Eyüp Musiki Vakfı’ndan Türk Sanat Müziği Şöleni

Deniz Köken: “Her şey daha güzel olacak”

18 Ocak 2019 Cuma 12:15
1263 Okunma
Eyüp Musiki Vakfı’ndan Türk Sanat Müziği Şöleni

Eyüp Musiki Vakfı’nın düzenlediği konsere katılan AK Parti Eyüpsultan Belediye Başkan Adayı Deniz Köken, ‘’Eyüp Musiki Vakfı, Eyüpsultan’ın en önemli kuruluşlarından biridir. Her şey daha güzel olacak. Bundan sonraki süreçte Eyüp Musiki Vakfı’na güzel yatırımlar yapacağız’’ dedi.

AK Parti Eyüpsultan Belediye Başkan Adayı Deniz Köken, Eyüp Musiki Vakfı’nın, Eyüpsultan Kültür ve Sanat Merkezi'nde (EKSM) düzenlediği ‘Şarkılarıyla Lemi Atlı ve Şekip Ayhan Özışık Konseri’ne katıldı.

Konsere Eyüp Musiki Vakfı Başkanı Nihat İncekara, Karabala’nın çizeri Hikmet Yamansavaşçılar, AK Parti Eyüpsultan Gençlik Kolları Başkanı Cihat Biradlı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yaklaşık üç saat süren program iki bölüm halinde icra edildi. Konserde sanatçılar ve Eyüp Musiki Vakfı solistleri, Türk musikisi dünyasında kendine önemli bir yer edinmiş Lemi Atlı ve Şekip Ayhan Özışık’ın birbirinden nadide eserlerini seslendirdi.

KONUK SANATÇI IŞIL AY

Koro Şefliği’ni TRT Ses Sanatçısı Sinem Sevindik’in yaptığı özel gecenin konuk sanatçısı ise Şükran Ay'ın kızı, usta gazeteci merhum Savaş Ay'ın da kız kardeşi Işıl Ay oldu. Misafirler özel gecede Ay’ın söylediği eserlere eşlik ettiler. 

Programda selamlama konuşması yapan Vakıf Başkanı Nihat İncekara, Eyüp Musiki Vakfı Kurucu Üyesi Deniz Köken’e katılımlarından dolayı teşekkür etti.

İNCEKARA: EYÜP MUSİKİ VAKFI, TÜRK MÜZİĞİNİN MERKEZİDİR

Eyüp Musiki Vakfı’nın 35. yılını kutladığını söyleyen İncekara konuşmasında şöyle devam etti:

‘’35 yılda her yıl ortalama 200 öğrenciye Türk müziğinin çeşitli eğitimlerini veriyoruz. Bu zamana kadar ise 7 bin kursiyere Türk müziği öğrettik. 250 Türk müziği programı konser salonlarında, radyolarda ve çeşitli televizyon kanallarında yayınlandı. Vakıf adıyla Klasik Kemençe ve Yüksek Solfeje Giriş kitapları yayınlayarak eğitim alanında bir ilk gerçekleştirdik. Eyüp Musiki Vakfı, Türk müziğinin merkezidir.”

KÖKEN: GÜZEL YATIRIMLAR YAPACAĞIZ

Programı başından sonuna kadar takip eden Deniz Köken ise Eyüp Musiki Vakfı’nın Eyüpsultan’ın en önemli kuruluşlarından biri olduğunu belirtti. Programa katılmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyleyen Köken, ‘’Her şey daha güzel olacak diyoruz. Bundan sonraki süreçte Eyüp Musiki Vakfı’na güzel yatırımlar yapacağız’’ dedi.

Programda ses sanatçısı Işıl Ay’a verdiği destek ve katkılardan dolayı teşekkür plaketi takdim edildi. Konserin kapanışı ise Deniz Köken, Eyüp Musiki Vakfı Başkanı Nihat İncekara, konuk sanatçılar ile Musiki Vakfı solistlerinin birlikte seslendirdiği ‘Senede Bir Gün’ eseriyle gerçekleşti. 

Göktürk Dergisi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24