Son dakika: Ramazan Bayramı'nda 9 gün sokağa çıkma yasağı olacak mı? Bayramda arabayla seyahate yasak çıkacak mı?

Bayramın arifesi 23 Mayıs Cumartesi, birinci günü ise 23 Mayıs Pazar gününe denk geliyor. Alınan önlemler neticesinde yüksek ihtimalle bayramın birinci günü de sokağa çıkma yasağı olacak! İşte son dakika gelişmeleri...

30 Nisan 2020 Perşembe 11:42
820 Okunma
Son dakika: Ramazan Bayramı'nda 9 gün sokağa çıkma yasağı olacak mı? Bayramda arabayla seyahate yasak çıkacak mı?

Son dakika: Ramazan Bayramı'nda 9 gün sokağa çıkma yasağı olacak mı? Bayramda arabayla seyahate yasak çıkacak mı?

Tüm dünyada hayatı olumsuz yönde etkileyen corona virüs, ülkemizde de kendisini gösterdi. 11 Mart'ta hayatımıza giren corona virüs yüzünden hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı 3.081 oldu. Bu aşamada toplam vaka sayısı ise 117.589. Alınan önlemler neticesinde her hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulanıyor. Bu noktada bayramda sokağa çıkma yasağı olacak mı? Daha önce Ramazan Bayramına kadar her hafta sonu sokağa çıkma yasağı olacağı ifade edilmişti. Bayramın arifesi 23 Mayıs Cumartesi, birinci günü ise 23 Mayıs Pazar gününe denk geliyor. Alınan önlemler neticesinde yüksek ihtimalle bayramın birinci günü de sokağa çıkma yasağı olacak! İşte son dakika gelişmeleri...

Bayramda şehirler arası seyahat yapılamayacak. Hastalığın yayılmasını önlemek amacıyla uzun süre önce şehirler arası ulaşım durdurulmuş ve hastalığın bulaşma oranı da oldukça düşmüştü. Ramazan Bayramı'ndan sonra normalleşme adımları atılacak, bayramda sokağa çıkma yasağı olacak mı? Hürriyet Gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, 9 günlük sokağa çıkma yasağı hakkında bilgilelerini paylaştı. 18 Mayıs'ta yapılacak Bakanlar Kurulu Toplantısı'nda Ramazan Bayramı'nda 9 günlük sokağa çıkma yasağı olup olmayacağı masaya yatırılacak.

SON DAKİKA - Ramazan Bayramı'nda 9 gün sokağa çıkma yasağı olacak mı?

Ramazan Bayramı 24 Mayıs Pazar gününe denk geliyor. Cumartesi günü arife, pazar günü ise bayram olduğu için zaten sokağa çıkma yasağının kapsamında olacak. Ancak bu süreçte aydınlatılması gereken iki tarih var.

Ramazan Bayramı'nın ikinci ve üçüncü günü de sokağa çıkma yasağı kapsamına alınıp 4 gün olarak uygulanacak mı?

Ramazan Bayramı'nı da içine alacak şekilde, 23 Mayıs Cumartesi günü başlayıp 1 Haziran Pazartesi günü bitmek üzere 9 günlük sokağa çıkma yasağı söz konusu mu?

Normalleşme takvimi pazartesi günü yapılacak olan Bakanlar Kurulu toplantısında ele alınacak. Kontrollü bir normalleşme sürecine hazırlık yapılıyor. Ramazan Bayramı'nda da şehirlerarası seyahatler yapılamayacak. Ama bayramda sokağa çıkma yasağının kaç gün olacağına şimdiden karar verilmeyecek...

18 Mayıs tarihinde yapılacak olan Bakanlar Kurulu toplantısında bayramla ilgili süreç netleştirilecek. Piyasalar rahat olsun. İlk edindiğim bilgi, 9 günlük sokağa çıkma yasağının gündemde olmadığı yönünde. Eğer veriler iyi gelmeye devam ederse 4 gün dahi düşünülmeyebilir.

DHA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.