İLK ŞARKIMI ÇOCUĞUM İÇİN BESTELEDİM - Levent Acarer Röportajı

Özel sektörde yönetici olan Levent Acarer ile hayali olan müzik ve ilk albümü “Doya Doya” ve yeni albümü “Yine Deli Olsak” özelinde gerçekleştirdiğimiz sohbetimiz sizlerle…

21 Haziran 2020 Pazar 10:11
1470 Okunma
İLK ŞARKIMI ÇOCUĞUM İÇİN BESTELEDİM - Levent Acarer Röportajı

Özel sektörde yönetici olan Levent Acarer ile hayali olan müzik ve ilk albümü “Doya Doya” ve yeni albümü “Yine Deli Olsak” özelinde gerçekleştirdiğimiz sohbetimiz sizlerle…

Biraz kendinden bahsedebilir misin? Levent Acarer kimdir?

6 Ekim 1979 İstanbul doğumluyum. Çocukluğum Yeşilköy’de geçti, 11 yıldır ise Göktürk’te yaşıyorum. İstanbul Üniversitesi Elektronik Mühendisliği ve İstanbul Kültür Üniversitesi İşletme yüksek lisans eğitimi aldım. Şu an özel sektörde satış alanında yönetici olarak çalışıyorum. Evliyim, biri 7 yaşında ve diğeri 8 aylık olmak üzere 2 çocuğum var. Bunlarla birlikte Müzik de hayatımın en vazgeçilmez temel parçaları arasında yer alıyor.

İlgi alanların nelerdir? Boş zamanlarında neler yaparsın?

Gün içerisinde yoğun iş temposundan arda kalan zamanımın hemen hemen büyük bir çoğunluğunu aileme ayırabildiğimi belirtmek isterim. Bununla birlikte spor ve müziğin hayatımda çok farklı bir rolü olduğunu belirtmek isterim. Uzunca bir süre lisanslı sporcu olarak masa tenisi oynadım. Ayrıca vakit buldukça basketbol, fitness ve futbol oynamaya çalışıyorum. Sporun her türlüsünün vücudumuz ve zihnimizin en büyük ilacı olduğunu, günlük hayatta karşılaştığımız en büyük problem olan strese de deva olduğunu düşünüyorum. Evde olduğum boş zamanlarımda ise gitar ve org çalıp yeni müziklerimi besteliyorum. Son zamanlarda özellikle çocuk sahibi olduktan sonra kişisel gelişim kitaplarına çok önem verdim şimdilerde ise biraz daha ilgimi çeken yazarların romanlarına geri dönüş yaptım diyebilirim.

“GÜNLÜK HAYATTAKİ DUYGULARIMI MÜZİKLE BİR ARAYA GETİRMEYİ ÇOK SEVİYORUM”

Müzikle tanışman nasıl oldu?

Çocukluğumdan itibaren müziğe ilgim vardı. Okul yıllarımda piyano ve müzik eğitimi aldım sonrasında Üniversite yıllarımda aklıma gelen melodileri kaydetmek ve her ortamda çalabilmek için gitar eğitimine başladım. Bundan sonra müziğe olan sevgim daha da arttı. Artık sevdiğim şarkıları çalabiliyor onlara solo çıkarabiliyor ve kayıt yapıp dinleyebiliyordum. Özel davetlerde, açılışlarda, düğün organizasyonlarında canlı müzik yaptım. Evde elime geçebilecek tüm müzik enstrümanlarını öğrenip bir şeyler çıkarmaya çalışıyorum. Synthesizer, Aranjör klavye ve gitar evimde sıklıkla kullandığım enstrümanlarım. Günlük hayattaki tüm duygularımı müzikle bir araya getirmeyi çok seviyorum. Evlilik teklifim için eşime bir şarkı bestelemek, çocuğumuz doğduktan sonra onun adına şarkı yapmak gibi veya bir kitap okuduktan, film izledikten sonra da şarkı bestelemek gibi.

Albüm fikri?

