"Yaşayan ve yaşatan katılımcı bir Eyüpsultan” vaadiyle yola çıkan Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. Mithat Bülent Özmen, “Mahalle Buluşmaları”nda ilçedeki komşularıyla buluşup görüş, öneri ve taleplerini dinliyor.
Şeffaf, katılımcı ve ortak akılla şekillenen daha güzel bir Eyüpsultan için düzenlenen Mahalle Buluşmalarının ilki 23 Ağustos Cuma günü Rami Bir Nefes Parkı’nda yapıldı.
Rami Cuma Mahallesi ve Rami Yeni Mahalle sakinleriyle bir araya gelen Başkan Özmen, başkan yardımcıları Tuna Yüksel Özcan, Hasan Karabulut ve birim müdürleriyle vatandaşlardan gelen soruları yanıtlayıp talep ve önerilerini not aldı.
“RAMİ EYÜPSULTAN’IN GÖZ BEBEĞİ”
Mahalle sakinlerinden gelen soruları almadan önce yaptığı açılış konuşmasında Rami’nin Eyüpsultan’ın göz bebeği ve en dikkat edilmesi gereken mahallelerinden biri olduğunu söyleyen Başkan Özmen; “Birbirimizi çok sık göreceğiz bundan çok emin olun istiyorum. Her yeri Rami’ye çevirmek istiyoruz. Bundan sonra yapacaklarımız için Rami’nin örnek olmasını istiyorum. Bütün Rami’yi ifade ederek söylüyorum Eyüpsultan’ın göz bebeği ve en dikkat etmemiz gereken mahallelerden bir tanesi. Son sayıma göre burada 30 bin nüfus var. Dolayısıyla bu kadar kalabalık bir mahallede sorunlarımız elbette olacak” dedi.
“EYÜPSULTAN’IN EN BÜYÜK EKSİĞİ YALNIZ KALMASI”
Eyüpsultan’ın en büyük eksikliğinin yalnız kalması ve ihmal edilmesi olduğunu vurgulayan Başkan Özmen, sözlerine şöyle devam etti:
“Bence Eyüpsultan’ın en büyük eksiği yalnız kalması. Yalnız kaldığı için de ihmal edilmiş. Oysa bu sorunlar çözülmeyecek sorunlar değil. Sizin bana aktaracağınız bütün sorunlar özet haliyle önümde duruyor zaten. Ben bu sorunları sizlerden duymak, dinlemek istiyorum. Burada konuştuğumuz her şey kayıt altına alınacak. Bu toplantılar önce dertleri sorunları varsa da güzel niyetleri, temennileri dinleme toplantısı. Burada sizler yaşıyorsunuz, derdi sıkıntıyı en iyi sizler biliyorsunuz. Bir sonraki toplantıda da burada olmanızı istiyorum çünkü o toplantı hesap verme toplantısı. Ben yarın da Rami’nin sokaklarında dolaşmak istiyorum o yüzden tutabileceğimiz sözü burada vereceğiz; tutamayacağımız sözü sırf gönlünüz olsun diye verip unutanlardan olmayacağız. Burada samimiyetle bir aile toplantısı yapacağız. Tertemiz bir sayfa açıp Ramimiz için ne yapacağımıza burada birlikte karar verelim. Bu tür toplantılar demokrasinin en güzel örnekleridir. Hizmet etme iddiası ile buraya gelmiş bizi seçen yurttaşa bizim mesuliyetimiz var. Gelin Rami’yi hep beraber daha güzel yapalım.
“İLAÇLAMA YAPAN ARAÇ SAYIMIZI 3’TEN 10’A ÇIKARDIK”
Bir vatandaştan gelen ilaçlama çalışmalarıyla ilgili soruya Başkan Özmen; “Üç ay öncesine kadar belediyemizin ilaçlama araç sayısı üçtü. Üç tane araçla bütün Eyüpsultan’ı ilaçlamanız gerekiyor. Haliç’ten Karadeniz’e uzanan bir Eyüpsultan’dan bahsediyoruz. Günde bir defa ilaçlama yapıyorduk. Biz göreve geldikten sonra araç sayısını 10’a, günde bir olan sefer sayısını da ikiye çıkardık. Çok ciddi bir artış yaptık ve birçok yerden de olumlu sonuçlar aldık” şeklinde konuştu.
