olmaya devam ediyor.Eyüpsultan Belediyesi İstihdam Merkezi tarafından, Başkan Deniz Köken’in göreve geldiği nisan ayından itibaren toplam 1453 vatandaşa istihdam sağlandığı açıklandı. Geçtiğimiz günlerde düzenlenen Eyüpsultan İstihdam Fuarı’na İŞKUR, SGK ve 28 firmanın yanısıra yüzlerce Eyüpsultanlı katılmıştı. Vatandaşlar fuarda hem yeni iş başvuruları yaparken, hem de SGK temsilcilerinden çalışma hakları ve emeklilik durumlarıyla ilgili bilgiler almıştı.

MÜLAKAT YAPILAN 75 KİŞİ İŞE YERLEŞTİRİLDİ

Bugüne kadar binlerce iş görüşmesi yapan Eyüpsultan İstihdam Merkezi (ESİM)  yetkilileri, geçtiğimiz hafta mülakat yapılan 75 kişinin işe yerleştirildiğini bildirdi.

Eyüpsultan Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü Eyüpsultan İstihdam Merkezi (ESİM) Sorumlusu Büşra Özdemir konuyla ilgili şunları söyledi:


“TÜM BAŞVURULAR DEĞERLENDİRİLİYOR”

“Eyüpsultan İstihdam Merkezi’ne başvuru yapan bütün vatandaşların başvurusunu değerlendiriyoruz. Elimizde açık ilan başvurusu varsa yönlendirme sağlıyoruz. Tüm ilanları her gün mutlaka inceliyoruz. Sadece elimizdeki ilanlara değil bazen firmalarla görüşerek de istihdam imkanları yaratabiliyoruz.”

“HER MESLEK GRUBU BİZE BAŞVURABİLİR”

“Haftalık yaklaşık 100 vatandaşımız bizi arayarak ya da direkt merkezimize gelerek kayıt bırakıyor. Daha çok güvenlik, depo, mutfak ve çay personeli, temizlik görevlisi, beden işçisi ve garsonluk gibi meslek grupları başvuruyor. Mühendis, hemşire veya farklı mesleklerden vatandaşlarımız da bize başvurabilir.”

“İSTİHDAM FUARINA 1080 VATANDAŞIMIZ KATILDI”

“Başkanımız Deniz Köken, istihdam konusuyla birebir ilgileniyor. Daha fazla istihdam nasıl sağlayabiliriz? İş ve kariyerle ilgili neler yapabiliriz? Herhangi bir mesleği olmayan vatandaşlara eğitim verilme konusu, meslek edindirme kurslarını nasıl artırabiliriz? Vb. konularda sürekli istişarelerde bulunuyoruz. 24 Ekim tarihinde Eyüpsultan Belediyesi’nin organize ettiği İstihdam Fuarı büyük ilgi gördü. Fuara yaklaşık 1080 vatandaş katıldı. Bu başvuruların 450’sinin mülakatı olumlu sonuçlandı. Bu fuarları düzenli olarak yapmayı planlıyoruz. Başkanımız Deniz Köken hem bu fuara, hem eğitimlere, hem de istihdama çok önem veriyor. Deniz Başkanımızın göreve geldiği nisan ayından itibaren 1453 kişiye istihdam sağlandı.”

İŞ VE KARİYER BİRİMİNE NASIL BAŞVURABİLİRİM?

Eyüpsultan İstihdam Merkezi Eyüpsultan'da ikamet eden ve iş arayan her vatandaşımıza hizmet veriyor. İş arayışında olan vatandaşlarımız (440 15 46 ve 0538 277 45 38) nolu telefonlardan bilgi alabilirler. İş arayış sürecinin başlaması ve mülakat evresine geçiş için adayların Alibeyköy Mahallesi, Namık Kemal Caddesi’nde bulunan merkezimize gelip öz geçmiş formu doldurmaları gerekiyor.

Göktürk Dergisi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24