Çağla Öz: Genç yaşında iş hayatına atılmış başarılı ve merak edilen bir İnfluencer

Genç yaşında iş hayatına atılan ve başarılı olan Influencer Çağla Öz ile gerçekleştirdiğimiz sohbetimiz

06 Temmuz 2020 Pazartesi 17:24
8897 Okunma
Çağla Öz: Genç yaşında iş hayatına atılmış başarılı ve merak edilen bir İnfluencer

Çağla Öz kimdir biraz kendin­den bahsedebilir misin?

11 Haziran 1999 doğumluyum. Beykent Üniversitesi işletme bölümü okurken aynı zamanda kendi işimin başındayım. Üniversiteye başlarken kendi işimi de hemen kurdum. Çünkü hayalimde hep genç yaşta işletme sahibi olarak okul okumak vardı, çok şükür başardım... Çağla Öz kimdir ne yapar diye bahsedecek olursam, çalışıyor olmam ve okuduğum okul haricinde herhangi bir zamanım kal­madığı için pek aktivitemin olduğu söylenemez şuan sadece okuyarak ve çalışarak geleceğime yatırım yapıyo­rum. Benim için önemli olan sadece bu.

Bu işi yapmaya ne zaman başla­dın? Nasıl karar verdin?

Sosyal medyada göründüğün­den daha da çok kitlem var. Takip edenler kadar takip etmeden izle­yenler de var. Ve küçüklüğümden beri paylaşımlarımla göz önündey­dim aslında. Ailem sosyal medya hayatını pek onaylamıyordu ilk zamanlar, ‘boş zaman kaybı’ olarak nitelendiriyorlardı. En sonunda sosyal medya üzerinden kendime iş kurdum ve kurduğum ilk günden beri işimi çok severek yapıyorum. Kısa sürede hayal ettiğim başarının çok çok daha üstüne çıktım. Bu açıdan çok mutluyum. 

Kendi markanızı yaratıyorsunuz bu nasıl devam edecek?

Evet şuan çok yoğun tempoda kendi markam için çalışıyor ve uğ­raşıyorum. Hiç aklımda yoktu aslın­da, nişanlımın ailesiyle her konuşmamız­da bu konu geçiyordu. Fabrikaları olduğu için benim kendi markamı oluşturmamı ve onlarında üretimin de olmak gibi düşünceleri var. Tabi bu benim için pek kolay değil çünkü kitlem ve müşterilerim hep marka üzerinde yoğunlukları var. Bu yüzden ilerleyen dönemler de kendi mar­kama geçiş dönemim olacak. Hayırlısı olması için dua ediyorum.

İlerleyen dönemlerdeki hedefin nedir?

- İlerleyen dönemlerde hedeflerim arasında ilk başta şubeleşmek var tabi ki! Ama bundan önce yaptığım güzel işlerle herkes tarafından tanınmak ve başarılarımla takdir edilmek istiyorum. Şuan bunu başarmış vaziyetteyim ama ikizler burcuyum hep daha fazlasını isteyen bir yapım var, benim istediğim İstanbul’un her semtinde bir Luxury Boutique Turkey Mağazamın olması fakat şuan sattığım ürünlerle bu mümkün değil. Az önce de dediğim gibi kendi markama ve lüks ürünlere geçişim ile yavaş yavaş olacak. Kitleyi de yakaladığımız zaman bizi kimse durduramaz.

Sosyal medya da gençlere başarın­la örnek olduğun için ne hissediyorsun, gençlere tavsiyelerin neler?

Çok mutluyum, daha yolun çok başındayım ve gerçekten sayamaya­cağım kadar insan başarılarımı görüp beni örnek alarak bu işe başlıyor. Umarım benim aldığım sonuçları hayal ederken sonları hüsran olmaz. Çünkü gençler benim işime iki ürün paylaşıp bir sürü para kazanayım gözüyle bakı­yorlar. Hepsinin sonrasında sonu hüs­ran oluyor. Buna bende onların adına üzülürüm, çünkü ben çok çalışıyorum ve çok emek veriyorum. Mağazacılık cebimde harçlığım olsun ya da 3-5 kuruş kazanayım yeter demek değil­dir. Hedeflerimi ve hayallerimi hep yüksek tutuyorum, hep daha fazlasını istiyorum ve başarıyorum. İşimi en iyi yerlere getirmek için hayatım boyunca da çalışırım. Benim için önemli olan kazanılan paradan çok budur. Umarım gençlerde istikrarlı bir şekilde bu işi yapar ve sonucunu fazlasıyla alırlar. İstikrar olmazsa başarı olmaz. Herkese bu yolda istikrar ve başarılar dilerim.