“PLAN AÇISINDAN EYÜPSULTAN İSTANBUL’UN EN ZOR VE SORUNLU BÖLGELERİNDEN BİRİ”
Eyüpsultan’ın plan açısından İstanbul’un en zor ve sorunlu bölgelerinden biri olduğunu belirten Başkan Özmen, Havuzbaşı Kentsel Dönüşümle ilgili soruya şu cevabı verdi:
“Bendeki notlara göre orada 56 tane hane var. Burayla ilgili zamanında bir çalışma yapılmış. Orada yeşil alan var. O yeşil alan üzerinde de aslında konutlar var. Plana göre orası yeşil alan olmalı. Buraların mülk sahibi de hazine, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve şahıslar. İlçe belediyesi çalışmayı yapmış ve demiş ki bu yeşil alanları biz konuta çevirelim, planı değiştirelim. Buralar yeşil alan olmaktan çıksın kentsel dönüşüm yapabilelim. İlçe belediyesinden büyükşehire gitmiş, büyükşehirde onaylamış ama valilik dava açmış bunu iptal etmiş. Şimdi biz bunu çalıştık. Sadece Havuzbaşı değil Eyüpsultan’ın İstanbul’un plan açısından en zor ve en sorunlu bölgelerinden biri olduğunu söyleyeyim. Alibeyköy’de, Karadolap’ta bu sorunlar var. Bunların hepsini bütüncül çözmek için şu anda Eyüpsultan Belediyemizdeki arkadaşlarımızla İBB’deki yöneticilerimiz ve İBB İmar Komisyonu birlikte eşgüdüm içinde çalışıyor. Bizim isteğimiz sadece Rami için değil bütün Eyüpsultan için kangrenleşmiş sorunları çözmek."
“BU GÜZEL ALANI RAMİ HALKINA KAVUŞTURMANIN ONURUNU YAŞAMAK İSTİYORUM”
Rami Kütüphanesi ve çevresinde yapılması planlanan çalışmalarla ilgili soruya ise Başkan Özmen “Rami kütüphane ve çevresi 120 dönüm bir alan. O kadar büyük bir yer ki burası Rami’nin değerine değer katacak bir alan. Yeter ki burayı ranta kurban etmeyelim. Yeter ki yurttaşların hepsinin fayda sağlayacağı, halkçı, sosyal belediyeciliği gözeten bir anlayışla yeniden düzenleyelim. Size şunun sözünü vereyim, buralar asla ranta kurban edilmeyecek. Burayı öyle bir yere çevirmememiz lazım ki Rami’nin de refahını arttırsın, daha çekici ve daha müreffeh yapsın. Sadece kamu faydasını gözetmemiz lazım. Bütün kütüphanenin etrafını karış karış dolaştım. Oradaki molozları aldık. 120 dönümlük bir alanı bir ilçe belediyesi tek başına dönüştüremez bunu İBB’yle birlikte yapmak gerekiyor. Ben yapmaya kalkarım sizin gönlünüze ve gözünüze hoş gelecek şeyi yapmak isterim ama muhtemelen gücüm yetmez. Gücüm yeter zamanım yetmez ama benim bir iddiam var ben Allah’ın izniyle Eyüpsultan’da 10 yıllık işi 5 yılda yapacağım. İstanbul’un incisi olan bu kadar güzel bir alanı Rami halkına kavuşturmanın onurunu yaşamak istiyorum. Ekrem Başkanla birlikte yapma konusunda kendisinin sabah akşam kapısını aşındıracağım sözünü sizlere veriyorum” ifadelerini kullandı.
“SOKAK HAYVANLARI İÇİN ÇOK GENİŞ BİR ALANDA BAKIM EVİ TASARLADIK”
Sokak hayvanlarıyla ilgili önemli bir projeye imza atacaklarının müjdesini de veren Başkan Dr. Mithat Bülent Özmen, bunun için 20 dönümlük bir alanda çalışma yaptıklarının vurgulayarak “Sokak hayvanlarıyla ilgili şunu söyleyeyim biliyorsunuz bir yasa çıktı bu yasanın uygulanmasıyla ilgili belli bir süreç var. Bu yasadan önce de sokak hayvanlarını talep halinde alıp kısırlaştırma, aşı, iç dış parazit yapıyorduk. Ben göreve geldikten sonra ise arkadaşlardan şunu istedim talep beklemeyin gördüğünüzde alın bütün bakımlarını, tedavilerini yapın ve olduğu yere bırakın şeklindeydi. Şimdi hem insanların hem de hayvanların sağlığını güvenliğini korumak lazım. Dolayısıyla onların da tedavilerinin yapılacağı çok geniş yaşam alanlarına ihtiyaç var. Doğal ortamlar yaratmak zorundayız. Biz 20 dönümlük bir alanı tasarladık ama bize yetmez sağında ve solunda bir alan var Orman Müdürlüğü’nden istedik. 100 dönümlük güzel yeşil bir alanı içinde tedavilerinin, kısırlaştırmalarının yapılacağı, beslenebilecekleri çok geniş bir alanı bir bakım evi olarak tasarlıyoruz. Süreçleri de başlattık, projesi çizildi, ihalesi yürüyor. Dolayısıyla öyle güvenli bir alanı da Eyüpsultan’a kazandıracağız” diye konuştu.
Göktürk Dergisi