İstanbul'da koronavirüsle mücadelede yeni kısıtlamalar getirildi

İstanbul Valiliği, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında bazı alanlarda yeni kısıtlamalar getirildi.

12 Eylül 2020 Cumartesi 09:48
576 Okunma
İstanbul'da koronavirüsle mücadelede yeni kısıtlamalar getirildi

Deniz turizmi hizmetinde faaliyet gösteren deniz araçlarında düğün, nikah, sünnet düğünü, kına gecesi ve nişan etkinliklere izin verilmeyeceği belirtilirken aynı şekilde açık alanlarda yapılacak olan konser, gösteri ve festivaller de yapılamayacak. Kararlar 14 Eylül Pazartesi günü saat 08.00 itibarıyla uygulamaya girilecek.
 

İstanbul İl Hıfzıssıhha Meclisi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını tedbirleri kapsamında yeni kararlar aldı.

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada, koronavirüs salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, fiziki mesafeyi koruma ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla kontrollü sosyal hayat döneminde, salgınla mücadelenin başarıya ulaşması için İçişleri Bakanlığınca yayınlanan genelgelerle maske takma zorunluluğu getirildiği, şehir içi ve şehirler arası yolcu taşımacılığında düzenlemeler yapıldığı, düğün, nikah, sünnet düğünü, kına gecesi ve nişan gibi etkinliklere kısıtlama getirildiği hatırlatıldı.

Açıklamada, başta fiziki mesafe kuralı olmak üzere alınan tedbirlere yeterince riayet edilmemesinin hastalığın yayılım hızını artırması ve toplum sağlığını riske atması nedeniyle İstanbul Hıfzıssıhha Meclisi tarafından bugün yapılan toplantı sonrasında alınan ve 14 Eylül saat 08.00'den itibaren uygulanacak kararlar şöyle sıralandı:

DENİZ ARAÇLARINDA HİÇBİR ETKİNLİĞE İZİN VERİLMEYECEK

"Kültür ve Turizm Bakanlığı veya İstanbul Valiliği Günübirlik Deniz Turizmi Kurulunca belgelendirilen gezi, spor, eğlence amaçlı olarak faaliyet gösteren deniz turizm araçlarında, gezi, tur ve restoran teknelerinde, ticari yatlarda, Şehir Hatları işletmesi, Turyol, Dentur, Avrasya, Mavi Marmara gibi işleticiler tarafından gezi, spor, eğlence amaçlı olarak; deniz turizmi hizmetinde faaliyet gösteren deniz turizm araçlarında; düğün, nikah, sünnet düğünü, kına gecesi ve nişan gibi etkinliklere hiçbir surette müsaade edilmeyecektir.



AÇIK ALANLARDA KONSER, FESTİVAL VE ETKİNLİĞE İZİN YOK

Açık alanlarda yapılacak; konser, gösteri ve festival gibi etkinliklere itibaren hiçbir surette müsaade edilmeyecektir."

Herhangi bir mağduriyete neden olunmaması için alınan kararlara uyulmasının önem taşıdığı vurgulanan açıklamada, yapılacak denetimlerde alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanunu uyarınca idari işlem tesis edileceği, konusu suç teşkil eden davranışlarla ilgili olarak adli işlem başlatılacağı belirtildi.

14 EYLÜL PAZARTESİ GÜNÜ UYGULAMADA

İstanbul İl Hıfzıssıhha Meclisi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını tedbirleri kapsamında alınan yeni kararlar 14 Eylül Pazartesi günü saat 08.00'den itibaren uygulamaya girecek.

Son Güncelleme: 14.09.2020 13:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24