Gelen talepler nasıl sizi mutlu ediyor mu?

Gelen talepler gerçekten mükem­mel. Müşteri memnuniyetlerim de aynı şekilde sürekli paylaşıyorum zaten, herkesin güvenini kısa sürede kazan­mış olmak beni çok gururlandırıyor. Ve insanlar beğendikleri modelleri bana atarak ‘’Çağla Hanım sizden başkasına güvenemem bunları üretir misiniz’’ di­yerek ilk bana soruyorlar. İnanın bunlar tarif edilemeyecek güzellikler...

Hayatınızda işiniz ne kadar önemli?

Benim için önemli olan önce sağlı­ğım sonra kesinlikle işim. Allah sağlık verdiği sürece hep işimin başında olacağım. Maalesef ki hayat tozpembe gözükse de değil. Güçlü olmak zorun­dasın, herkes gelir gider ayaklarının üzerinde kimse olmadan durmak zo­rundasın. Bunun için işim benim her zaman önceliğimdir.

Hayallerinizdeki meslek bu muydu peki?

Hayalimdeki meslek buydu diye­mem ama kesinlikle ‘işletme sahibi’ olmaktı. Bunun ne üzerine olacağını hiç düşünmemiştim. İyi ki giyim üze­rine seçmişim ve insanlara bu şekilde hitap etmek beni çok mutlu ediyor.

Merak edecek olan okurlarımız için günde kaç sipariş alıyorsunuz? Ortalama fiyat aralığınız nedir?

Şuan günde 150 - 200 adet kargo­muz çıkıyor.

Bu süreçlerde en büyük destekçin kimdi?

Annem, zaten hayatım boyunca da bu böyleydi. Annem olmasa ben tek başıma işimde devam edemezdim. 21 yaşındaki birinin kaldırabileceği sorumluluklar değil ve çok zor. En ufak bir pes etmeye kalktığımda ya da çok yorulduğumda annem tutar elimden ve benimle bir konuşma yapar. Hemen toparlanıp işimin başına geçerim. O yüzden Allah eksik etmesin onu başım­dan. Onu çok seviyorum ve İyi ki var.

Sosyal medyada şahsi hesabına da ilgi oldukça fazla sence bunun sebebi nedir?

Yaptığım paylaşımlar olduğunu düşünüyorum, çünkü bizim neslimizde gençler lüksü, gösterişi, markaları sevi­yorlar. Benim paylaşımlarımda hep bu yönde oluyor genelde ve ilgi alanlarına giriyorum diyebilirim.

Birazda sizi tanımak adına boş zamanlarınızda neler yapıyorsunuz ge­nelde?

Boş zamanlarımda alışveriş yapı­yorum. Alışverişe gitmek, mağazaları gezmek çok hoşuma gidiyor. Tam ifa­desi ile bana terapi gibi geliyor. Hem de yeni sezonlar neler ne tarzlar gelmiş modayı yakından işim gereği de takip ediyorum.
 

Luxury Boutique Turkey Mağazanı­zın çalışma saatlerini okurlarımız için öğrenebilir miyiz?

Sabah saat 10.00’da işimizin başında oluyoruz. Akşam da 20.00’a kadar çalışıyoruz.

Mağazanız çok kalabalık oluyor bu durum sosyal medya müşterilerinizi yani kargo çıkışlarınızı etkiliyor mu?

Hayır etkilemiyor. Mağazamda top­lam 10 kişi çalışıyor 5 kişi mağazama hâkim olarak 5 kişi sosyal medyalarımı yönetiyor. O yüzden problem yaşamıyo­ruz ama yoğunluktan bazen geç dönüş­lerimiz olabiliyor. Onun için müşterile­rimizin affına sığınıyoruz.

Çağla Öz - Luxury Boutique Turkey

Adres: Maden Mahallesi Kuğu Sokak Skyline Plaza No: 11/A Sarıyer/İstanbul

Telefon: 0534 211 02 16

instagram: Luxury Boutique Turkey

Göktürk Dergisi

Son Güncelleme: 06.07.2020 17:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.