Yüksek Hızlı Tren ile Banliyö Tren Çarpıştı!

Ankara Valiliği kazayla ilgili açıklamada bulundu. Yüksek Hızlı Tren'in banliyö treniyle çarpıştığı belirtildi. Kaza sonrası üst geçidin de vagonların üzerine düştüğü açıklandı. Ankara Valisi Vasip Şahin kazada 4 kişinin hayatını kaybettiğini, 43 yaralı bulunduğunu açıkladı

13 Aralık 2018 Perşembe 09:30
683 Okunma
Yüksek Hızlı Tren ile Banliyö Tren Çarpıştı!

Ankara Valiliği kazayla ilgili açıklamada bulundu. Yüksek Hızlı Tren'in banliyö treniyle çarpıştığı belirtildi. Kaza sonrası üst geçidin de vagonların üzerine düştüğü açıklandı. Ankara Valisi Vasip Şahin kazada 4 kişinin hayatını kaybettiğini, 43 yaralı bulunduğunu açıkladı

Ankara'da son dakika haberine göre yüksek hızlı tren kazası yaşandı. Ankara-Konya seferini yapan yüksek hızlı trenin Marşandiz istasyonunda 2 vagonu devrildi. Ankara Valisi Vasip Şahin 4 kişinin hayatını kaybettiğini, 43 yaralı bulunduğunu açıkladı

Bu sabah saat 06.30'da Ankara YHT Garı'ndan Konya'ya hareket eden Yüksek Hızlı Tren(YHT) üst geçite çarptı.

Ankara Valiliğinden yapılan ilk açıklamaya göre Yüksek Hızlı Tren ile banliyö tren çarpıştı. Ankara Valisi Vasip Şahin, kazada 4 kişinin hayatını kaybettiğini, 43 kişinin yaralandığını bildirdi. Yaralılar civardaki hastanelere sevkedildi.

ANKARA VALİLİĞİ: YHT İLE BANLİYÖ TRENİ ÇARPIŞTI

Kazayla ilgili Ankara Valiliği'nden yapılan açıklamada "Ankara'dan Konya'ya giden YHT, banliyö treni ile çarpıştı" denildi.

Olay sonrası yaralanan çok sayıda yolcuya 112 Acil Servis, itfaiye ve UMKE ekiplerince müdahalede bulunuldu. Yaralılar ambulanslarla bölgedeki hastanelere sevk edilirken olay yerinde kurtarma çalışmaları devam ediyor.

BAKANLIK: KILAVUZ TRENE ÇARPTI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada; YHT'nin, yol kontrolü yapan ve bir kamyon büyüklüğünde olan kontrol lokomotifine çarptığı belirtildi. Açıklamada, kılavuz trenin o noktada olmaması gerektiği belirtildi.

Ekiplerin olayın meydana gelmesinin hemen ardından olay yerine geldiklerini belirten Şahin, ''Ekiplerimiz hemen buraya sevk edildi. Şu an 43 yaralı var ve 4 vatandaşımızı kaybettik. Ekiplerimiz hala kurtarma çalışmalarına devam ediyor. Umudumuz daha fazla ölü sayısının olmaması'' ifadelerini kullandı.

''Kazanın nedeni konusunda teknik inceleme yapıldıktan sonra arkadaşlarımız detaylı bilgiler verdiğinde sizlerle paylaşacağız''

''Ekiplerimizin çalışması neticelenince çok daha net ve kesin rakamı paylaşacağız'' diyen Şahin, ''Şu anda 112, iftaiye, AFAD ekiplerimiz dört bir koldan süratle çalışıyorlar. Bulunan mevkide çalışmaların tek tek yürütülmesi gerektiği için arkadaşlar hassasiyet gösteriyorlar. Teknik incelme devam ediyor. Kazanın nedeni konusunda teknik inceleme yapıldıktan sonra arkadaşlarımız detaylı bilgiler verdiğinde sizlerle paylaşacağız'' şeklinde konuştu.

KAZA İLE İLGİLİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, başkentte meydana gelen Yüksek Hızlı Tren kazasıyla ilgili soruşturma başlattı.

İnternet Medyası

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24