İlk çocuğumuz dünyaya geldiğinde ona bir şarkı besteledim ve bunu stüdyo kaydına alıp ona güzel bir hatıra bırakmak istedim. Sonrasında bu fikri tüm şarkılarıma uygulamak istedim ve ilk albümüm “Doya Doya” ortaya çıktı. Hatta o albümde oğluma bestelediğim şarkıyı da ekleyip kendisine iyi bir hatıra bırakabildiğimi düşünüyorum. Bizim gibi hayatını farklı alanlarda sürdüren profesyoneller için tüm dünyanın dijitalleşmesi bu tür hayallerin gerçekleşmesine olanak sağlıyor. Çünkü, tüm yapabileceğiniz ürünlerin bilgilerine internet üzerinden ulaşmanız mümkün. Müzik de bunlardan bir tanesi. Artık tüm şarkılara internet üzerinde ve tüm dijital müzik platformlarından ulaşabiliyorsunuz. İlla ki bir müzik markete gidip fiziksel bir CD alıp bunu da çalabilmek için bir CD çalar edinmenize gerek yok. Cep telefonunuz bile bu iş için harika bir araç. Günümüzde artık herkes internetin ve dijitalleşmenin imkanıyla hobilerini hayata geçirebiliyorlar. İster yazar olun ister müzikle ilgilenin veya yemek pişirmek olsun her türlü hobinizi günümüzde sadece dakikalar alacak şekilde milyonlarla buluşturabilirsiniz. Ben de bu imkandan faydalandım. Şarkılarımın stüdyo kayıtlarını tamamladıktan sonra Musiki Eseri sahipleri grubu meslek birliği (MSG)’ne üye oldum. Kendimi ve eserlerimi buraya kaydettim. Geriye bu işler için yetkilendirilmiş dijital müzik dağıtım firmaları bulmak ve birisini seçip şarkılarınızın dağıtımını yapman kalıyor.

İlk albümüm 2017 yılı sonunda lanse ettiğim “Doya Doya” tüm dijital müzik kanallarında 400.000’in üzerinde dinlendi ve dinlenmeye de devam ediyor. Bu albümde yer alan “Bir tek sen” adlı şarkım uzunca bir süre haftanın listesinde yer aldı ve ilk video klibim de bu şarkıya çekildi. Ayrıca “Bitanem” ve “Yanlış anlamışım” adlı şarkılarım da en çok dinlenen şarkılarım oldu. Şimdi 2020 yılıyla “Yine Deli Olsak” adlı şarkımla ikinci albümümü yayınladım. Bu şarkıyla elbette ki hedefim, bir önceki albümümün elde ettiği rakamları daha yukarıya taşımak olacaktır. Şarkı şimdiden bazı müzik platformlarının “Sıcak Sıcak” adlı listelerinde yerini alıp en çok dinlenenleri arasında yer almaya başladığını söyleyebilirim. Şarkının sözleri Ela Artun’a, müziği ise bana ait. Şarkının aranjmanı ise bence Türkiye’de Rock müziğin en iyi aranjörlerinden Koner Memili tarafından yapıldı.

Ne tür müzikler besteliyorsunuz? Hangi sanatçıları daha çok dinliyorsun?

Romantik bir müzik tarzım var ve geleneksel müziğin ön planda olmasını tercih ediyorum. Şarkılarımı bestelerken de zaten her zaman bu konuya dikkat ettim. Hafif Batı ve Klasik müzik eserlerinden ilham alıyorum ve Pop ve Soft Rock türünde şarkılar besteliyorum.

Enrico Macias, Jose Feliciano, Sezen Aksu ve Kayahan hayranı olduğum ve ilham aldığım sanatçılardır.

“EN BÜYÜK HAYALİM ŞARKILARIMI DAHA FAZLA İNSANA ULAŞTIRMAK”

Son olarak?

Benim gibi iş ve ev yaşamı arasında vakit bulabilip bu tip hobileri hayata geçirmek bazen zor olabiliyor. Özellikle İnternet ve çağımızın en önemli unsuru dijitalleşmeye uyum sağlayabilirsek gerçekleştiremeyeceğimiz hayalimizin olmadığını düşünüyorum. Bu hobiler, stresli iş ve ev yaşamında insanları en motive edici unsurlar haline gelebiliyor.

Bundan sonra en büyük hayalim, albüm ve şarkılarımı ulaştırabileceğim kadar çok insana ulaştırabilmek. Şarkıları dinleyen insanların güzel yorumları, en ufak beğenileri bile benim için yaptığım işin ne kadar doğru ve motive edici olduğunu gösteriyor. Bununla birlikte devamı için de beni cesaretlendiriyor. Daha nice albümlerde görüşmek üzere.

Göktürk Dergisi

Son Güncelleme: 21.06.2020 18:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.