BÜMED MEÇ Okulları "Okulum Temiz" belgesini aldı.

Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği Merak Eden Çocuk Okulları (BÜMED MEÇ Okulları), yapılan denetimler sonrasında "Okulum Temiz" belgesini aldı.

25 Kasım 2020 Çarşamba 11:09
1570 Okunma
BÜMED MEÇ Okulları "Okulum Temiz" belgesini aldı.

BÜMED MEÇ Okulları "Okulum Temiz" belgesini aldı.

Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirtilen önlemleri ve hijyen tedbirlerini alan Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği Merak Eden Çocuk Okulları (BÜMED MEÇ Okulları), Arnavutköy ve Moda yerleşkelerinde yapılan denetimler sonrasında Türk Standartları Enstitüsü tarafından verilen "Okulum Temiz" belgesini aldı.

Okul içindeki tüm alanları düzenli olarak dezenfekte eden, sınıflardaki oturma düzenini sosyal mesafeye göre yenileyen, düzenli ateş ölçüm takibi yapan, maske ve hijyen kurallarını okul hayatının parçası haline getiren Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği Merak Eden Çocuk Okulları (BÜMED MEÇ Okulları), "Okulum Temiz" belgesini aldı.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Türk Standartları Enstitüsü tarafından yapılan denetimler sonucunda, "Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Belgelendirme" şartlarını yerine getiren kurumların almaya hak kazandığı "Okulum Temiz" belgesi, çeşitli değerlendirmelerle birlikte kurumların eylem planlarının kontrol edilmesi sonrasında veriliyor. Arnavutköy ve Moda yerleşkeleri için bir yıl geçerli olan "Okulum Temiz" belgesini alan BÜMED MEÇ Okulları, Koşuyolu ve İstinye Kampüsleri için de başvurusunu gerçekleştirdi ve denetimlerin yapılmasını bekliyor.

"Şeffaflık ve iletişimi açık tutmak önemli"

BÜMED MEÇ Okulları Genel Müdürü Fatih Meral, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bu süreci, hızla değişen dünyanın ihtiyaçlarına uyum sağlayabilmenin bir parçası olarak görmek gerekiyor. Alınan önlemler aslında hemen hemen pek çok ciddi kurumda birbirine benzer. Önemli olan bu önlemlerin ve protokollerin düzenli olarak kontrol edilmesi, standardize edilmesi, açık iletişim ve şeffaflıkla tüm paydaşlarla paylaşılması. Burada bireysel alınan önlemlerin yanı sıra kolektif bir sorumluluk bilinci ile hareket etmenin önemini anlamak ve anlatmak gerekiyor. En önemli noktalardan biri de süreci bireylerin kontrolünde değil sistemin kontrolünde yürütmek ve her attığımız adımı şeffaflıkla paylaşarak iletişimi açık tutmak" dedi.

"Yönetmelikler ve etik anlayışımız gereğince hiçbir öğrencinin kişisel bilgilerini paylaşmıyoruz ancak tedbirler protokolümüze göre bir vaka durumunda detaylı bilgi almaya ve bunu tüm paydaşlarla paylaşmaya özen gösteriyoruz" diyen Fatih Meral, sürecin işleyişi hakkında şu bilgileri verdi: "Öğrencimiz veya çalışanımız Covid-19 Pozitif tanısı aldığı anda Sağlık Bakanlığı'nın sisteminden kurum müdürlerimize bilgilendirme geliyor. Biz de ivedilikle aileyle/kişiyle bağlantı kurup 'Semptomlar görüldü mü?', 'Ne zaman görüldü?', 'Bulaş almış olabileceği yakın var mıydı?' gibi detayları öğrenmeye çalışıyoruz. Bu iletişim doğrultusunda da en kısa sürede bilgilendirme yapıyoruz. Her zaman bilgi akışını sıcak tutmaya devam ediyoruz. Bu süreci başarılı yürütmek ve öğrencilerimiz için en verimli hale getirmek için tüm kadro, gece-gündüz çaba gösteriyor, ortak akıl yürüterek süreci değerlendiriyor ve sürecin kesintisiz işlemesi için velilerle açık iletişimde oluyoruz."

Yüksek sesli aktiviteler yok

Okul öncesi eğitimin yüz yüze olarak devam ettiği BÜMED MEÇ okullarında materyallerin kişiye özel olmasından sınıf içinde yüksek sesli aktivite yapılmamasına kadar tüm kurallar başarıyla uygulanıyor. Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını, eğitim kurumlarının uygulama ve önlemlerinde birçok yeni kuralı beraberinde getirdi. Kitap, kalem, oyuncak, vb. eğitim materyallerinin kişiye özel olmasından oturma düzenine, damlacık oluşturması nedeniyle sınıf içinde yüksek sesle aktivite yapılmamasına kadar birçok değişiklik kapsayan kuralları titizlikle uygulayan Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği Merak Eden Çocuk Okulları'nın Arnavutköy, Moda ve Koşuyolu yerleşkelerinde hemşire ve revir tarafında Acıbadem Sağlık ile işbirliği sürdürülüyor ve çalışanlar belirli periyotlarda ilkyardım ve hijyen eğitimleri alıyor.

mecokullari.k12.tr

Instagram: bumedmec

Facebook: @mecokullari

Göktürk Dergisi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.