Roketsan Roket Yarışması'nın kazananları açıklandı!

Gençlerin yerli ve milli üretime katkı sağlayan bireyler olarak yetişmesini teşvik etmeyi amaçlayan Roketsan’ın desteğiyle gerçekleşen Roket Yarışması’nın kazananları belli oldu. Pamukkale Üniversitesi Hazar Roket Takımları, iki yıl üst üste birinci olma başarısını gösterdi.

19 Eylül 2020 Cumartesi 10:38
1463 Okunma
Roketsan Roket Yarışması'nın kazananları açıklandı!

Hazar Roket Takımları üst üste iki yıldır şampiyon

Roketsan'ın desteğiyle gerçekleşen Roket Yarışması'nın kazananları kazandı. Pamukkale Üniversitesi Hazar Roket Takımları, iki yıl üste birinci olma görevini gösterdi.

Türkiye’nin milli teknoloji hamlesi doğrultusunda gençliğe yatırımını sürdüren Roketsan’ın, TEKNOFEST kapsamında TÜBİTAK SAGE ortak çalışmasıyla sponsorluğunu üstlendiği Roket Yarışması’nın kazananları açıklandı. Sonuçlara göre, Pamukkale Üniversitesi’nden Hazar Roket Takımları hem yüksek hem orta irtifa kategorilerinde birinciliği elde etti. Geçtiğimiz yıl düzenlenen yarışmada da yüksek irtifa kategorisinde birinci olan Hazar Roket Takımları; yüksek irtifa kategorisinde “En İyi Tasarım” ödülünün de sahibi olarak, toplamda 3 ödülle Roket Yarışması’nı tamamladı.

Genç Mimar Sinan Vefa Roket Takımı ikinci olma başarısını gösterirken, orta irtifada Yıldız Roket Takımı ikinci, YTÜ SİTARE takımı üçüncü oldu. Alçak irtifa kategorisinde ise Tanyeli Roket Takımı birinciliğe ulaşırken, Anadolu Roket Takımı ikinci, Vefa İnsansız Sistemler Takımı üçüncü oldu. Yarışmada, "En İyi Takım Ruhu" ve "En İyi Tasarım Ödülü" başlıklarıyla takımlar kategorileri göre ödüllendirildi. "En İyi Takım Ruhu" ödülüne Halep Çırakları, Çelikyay Uzay ve Havacılık Takımı ile Nebula Roket Takımı layık görülürken, "En İyi Tasarım" ödülünü ise Hazar Roket Takım Takımı'nın yanı sıra Anadolu Roket Takımı ile Maverik Roket Teknolojileri kazandı.

Murat İKİNCİ: “Gençlerimizi desteklemeye devam edeceğiz”

Aksaray'da bulunan Tuz Gölü'nde, 2-9 Eylül tarihleri arasında düzenlenen TEKNOFEST Roket Yarışması sırasında gençleri yalnız bırakmayan Roketsan Genel Müdürü Murat İKİNCİ, kazanan takımları tebrik ederek: “Güçlü Türkiye vizyonunda yarınların mühendislerini kazandıran bir organizasyonun parçası olmaktan mutluluk duyuyoruz. 'Denizlerin altından uzaya kadar milletimize hizmet misyonuyla hareket eden Roketsan Ailesi olarak, gençlerimizi desteklemeye her zaman devam edeceğiz ”dedi.

516 takım başvurdu, 82'si yarıştı

Bu yılki yarışmaya başvuran 516 takım ön değerlendirme süreçlerini geçen 82 takım; alçak, ortak ve yüksek irtifa olmak üzere üç kategoride mücadele etti. Lise, lisans ve lisansüstü öğrencilerinden oluşan takımlardan katıldıkları alçak, orta ya da yüksek irtifa orta ya da yüksek irtifa orta ya da yüksek irtifa medyumlarından biri 4 kg ve üzeri yük taşıyan roket tasarlayıp üretmeleri ve fırlatmaya hazır hâle getirmeleri istendi. Yarışmada, kategorisinde birinci gelen takım 50 bin TL, ikinci gelen takım 40 bin TL, üçüncü gelen takım 30 bin TL ödül kazandı. Kazanan takımlar, 24-27 Eylül tarihleri arasında Gaziantep'te düzenlenecek olan TEKNOFEST toplantıda ödüllerine kavuşacak.

Roketsan Hakkında

Roketsan, Savunma Sanayii İcra Komitesi kararı ile “Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) roket ve füze çevirilerinin karşılanması, ülkemizde roket ve füze tasarımı, sırayla ve üretme lider bir kuruma olunması” amacı ile 14 Haziran 1988 tarihinde kurulmuştur. Roketsan, Dünya Savunma Devleri Listesinde ilk 100 firma arasında yer almaktadır.

Son Güncelleme: 19.09.2020 13:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24