Sahnelerin Muhtesem İkilisi

İbrahim Dizlek, 'Bu kadar üretken olmam da eşimin de büyük bir katkısı var '.

11 Nisan 2019 Perşembe 09:52
766 Okunma
Sahnelerin Muhtesem İkilisi

Şair ve yorumcu İbrahim Dizlek, sanat dünyasının en üretken ve başarılı isimleri arasında yer alıyor.  Aralarında İbrahim Tatlıses, Müslim Gürsel, Güler Duman, Seyfi Doğanay, İzzet Yıldızhan, Alişan, Sevcan Orhan ve Latif Doğan'ında yer aldığı çok sayıda sanatçının 300'den fazla şiirini yorumladığı Dizlek, aynı zamanda bir internet fenomeni. Kendi seslendirdiği şiirleri ile Youtube'da büyük bir hayran kitlesi kazanan ve `Düşme `adlı şiiri ile tıklanma rekoru kıran Dizlek, 'Deli İşi' adlı sinema filmiyle de  adından söz ettirmeye hazırlanıyor. 

Ekonomi eğitimi almasına rağmen babası Seyfi Doğanay'ın izinden giderek  İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda  Türk Halk Müziği,  Üsküdar Emin Ongan Musiki cemiyetinde ise Türk Sanat Müziği eğitimi alan Eda Doğanay ile hayatını birleştiren İbrahim Dizlek, 'Bu kadar üretken olmam da eşimin de büyük bir katkısı var. Birbirimizi tamamlıyoruz. Sahnede de çok başarılı bir ikili oluşturduk. Şiir  ve türküleri harmanlayarak sahneye yeni bir tarz kazandırdık. Sanat, insanın ruhuna hitap eden, kendini değerli hissettiren ve toplumu kucaklayan çok özel bir kavram. Hissettiğiniz sürece üretebilirsiniz' diyor. Ödüllü bir eski polis olan Dizlek sosyal sorumluluk projelerine verdiği önemle de dikkat çekiyor.  Uyuşturucu ile mücadele için gerçekleştirdiği `Sen Önemlisin `adlı Sosyal Sorumluluk Projesiyle büyük kitlelere ulaşan Dizlek,' Çok sayıda sosyal sorumluluk projesine imza attım. Toplumu bilinçlendirmeye yönelik çalışmalarım devam ediyor. Sanatın insanın ruhuna hitap eden muhteşem gücü bu projelerimin temelini oluşturuyor' diyor.

Göktürk Dergisi

Son Güncelleme: 11.04.2019 14:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24