Yalova Çınarcık'ta deprem! İstanbul'da da hissedildi

Son dakika haberine göre merkez üssü Yalova Çınarcık olan 4.5 büyüklüğündeki deprem, İstanbul, Bursa, Kocaeli ve Balıkesir'i de salladı.

20 Aralık 2018 Perşembe 10:57
857 Okunma
Yalova Çınarcık'ta deprem! İstanbul'da da hissedildi

Prof. Dr. Okan Tüysüz, "Yalova açıklarına kadar kırılan fayın batısında bir stres birikimi var. Bunu bölgedeki küçük depremler takip edildiğinde görüyoruz. Burada 4, 4.5, 5 büyüklüğünde depremler olağandır" dedi.

Merkez üssü Yalova Çınarcık olan 4.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Saat 09.34'te gerçekleşen sarsıntı, neredeyse tüm Marmara bölgesinde hissedildi. Demirören Haber Ajansı (DHA), depremin İstanbul, Balıkesir, Bursa ve Kocaeli'ni salladığını bildiriyor.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) depremin büyüklüğünü 4.5, Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise 4.4 olarak verdi.

İlk gelen bilgilere göre, sarsıntı yerin yedi kilometre altında gerçekleşti.

Yalova ve çevresindeki fay hattı, son dönemde oldukça hareketli. Kasım ayı sonunda merkez üssü yine Yalova Çınarcık olan 4.1 büyüklüğün de deprem kaydedilmiş, sarsıntı İstanbul'da da hissedilmişti. 2 Aralık tarihinde ise, Çınarcık bu kez 3.5'le sallandı.

'FAYIN BATISINDA BİR STRES BİRİKİMİ VAR'

Depremin ardından açıklama yapan İTÜ Avrasya Yer Bilimleri Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Okan Tüysüz, şöyle konuştu:

"17 Ağustos depreminin sorumlusu olan fayın nereye kadar kırıldığı önemli bir tartışma konusuydu. Bu fayın Yalova'ya kadar kırıldığı ortaya kondu. Yalova açıklarına kadar kırılan fayın batısında bir stres birikimi var. Bunu bölgedeki küçük depremler takip edildiğinde görüyoruz. Burada 4, 4.5, 5 büyüklüğünde depremler olağandır. Bunun arkasından bir miktar artçıları gelecektir. Burada çok sayıda küçük faylar var, bunların kırıldığıın görüyoruz. Meydana gelen son depremin beklenen İstanbul depremiyle bir alakası yok."

İnternet Medyası

Son Güncelleme: 20.12.2018 11:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24