Kadir Gecesi ne zaman? 2020 Diyanet: Kadir Gecesi ne zaman ve ayın kaçında idrak edilecek?

Ramazan ayının ortalarına geldiğimiz şu günlerde binlerce vatandaş gün içerisinde Kadir Gecesi ne zaman? Sorusuna internet aracılığı ile de yanıt aramaya başladı.

05 Mayıs 2020 Salı 10:56
753 Okunma
Kadir Gecesi ne zaman? 2020 Diyanet: Kadir Gecesi ne zaman ve ayın kaçında idrak edilecek?

Kadir Gecesi ne zaman? 2020 Diyanet: Kadir Gecesi ne zaman ve ayın kaçında idrak edilecek?

Ramazan ayının ortalarına geldiğimiz şu günlerde binlerce vatandaş gün içerisinde Kadir Gecesi ne zaman? Sorusuna internet aracılığı ile de yanıt aramaya başladı. On bir ayın sultanı olan Ramazan ayının son günü ihya edilecek olan bu önemli tarihle ilgili bir hadisi şerifte "Sevabını umarak bu geceyi ibadetle geçiren kişinin günahları affolur" ifadeleri yer alıyor. Bu kapsamda Allahın Hz. Muhammed'e son kitap Kuranı Kerimi indirdiği gecenin faziletleri elbette saymakla bitmeyecek kadar çok. Buna göre; vatanadaşlar bu yıl Kadir Gecesi ne zaman ve hangi tarihe denk geliyor? Sorusuna 2020 Diyanet İşleri Başkanlığı dini günler takviminde yer alan cevabı ararken sizler için hazırladığımız haberimizde tüm detaylara değindik. Buna göre; Kadir Gecesi ne zaman? Diyanet tarafından açıklanan 2020 Dini günler takvimi ile Kadir Gecesi ne zaman ve ayın kaçında idrak edilecek? İşte detaylar…

Kadir Gecesi ne zaman, ayın kaçında idrak edilecek? Sorusu Ramazan ayının son günlerine yaklaştığımız bu günlerde en çok araştırılan konular arasında yerini aldı. Faziletleri saymakla bitmeyecek bu mübarek günde İslam dininin kutsal kitabı Kuranı Kerim'in Hz. Muhammed'e indirildiği gece olması nedeniyle ayrı bir önem taşıdığı biliniyor. Bir hadisi şerife göre ise kim bu gecede ibadet eder sevabını umarsa o kişinin tüm günahları affolur şeklinde bu tarihin anlam ve önemi ifade ediliyor. Binlerce Müslüman vatandaş araştırmalarını sürdürürken öte yandan Diyanet İşleri resmi sitesi üzerinden bu yıl idrak edilecek olan dini günler takvimini yayınlayarak bu sorunun yanıtını vermişti. Buna göre; 2020 Kadir Gecesi ne zaman, hangi tarihte? Bu yıl Kadir Gecesi ne zaman idrak edilecek? İşte yanıtı…

KADİR GECESİ NE ZAMAN, AYIN KAÇINDA?

İslam alemi açısından önemli olan bu mübarek tarihte; Allah'ın insanlara peygamberler vasıtasıyla son hitabı ve nihaî mesajı olan Kur'an'ı indirmesi insanlığın hidayetinde bir dönüm noktası teşkil ettiği için bu olayın gerçekleştiği için özel bir anlam taşımaktadır. Peki, 2020 Kadir Gecesi ne zaman ve ayın kaçında idrak edilecek? İşte cevabı…

KADİR GECESİ NE ZAMAN?

Kadir Gecesi'nin hangi gece olduğu kesin olarak bilinmemekle beraber, genellikle Ramazan'ın yirmi yedinci gecesinde olduğu tercih edilmiştir. Hz. Peygamber, Kadir Gecesi'nin hangi gece olduğunu kesin olarak belirtmemiş, ancak "Siz Kadir Gecesi'ni Ramazan'ın son on günü içerisindeki tek rakamlı gecelerde arayınız." (Buhari, Leyletü'l-Kadir, 3; Müslim, Sıyam, 216) buyurmuştur.

2020 yılında Kadir Gecesi (Ramazan ayının 27. gecesi) 19 Mayıs 2020 tarihine denk gelmektedir.

Zir b. Hubeyş diyor ki, "Übey b. Ka'b'a kardeşin Abdullah b. Mes'ud 'Yıl boyunca ibadet eden Kadir Gecesi'ne isabet eder' diyor, dedim. Übey b. Ka'b dedi ki:

'Allah İbn Mes'ud'a rahmet eylesin. O, insanların Kadir Gecesi'nin hangi gece olduğuna güvenerek gevşeklik göstermemelerini istemiştir. Yoksa Kadir Gecesi'nin, Ramazan'da; Ramazan'ın da son on günü içerisinde yirmi yedinci gecesinde olduğunu biliyordu.' dedi.

'Bunu neye dayanarak söylüyorsun, Ey Ebü'l-Münzir (Übey b. Ka'b'ın lakabı)' dedim. Übey de 'Ben bunu Resulullah'ın (s.a.v.) bize haber vermiş olduğu alametle söylüyorum ki, o alamet de o gün güneşin şuasız olarak doğmasıdır. ' dedi" (Müslim, Sıyam, 220).

DHA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.