Ünlü Manken ve Oyuncu Dilara Kirmit ile Soru & Cevap

Ünlü Manken ve Oyuncu Dilara Kirmit ile Soru & Cevap

07 Nisan 2021 Çarşamba 17:03
1203 Okunma
Ünlü Manken ve Oyuncu Dilara Kirmit ile Soru & Cevap

Dilara Kırmıt’ı önce yazar kimliği ile sonra modelliği ile tanıdık peki nasıl bu denli hafızalara kazındınız sizi siz yapan unsurlar neler?

(Model olmayı hiç düşünmemiştim kendimi o denli güzelde bulmuyordum.)

Öncelikle çok küçük yaşta yazar kimliğim ile moda ve modellik sektörüne girdim.Benim en büyük dönüm noktam yazarlıktır.Model olmayı hiç düşünmemiştim kendimi o denli güzelde bulmuyordum ama moda kalemim ile birlikte modellik sektörününün içerisindeydim haliyle,çok tesadüf başladım elimi attığım her işte başarılı oldum ilk ödülümü 2018 yılında Fashion TV tarafından “Yılın En İyi Bloggerı”seçildim ardından bu yılda yılın en iyi çıkış yapan mankeni ödülüne layık görüldüm. Beni ben yapan unsurlara gelince 16 yaşımdan 24 yaşına kadar olan Dilara’ya baktığımda azim,hırs,tutku gördüm beni ben yapan bunlardı başarılarımı bu üç noktaya borçluyum.

Sizin için güzellik kavramı nelerden oluşuyor? Bir kadını güzel yapan şeyler nelerdir? Modellik dünyasında estetiğe karşı mısınız?

(“Bence bir kadını seksi yapan tek unsur zekası olduğunu düşünüyorum.”)

Güzellik kavramı benim için özgüven ile bağlantılı olduğunu düşünüyorum. Bir kadın kendini nasıl hissediyorsa öyledir benim bir güzellik kavramım yok benim için daha çok aura önemli. Bir kadını güzel yapan şeyler kendine ayırdığı vakit kadardır kendine her anlamda yaptığı yatırımlar ile alakalı ve bence bir kadını seksi yapan tek unsur zekası olduğunu düşünüyorum. Modellik dünyası için estetiğe karşı değilim ihtiyacı olan herkes yaptırabilir insanlar kendilerini nasıl mutlu hissediyorsa öyle yaşasınlar.

(“Top Model olma gibi bir iddiam yok.”)

Oyuncu olmaya nasıl karar verdiniz? Top Model olmak mı yoksa ünlü bir oyuncu olmak mı olur tercihiniz?

Oyunculuk benim küçüklükten beri hep içimde olan tutkumdu bunu ilk devlet tiyatrosundan eğitim alarak başladım küçükken zaten babam beni hep tiyatro oyunlarına götürürdü oyuncakları ile oynayan yada sokakta oynayan bir kız değildim hep bir şeyler yapardım. Küçükken kız grubumuz vardı modern dans yapardık koreografiyi hep ben yapardım. Top Model olma gibi bir iddiam yok hedefim oyunculuk kariyerimde ilerlemek.

(“Bazen beni yoran tek şey kendim olduğunu düşünüyorum.”)

Aşk kadını mı yoksa kariyer kadını mısınız? İç dünyasında Dilara Kırmıt nasıl bir kadındır en sevmediğiniz özelliğiniz nedir?

Aşka aşık bir kadın,her şeyi sevebilen bir kadın...olsada işkolik çalışmadan asla duramam, aşırı duygusal, başına buyruk en sevmediğim özelliğim ise bazen ön yargılı olabiliyorum çok inatçıyım ve sabırsızım bazen beni yoran tek şey kendim olduğunu düşünüyorum.

“Obsesif kompulsif (takıntı rahatsızlığı) olduğumu düşünüyorum.”

Takıntılarınız var mı?

Obsesif kompulsif (takıntı rahatsızlığı) olduğumu düşünüyorum başladığım bir şeyi bitirmeden rahat edemiyorum yada aklımda bir şey takıldığında çözmeden duramıyorum veya tam uyurken aklıma bir eşyayı kaybettiğim aklıma geliyor onu kalkıp aramaya başlıyorum. (“Açıda aşka gebedir bence aşk acıdır.”)

Bir kitap yazdınız ve bu aşk üzerine bir kitap ne zaman okurlar ile buluşacak ? Aşk şiirleri yazan bir kadın olarak aşkı nasıl anlatırsınız?

Normalde pandemi olmasaydı bu sene çıkarmayı planlıyordum toplantılar ve görüşmeler yapılmıştı ama bu durum herkesi çok derinden etkiledi ve etkilemeye devam ediyor.2021 yılı için söz verebilirim kitabımı 17 nisan 2021’de doğum günümde çıkartacağım. Ben hiç aşkı anlatmadım ama acıda aşka gebedir bence aşk acıdır...acısı bile bal derler ya aynen öyle.

Moda ve modellik sektörünü nasıl buluyorsunuz güzellik yarışmaları adil işliyor mu sizce ?

Gelişmesi değişmesi gereken çok yeri var hala onda hemfikir olduğumuzu düşünüyorum.Aslında sektörü kadınlar veya erkekler farketmez kim bu sektördeyse o insanlar belirliyor güzel gösterende bizleriz çirkin gösterebilecekte... Güzellik yarışmaları eskiye nazaran daha adil olduğunu düşünüyorum genç yeteneklere menfaatten daha açık olduklarını düşünüyorum.

Son 2 yıl üst üste “Yılın En İyi Mankeni” seçildiniz. Yakında medya platformunda sizleri ekranda görecek miyiz? Yeni projeler var mı?

Bu yıl çıkacak çalışmalar yaptım vizyon tarihi bekliyoruz yeni projeler var gelen senaryoları şimdiden okuyup karakter analizlerini değerlendiriyorum. Pandemiden dolayı birkaç projem iptal oldu ama bu yıl benim yılım olacağından eminim. Ama yurtdışı odaklı projelerimde var.

Rutin olarak yaptığınız bir cilt bakımınız ve hazırladığınız maskeniz var mı?

Özel olarak hazırladığım bir maske yok açıkcası. Sadece cilt temizliğime dikkat ediyorum. Zaten hiçbir zaman çok sorunlu bir cilt yapısına sahip olmadım. Sadece özel markaların çıkarttığı maske çeşitlerini ve günlük peelinglerini kullanıyorum. Modellik hayatımdan dolayı çekim sürecinde yapılan makyajlardan sonra cildime daha çok dikkat etmeye başladım. Makyajımı silmeden uyumamaya özen gösteriyorum ve her gece uyumadan cildimi ve kirpiklerimi gül suyu ile temizliyorum.

Bir şarkı olsaydınız kendiniz için “ne söylenirsiniz”i nasıl tanımlarsınız?

“Ben şarkı olmak değil şarkı söylemek istiyorum.”diyebilirim….

Göktürk Dergisi için neler söylemek istersiniz?

İsmini çok duyduğum harika bir dergi beni konuk aldığınız için teşekkür ederim.

Göktürk Dergisi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24