Gülben Ergen Röportajı - Hakan Kanburoğlu

Ocak Sayısı Kapak Sanatçımız Gülben Ergen ile gerçekleştirdiğimiz özel röportaj -

09 Ocak 2019 Çarşamba 14:54
2491 Okunma
Gülben Ergen Röportajı - Hakan Kanburoğlu

Gülben Ergen ile 2019 yılının ilk röportajını gerçekleştirmek için buluştuk. İnfılak şarkısıyla beğeni toplayan Ergen, Çocuklar Gülsün Diye projesiyle 38. okulunu açarken neler hissettiğini de anlattı. ''Türkiye'nin parlayan yıldızı olmaktan son derece memnunum'' diyen Gülben Ergen ile 2019 yılından beklediklerini de konuştuk.

ÜLKEMDE PARLAYAN BİR YILDIZ OLMAKTAN MEMNUNUM

İnfılak’ın bu kadar sevileceğini düşünmüş müydünüz?

Düşünmedim ama hissettim. Benzerine nadir rastlanan şarkılardan İnfilak. Müzikte bazen ezber şarkılar yerine, ezber bozan çıkışlar yapmayı seviyorum.

Hepimiz için Sezen Aksu’nun yeri ayrıdır. Ama siz Sezen Aksu şarkıları söyleyen birisiniz. Sezen Aksu’nun sizdeki yeri nedir, size kattığı en önemli şey nedir?

Küçüğüm daha çok küçüğüm diyor çocukluğumdan beri kulağımdaki ses. Ardından ben bu yüzden hiç kimseden gidemem, gitmem derken, sen ağlama, dayanamam diyor. Çocukluğum, yıllarımdır Sezen Aksu. Çok şarkısını okudum. Şanslıyım. Bana öz güven, samimiyet ve dimdik durmanın önemini, değerini hissettirir her zaman.

Gülben Ergen şarkılarını nasıl seçiyor, keşke ‘Bu şarkıyı ben okusaydım.’’ Dediğiniz bir şarkı oldu mu?

Şarkılarım benim özümdür aslımdır, yaşadıklarım ve yaşayamadıklarımdır. Söylediklerim, söyleyemediklerimiz sessiz çığlıklarımdır. İçime göre seçerim, piyasayı ya da benden beklentiyi değil, yüreğimin sesini dinlerim.

Gülben Ergen müzik kariyerinde dünyaya açılmak fikrine nasıl bakıyor?

Ben ülkemde parlayan bir yıldız olmaktan son derece memnunum. Yaşam kalitemi, vaktimi abartılı olarak çalacak her şeyi ve herkesi reddedebilirim. Dünyayı sırt çantamla, elimde kahvemle gezmeyi tercih ederim.

‘’KOLLARIM AÇTIM BEKLİYORUM’’

Sizce 2019 nasıl bir yıl olacak? Yeni yıl mesajınız nedir?

Benim 2019’dan mutluluk beklentim çok. Geleceği varsa göreceği de var. Sağlam gelsin açtım kollarımı bekliyorum kendisini Kıbrıs ta sahnede :)

Seyirciyle iletişiminiz çok kuvvetli. Gülben Ergen’i yeniden sabah kuşağında görebilecek miyiz, ne düşünüyorsunuz?

Elbette göreceksiniz ama içime sinen bir içerikte. Kadınlarla iletişimimiz yıllardır hep çok değerli. Ekrandan milyonlara uzanmak sorumluluk getiriyor bana. Bu sebeple içinin boş olmasını istemem.

Yatırım konusunda çok başarısızım açıklamanız mevcut. Gülben Ergen’in en büyük yatırımı neyedir?

Ailem, çocuklarım, şarkılarım ve bitmeyen umutlarım.



‘’ÇOCUKLAR GÜLSÜN DİYE TOPRAĞA TEMELİNİ SAĞLAM ATTIĞIMIZ BİR DEĞER’’

Çocuklar Gülsün Diye projeniz ile 38. Anaokulunu açıyorsunuz. Bu okulları açarken neler hissediyorsunuz?

Gurur duyuyorum elbette. Sevinç götürüyoruz uzak köylere yıllardır. Okul öncesi eğitimin önemi için farkındalık yaratıyoruz. Ölümsüz bir değer bu, yıllarca toprağa temelini sağlam attığımız bir değerdir Çocuklar Gülsün Diye.

Çocuklara karşı duyarlılığınız herkes tarafından biliniyor. Gülben Ergen dünya çocukları için bir şeyler yapmayı planlıyor mu? Unicef İyi Niyet Elçisi olmak ister miydi, ne yapardı?

Ülkeme 37 tane Anaokulu hediye ettim. 38. Anaokulumuzu Ordu da açacağız. Durmuyorum duramıyorum konu çocuklar olunca. Mesleğimin bana hediye ettiği tüm avantajları derneğim için



‘’AŞK BİR İHTİYAÇTIR, HAKTIR, GÜZELLEŞMEKTİR, YAŞAMA SEVİNCİDİR’’

Gülben Ergen aşka kapılarını kapadı mı?
Elbette hayır. Şarkı söylemeyi bıraktınız mı? gibi bir soru bu. Aşk bir ihtiyaçtır, haktır, güzelleşmektir, aşk yaşama sevincidir.

Müzik piyasasında keşkeniz oldu mu?
Keşke konservatuar okusaydım derim. Nota bilgim olsaydı.

Gündemimizde kadına, çocuğa ve hayvana yapılan istismar haberleri var. Bu konulara nasıl bakıyorsunuz, çözüm nedir?

Çözüm sevgi ve eğitim bence. Sevginin olmadığı her ortam hastalıklı ve şiddete eğilimli olur. Tek başına eğitimin yeterli olmadığına tanık oluyoruz. Nice okumuş insanlarda sevgisizlikten doğan sapıklık, şiddet ve hastalıklı ruh halleri var. Güvenli bir ortamda büyümek, sevgiye tok olmak her derdin devası.

Dünyada birçok sanatçı kendi çocuklarının yanında evlatlık ediniyorlar. Gülben Ergen 4. çocuk ister mi? Evlatlık edinir mi?

Üç oğlumu adabınca anca yetiştirebiliyorum. Büyük bir emek ve sorumluluk bu. Sanmıyorum... Evladım olmasaydı tereddütsüz evet derdim. Evlatlık almak büyük bir yürek ve şahane bir duygudur eminim.

Sağlık Bakanlığı ve birçok insan tarafından organ bağışı şu sıralar gündem de. Gülben Ergen Organ bağışı ile ilgili ne düşünüyor, hangi organını bağışlamak isterdi?

Organ Bağışı ülkemizin algı sorunu yaşadığı çok önemli bir konu. Almanya da Kartal Bebeğin annesi Ahu Hanım ile röportaj yaptığımda o kadar çok şey öğrendim ki bu konu hakkında . Ben tüm organlarımı 15 yıl önce bağışladım. Önemle belirtmek isterim yeni değil. Din, felsefe her türlü inanç sistemi insan sevindirmeyi söyler bize. Bir acı bir sevinç olur organ bağışı ile.

Göktürk Dergisi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.