Pentagon'dan S-400 Teslimatı Sonrası Kritik Açıklama

Türkiye, F-35 programında askıya alındı

18 Temmuz 2019 Perşembe 10:45
652 Okunma
Pentagon'dan S-400 Teslimatı Sonrası Kritik Açıklama

Pentagon'dan S-400'lerin teslimatı sonrası yapılan açıklamada, "Türkiye, F-35 programında askıya alındı. Türkiye F-35 projesini riske etti." denildi. Pentagon, Türkiye'nin F-35 programından çıkarıldığını açıkladı. Pentagon'dan yapılan açıklamada, Türkiye'nin S-400 hava savunma sistemleri aldığına dikkat çekildi. Pentagon, "Kaçınmak için çok çaba sarf etmiştik. İşlerin bu noktaya gelmesinden üzüntü duyuyoruz. Ama Türkiye'yi F-35 programından çıkarma kararımız sürpriz değil" ifadelerine yer verdi.

"9 MİLYAR DOLARLIK KAYIP OLACAK"

Pentagon, açıklamasında "Türkiye'nin F-35 programına katılımını askıya alma sürecini başlatıyoruz. Kaçınmak için çok çaba sarf ettiğimiz bir konuydu. İşlerin bu noktaya gelmesinden üzüntü duyuyoruz. Ama Türkiye'yi F-35 programından çıkarma kararımız sürpriz değil. Türkiye bu kararından dolayı iş imkanlarını ve ekonomik fırsatları kaybedecek. F-35 programıyla bağlantılı 9 milyar dolarlık bir kayıp olacak." ifadelerine yer verdi.

TÜRK PERSONELLER 31 TEMMUZ'A KADAR ÜLKEDEN AYRILACAK

Pentagon Satın Alma ve İdame İşlerinden sorumlu Müsteşar Yardımcısı Ellen Lord, F-35 programı için eğitim gören Türk personellerinin 31 Temmuz'a kadar ülkeden ayrılacağını duyurdu.

İnternet Medyası

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24